“Uykusuz Bir Rüya, Salim”

Inspera Bodrum Ana Sahnesinde ödüllü bir oyuncuyu ağırlıyor:Berkay Ateş

Tarih: 06.04.2024 10:53 1565
“Uykusuz Bir Rüya, Salim”

Bodrum’un yeni kültür ve sanat yaşam alanı Inspera Bodrum, Berkay Ateş’in kaleme aldığı ve ödüllü performansı ile hayat verdiği “Uykusuz bir rüya, Salim” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 13 Nisan Cumartesi akşamı saat 19.00’da, Inspera Ana Sahne’de gerçekleşecek tek perdelik oyun, yaklaşık 80 dakika boyunca izleyicileri “keşke mi daha zordur kader mi?” sorusuna cevap aramaya yöneltecek. Inspera Ana Sahne saat 21.00’de ise Berkay Ateş ile kitabı “Sessizliği Vurun-Beş Oyun Bir Öykü” üzerine gerçekleşecek keyifli bir söyleşiye sahne olacak.

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandıran Inspera Bodrum, Bayram tatilinin finalini tiyatro severlerin büyük beğenisini toplayan bir oyunla yapmaya hazırlanıyor. Bodrum’da ilk kez sahnelenecek olan “Uykusuz bir rüya, Salim” 13 Nisan günü Inspera Ana Sahne’de izleyicileri ile buluşuyor.

Adana’da ailesi ile yaşarken, İstanbul’a gönderilen Salim’in hikayesine odaklanan oyunun yazarlığını ve oyunculuğunu Berkay Ateş üstleniyor. Oyundaki performansı ile Direklerarası Tek Kişilik Performans En İyi Erkek Oyuncu dölüne layık görülen Berkay Ateş, oyunda amcasının kebapçı dükkânında çalışırken, şahit olduklarıyla geri dönüşü olmayan bir yola giren Salim karakterine hayat veriyor.

Berkay Ateş, “Uykusuz Bir Rüya, Salim” oyunundan sonra saat 21.00’de Inspera Ana Sahne’de, kendi yazdığı Sessizliği Vurun-Beş Oyun bir Öykü adını taşıyan kitabına ilişkin bir söyleşi de gerçekleştirecek.

Çocuklar bayram tatilinde sanata doyacak

Inspera Bodrum, bayram tatilinde sanata doymak isteyen minik sanatseverleri de unutmuyor ve onları 14 Nisan Pazar günü Inspera Ana Sahne’de sahnelenecek Charles Dickens’ın ünlü eseri Oliver Twist ile büyük bir maceranın parçası olmaya davet ediyor. 4 yaşından büyük seyircilere açık olan oyun, saat 16.00’da başlıyor.

Inspera Bodrum ayrıca, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince, Art Academy’de çocuklar için birbirinden keyifli ve eğlenceli atölyeler düzenlemeye devam edecek.