Taşdemir: “Bu ligde her maçın zorluğu var”

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, 3-1 kazandıkları Adana Demirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, ligdeki her maçın zorluğunun olduğunu ve lige adapte olduklarını söyledi.

Tarih: 03.10.2024 00:24 Güncelleme: 03.10.2024 00:41 20227
Taşdemir: “Bu ligde her maçın zorluğu var”

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, 3-1 kazandıkları Adana Demirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, ligdeki her maçın zorluğunun olduğunu ve lige adapte olduklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Bodrum FK, sahasında karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Bu ligde her maçın zorluğu var. Bu maç, zor maçlardan bir tanesiydi bence. Kağıt üzerinde bir puan olan bir rakiple oynadık gibi gözüküyor; bence öyle değildi. Özellikle üç deplasman maçında çok doğru oynamışlardı, iyi oynamışlardı. İkisine bir farklı mağlup oldular, birinde de berabere getirdiler. İki sıfırdan yenilmişlerdi. 
Dolayısıyla, bence iyi bir takım. Geçen seneki oluşumdan kalan beş altı oyuncumuz vardı. Bugün de Yusuf Sarıyurt’tu. Ama özgüvenle oynamaya çalışan bir takım. Biz de bu maçın bilincindeydik. Bu maçı kazandığımızda bize çok şey kazandıracağını biliyorduk. Yavaş yavaş da bu lige alıştığımızı düşünüyorum. Bizim için her şey bir ilk. İlk golümüz Süper Lig’de, ilk galibiyetimiz, ilk deplasman galibiyetimiz, ilk iki hafta üst üste galibiyet. Dolayısıyla, biz ilkleri yaşıyoruz bu sene. Bizim için önemli ve güzel bir maçtı. Sonunda böyle bitince, çok daha güzel oldu. Oyunun belli dönemlerinde üstünlüğü ele aldı Adana Demirspor takımı ama genelinde biz aldık ve çok güzel gollerle maçı kazanmayı bildi oyuncular. Bugün çok istediler. Onlar da farkındaydı. Kazandığımızda çok şey kazandık gençler. Dolayısıyla, bugünü güzel bir şekilde atlattık. Ama ligin zorluğu devam ediyor. Zorluklarla boğuşmaya ve kendimize yukarılarda yer edinmeye, oynadığımız oyunları keyif vermeye devam etmek istiyoruz” dedi.

Serkan Damla: “Hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum”
Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Serkan Damla, gollerin öncesinde hakemin faulleri görmediğini söyleyerek “Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Birinci golü yediğimiz pozisyondan önce de, penaltıdan önce de faul var” dedi.
Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı Bodrum FK’ya 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Serkan Damla, “Bugün maç öncesinde rakibimizi iyi analiz ettik ve üzerinde çalıştık. Ancak, canımızı sıkan şey, özellikle üzerinde çalıştığımız noktadan gol yememiz oldu. Rakibimiz, duran toplarda etkili bir takım. Tüm çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırmıştık ama maalesef ilk golü o alandan yedik. Genç oyuncularımızın lig tecrübesinin az olması, yediğimiz gollerden sonra biraz kırılganlık ve öz güven eksikliği yaşamalarına neden oldu. Ancak, bu durumdan sonra oyunu toparlamaya başladık ve oyuna hamleler yaptık. 2-1 öne geçtikten sonra, oyun 2-2’ye gelebilirdi. Kontrol bizdeydi. Belki birkaç pozisyon verdik ama bireysel bir hata sonucu üçüncü golü yedik. Üzüntümüz, özellikle ilk yediğimiz golden ve penaltı pozisyonundan önce net fauller olmasından kaynaklanıyor. Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Birinci golü yediğimiz pozisyondan önce de, penaltıdan önce iki faul var. Adana Demirspor, taraftarıyla, başkanıyla bu ülkeye mal olmuş, büyük bir camiadır. 1 puanlı bir takım olarak, kimse bizi sahipsiz görmesin. Genç oyuncular ve tüm takım, sahada elinden gelen mücadeleyi veriyor. Bu pozisyonları incelerken daha dikkatli davranılmalı. Kaybettiğimiz bir maç ve 1 puanımız var. Ancak ligin uzun bir maraton olduğunu unutmamalıyız. Adana Demirspor camiasının şu anda en çok birlikteliğe ihtiyacı var. Oyuncularımız bu sorumluluğu hissediyor. Birlik olduğumuzda, taraftarımızla ve basınımızla neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Kenetlenme zamanı. Bu süreci el birliğiyle, oyuncularımızla birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Bodrum FK, sahasında karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-1 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Bodrum FK, sahasında Adana Demirspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan dakikalar (ilk yarı)
13. dakikada Dimitrov’un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna arka direkteki Puşcaş kafa vuruşunu yaptı. Savunmada Semih’e çarpan top, kaleci Vedat’ı yanıltarak sol köşeden ağlarla buluştu. 1-0
24. dakikada Adana Demirspor’da Gravillon’dan aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Salih, arka direğe doğru koşu yapan Aymbetov’a pasını gönderdi. Aymbetov’un tek vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
Hakemler: Turgut Doman, Abdullah Bora Özkara, Yusuf Bozdoğan
Bodrum FK: Diogo Sousa, Celustka, Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Ahmet Aslan, Mohammed, Brazao, Seferi, Dimitrov, Puşcaş
Yedekler: Gökhan Akkan, Erkan Değişmez, Samet Yalçın, Kenan Özer, Haqi, Üzeyir Ergün, Murat Sipahioğlu, Celal Dumanlı, Enes Öğrüce
Teknik Direktör: İsmet Taşdemir
Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Arda Kurtulan, Semih Güler, Manev, Abdulsamet Burak, Maestro, Gravillion, Salih Kavrazlı, Alioui, Ali Yavuz Kol, Aymbetov
Yedekler: Murat Eser, Tayfun Aydoğan, Yusuf Barası, İzzet Çelik, Bünyamin Balat, Burhan Ersoy, Tolga Takvimi, Ozan Demirbağ, Nourani, Fouge
Teknik Sorumlu: Serkan Damla
Gol: Puşcaş (dk. 13) (Bodrum FK).HMaçtan dakikalar (İkinci yarı)
54. dakikada Bodrum FK atağında ceza sahası dışında topla buluşan Seferi’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.
2-0
60. dakikada Adana Demirspor atağında Gravillon’un uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Sousa’nın müdahalesine rağmen ağlara gitti. 2-1
79. dakikada Bodrum FK atağında Dimitrov kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem kendisini aldatmaya yönelik hareket ettiği gerekçesiyle Dimitrov’a sarı kart gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu inceleyen hakem Turgut Doman, Dimitrov’un sarı kartını iptal etti ve penaltı kararı verdi.
81. dakikada penaltıda topun başına geçen Seferi’nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarıya çıktı.
82. dakikada Bodrum FK atağında ceza sahası içi sol çaprazında Puşcaş’ın şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-1

Hakemler: Turgut Doman, Abdullah Bora Özkara, Yusuf Bozdoğan
Bodrum FK: Sousa, Celustka, Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Ahmet Aslan, Mohammed (Enes Öğrüce dk. 90+1), Seferi (Kenan Özer dk. 87), Brazao (Samet Yalçın dk. 64), Dimitrov (Haqi dk. 87), Puşcaş (Celal Dumanlı dk. 88)
Yedekler: Gökhan Akkan, Erkan Değişmez, Üzeyir Ergün, Murat Sipahioğlu
Teknik Direktör: İsmet Taşdemir
Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Semih Güler, Manev, Gravillon, Abdulsamet Burak (Ozan Demirbağ dk. 88), Maestro, Salih Kavrazlı (Bünyamin Balat dk. 46), Ali Yavuz Kol (İzzet Çelik dk. 82), Alioui (Nourani dk. 69), Arda Kurtulan, Aymbetov (Yusuf Barası dk. 46)
Yedekler: Murat Eser, Tayfun Aydoğan, Burhan Ersoy, Tolga Takvimi, Fouge
Teknik Sorumlu: Serkan Damla
Goller: Puscas (dk. 13 ve 82), Seferi (dk. 54) (Bodrum FK), Gravillon (dk. 60) (Adana Demirspor)
Sarı kartlar: Ajeti, Brazao, Dimitrov (Bodrum FK), Arda Kurtulan, Semih Güler, Nourani, Vedat Karakuş, Manev (Adana Demirspor)..