“Moto fest Selim’e ve Bodrum’a çok yakıştı”

Sevgili dostum, gazeteci meslektaşım ki benim gözümde; “Temiz Yürek” Selim Turan geçtiğimiz günlerde kaymakamımız Mustafa çit’inde katıldığı bir basın toplantısıyla moto fest organizasyonunu tanıttı.

Tarih: 17.09.2024 02:30 Güncelleme: 17.09.2024 02:34 29092
“Moto fest Selim’e ve Bodrum’a çok yakıştı”

Sevgili dostum, gazeteci meslektaşım ki benim gözümde; “Temiz Yürek” Selim Turan geçtiğimiz günlerde kaymakamımız Mustafa çit’inde katıldığı bir basın toplantısıyla moto fest organizasyonunu tanıttı.

Son günlerde artan motor kazalarının, yaralanma ve ölümlerle sonuçlanması özellikle toplu taşımadaki motor sürücülerine dikkati daha da arttırdı. Bazı motor sürücüleri adeta arabalarla yarış halindeyken,  bazı motor sürücüleri de arkasına eşini, aralarına bir çocuğunu, önüne diğer çocuğunu ve arkada da büyük çocuk olmak üzere ailece ve kasksız trafikte boy gösteriyorlar. Bu durum hem motosikletteki çocuklar için büyük bir tehlike arz ederken, hem de trafikteki diğer arabalar için büyük tedirginlik yaratıyor. Evet dönüp dolaşıp motorsiklet deyince karşımıza kask sözcüğü çıkıyor. Zaten moto fest organizasyonunda kaymakamımız da bu hassasiyetini dile getirmiş ve kask konusuna  özellikle dikkat çekmişti.

Yıllar önce yaptığım canlı yayınların birinde Bodrum motor sporları başkanı ile birlikte stüdyoda bir deney gerçekleştirmiştik. Başkan stüdyoya bir karpuz getirmiş, önce kaskın içine karpuzu koyarak yere atmıştık, tabii hiçbir şey olmamıştı. Daha sonra karpuzu kasksız yere bırakınca halini siz düşünün. Bu kadar basit bir deneyim bile kaskın önemini bize çok iyi anlatıyor. Bu yüzden sevgili dostum Selim Turanı SÜRÜCÜLERE GÜVENLİ SÜRÜŞ SEMİNERİ’ninde dahil olduğu böyle bir organizasyon yaptığı için hem yürekten kutluyor hem de her zaman olduğu gibi yanında olduğumu bilmesini istiyorum.
Bodrum Moto Fest’de öğrendiğim kadarı ile profesyonel eğitmenler tarafından verilecek seminerler doğrultusunda katılımcılara daha güvenli sürüş teknikleri ve trafik kuralları hakkında bilgi verilecek. Bu seminerler, motosiklet kullanıcılarının yol güvenliğini artırmak ve sürüş becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenmiş olup, katılımcılara tamamen ücretsiz olarak sunulacak.

Motosiklet tutkunları Bodrum’da buluşuyor
Gelelim organizasyona: Moto Fest organizasyonu için bayağı kapsamlı bir çalışma yapıldığı çok ortada, zaten sevgili Selim ki ben onun bu yönünü çok seviyorum. Her zaman olduğu gibi o çocuksu heyecanı ve art niyetsiz temiz yüreğiyle yola çıkması…  Zaten bir festivalin olmazsa olmazları da bunlar. Çünkü festivalleri festival yapan içine doldurulan etkinlikler değil, içini dolduran samimiyet ve temiz niyetlerdir. Bu anlamda moto fest emin ellerde. Programa baktığımda da dolu dolu bir içerik görüyorum. Haberim olmadığı için basın toplantısında yoktum. Ancak sevgili Güley Ece Harmandaoğlu’ndan gelen basın bülteninde dostum Selim’in açıklamaları yine tam yerindeydi. Bu yüzden kesintisiz olarak sizlerle paylaşıyorum: Organizasyonu düzenleyen Bodrum Sıcak Haber imtiyaz sahibi Selim Turan festival ile ilgili bir konuşma yaptı. Turan konuşmasında şunları dile getirdi. “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Bodrumumuzun değerli sivil toplum kuruluşu yetkilileri, değerli katılımcılar, kıymetli motor tutkunları, Bodrum sevdalıları ve çok kıymetli gazeteci meslektaşlarım. Hepinizi Bodrum’un eşsiz atmosferinde, Uluslararası Bodrum Motofest’tin ‘Basın Lansmanında’ ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum. Bugün burada, sadece bir motor festivali için değil, Bodrum’un büyüleyici güzelliklerinin, misafirperverliğinin ve turizmdeki yükselen değerinin kutlanacağı benzersiz bir etkinlik için toplandık. Bodrum, Ege ve Akdeniz’in incisi olarak yalnızca denizi, güneşi ve tarihiyle değil, kültürel etkinlikleriyle de dünya çapında bilinen bir turizm cenneti haline gelmiştir. Turizmdeki bu büyük potansiyel, böylesine uluslararası bir organizasyonla daha da güçleniyor. Uluslararası Bodrum Motofest, yalnızca motor sporlarının adrenalin dolu dünyasını yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda Bodrum’un adını uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde duyuruyor. Bu etkinlik, Bodrum’un turizmine yepyeni bir enerji katacak ve bu güzel şehrin cazibesini daha da artıracaktır. Bodrum Motofest, hız ve heyecanın buluşma noktası olarak motor sporları tutkunlarını bir araya getirirken, aynı zamanda Bodrum’un kültürel ve turistik değerlerini de gözler önüne seriyor. Her birimiz, bu festival sayesinde Bodrum’un uluslararası platformda nasıl bir marka haline geldiğine şahit olacağız. Turizm sektöründe elde ettiğimiz başarılar, Motofest gibi organizasyonlarla daha da anlam kazanıyor ve Bodrum’u dünya sahnesine taşıyor.Festivalimizin, motor sporlarına olan tutkunuzu pekiştirmesini, yeni dostluklar kurmanıza vesile olmasını ve unutulmaz anılarla dolu bir etkinlik yaşamanızı diliyorum” dedi.
Bodrum Moto Fest Trafo kafede düzenlenen lansman ile Bodrum protokolüne tanıtıldı. Yapılan toplantıya, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediyesi Başkan yardımcısı Tanju Aksu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, İlçe Jandarma Komutanı  Binbaşı Gökhan Kurgan, TMF yönetim kurulu üyesi Faysal Şefkatlioğlu ve basın mensuplarının katıldığı basın kahvaltısından sonra artık moto fest dert almış oluyor
Evet motosiklet tutkunlarını bir araya getirecek olan Uluslararası Bodrum MotoFest Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle 4-6 Ekim tarihleri arasında Gümbet Dolgu Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Aksiyon ve eğlencenin zirve yapacağı festivalde, motosiklet gösterilerinin yanı sıra yapılacak konserlerle eğlence ikiye katlanacak. Birçok markanın yeni ürünlerini meraklılarıyla ilk kez buluşturacağı festivalde motosiklet severler, eğlencenin ve motor sporları hakkında birçok bilgiye sahip olabilecekleri 3 gün yaşayacak.  


RENKLİ KONSERLER VE GÖSTERİLER NEFES KESECEK 
Halka açık olarak gerçekleştirilecek festivalde, adrenalin dolu motosiklet gösterileri, sahne şovları ve Dj performansları yer alacak. Nefes kesen gösterilere imza atan Birkan Polat’ın gösterisi, motosiklet tutkunlarına eşsiz görsel şölen oluşturacak. Festivalinin açılışında Necati ve Saykolar sahne alırken, 2’inci günde Retröbüs ve 3’üncü günde Kasamam grubu müzik severlere eğlenceli ve unutulmaz dakikalar yaşatacak.


SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ 
Son olarak festivalin en önemli özelliği de etkinlik süresince düzenlenecek olan çekilişlerden elde edilecek gelirin tamamı sokak hayvanlarına mama desteği olarak aktarılacak. Bu bağış kampanyası ile hem motosiklet tutkunları hem de hayvan severler, toplumsal duyarlılığı artıracak bir amaca katkıda bulunma fırsatı yakalayacak.Sevgili Selim kolay gelsin…