Whatsapp Ihbar

Marmaris'te kaçak 2 yapının yıkımı tamamlandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, turizmin gözde merkezlerinden Selimiye’de tespit edilen 2 kaçak binanın yıkımı tamamlandı.

11.12.2019 10:06:00 453 0
Marmaris

1 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan kaçak yapılar ve Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı olan kırsal mahallelerdeki başta otel, apart otel, ev ve çeşitli işletmeler ile diğer yapılar için yıkım kararı çıkartıldı. Muğla genelindeki 2 bin 800 imara aykırı yapıdan 550’sinin bulunduğu Marmaris ilçesinde, 27 Kasım’da Bozburun ve Söğüt mahallelerindeki 5 kaçak yapı yıkımının ertelenmesinin ardından ekipler bu sabah erken saatlerde 2 imara aykırı yapı için Selimiye Mahallesi’ne geldi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, turizmin gözde merkezlerinden olan Selimiye’deki kaçak yapılarda son incelemelerini yaptı. İncelemelerin ardından ekipler, Ayşe Lale Koşağan’a ait henüz tamamlanmamış olan 3 katlı binaya ilk kepçeyi vurdu.
Ayşe Lale Koşağan’a ait binanın yıkımını tamamlayan ekipleri, daha sonra bu binanın hemen yanı başında bulunan diğer 3 katkı kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Kaçak yapı yıkımlarının devam edeceği Marmaris’te önümüzdeki günlerde Bozburun, Söğüt ve Selimiye mahallelerinde yaklaşık 60 binanın yıkılması planlanıyor.


Bodrum’da kedi ve köpek katliamı
Gerçeği aratmayacak tatbikat
Deniz turizmi masaya yatırıldı
Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 5 meslek
SEVİNÇ SU KARLIOVA ÇOCUKLARA ROL MODEL
Bodrum’da Rally heyecanı başladı
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nden Başkan Aras’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
Bodrum Basketbol, Süper Lig'de
Başkan Aras Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı
Vali Akbıyık’tan 23 Nisan mesajı
59.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu için Marmaris’te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Muğla EAH’ta 23 Nisan kutlaması
Bodrum'da işçiler toprak altına kaldı
Belediye ekiplerinin yağış mesaisi
Güzel İzmir isimli caretta soluğu Mısır’da aldı