Whatsapp Ihbar

MAJI ART GALLERY BODRUM'DAN "YATAY DERİNLİK"

Türk Çağdaş Resim sanatının yaşayan efsanesi Devrim Erbil’in tüm dönemlerinden eserlerini içeren ‘‘Yatay Derinlik’’ sergisi, geçtiğimiz aylarda MAJİ Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü.

BODRUM HABERLERİ 15.09.2024 22:04:00 32119 0
MAJI ART GALLERY BODRUM

Türk Çağdaş Resim sanatının yaşayan efsanesi Devrim Erbil’in tüm dönemlerinden eserlerini içeren ‘‘Yatay Derinlik’’ sergisi, geçtiğimiz aylarda MAJİ Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü. Sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran bu benzersiz sergi, şimdi de Prof. Dr. Uğur Batı’nın kaleminden ‘‘Yatay Derinlik’’ adıyla kitaba dönüşerek sanat dünyasında ölümsüzleşti. 

‘‘Yatay Derinlik’ kitabının lansmanı  MAJİ Art Gallery kurucusu Gaye Donay’ın liderliğinde ve Çiğdem Sabancı’nın katkılarıyla Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel, MAJİ Art Gallery Bodrum’da gerçekleşti. 
Bu prestijli etkinlikle, Devrim Erbil’in sanatsal mirası yeni bir boyut kazanırken, sanatseverlere de Erbil’in eserlerine dair derinlemesine bir perspektif sundu. Donay “sanatın ve sanatçının kitaplar aracılığıyla ölümsüzleştiğini vurgularken, bu özel kitabın lansmanında sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerini bir araya getirmenin mutluğunu yaşıyorum”dedi.

Devrim Erbil’in Sanatına Derinlemesine Bir Bakış
Prof. Dr. Uğur Batı’ nın yoğun bir emek ve çalışmaları sonucu kaleme aldığı “Yatay Derinlik” kitabı, usta sanatçının tüm dönemlerine ait eserlerini bir araya getiriyor. Aynı zamanda MAJİ Art Gallery’de gerçekleştirilen Yatay Derinlik sergisinin de küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Uğur Batı, “Türkiye’nin ikon ressamlarından Devrim Erbil’in sanatını derinlemesine inceleyen bir koleksiyon kitabı olduğunu belirterek, Erbil’in yağlı boya tablolarının yanı sıra, marküteri, batik, halı, vitray gibi farklı malzeme ve üsluplarda ürettiği eserler, gösterge bilimsel ve retorik açıdan yorumlanarak ele alınmıştır. Kitap, Erbil’in sanatındaki dikey ve yatay derinlik kavramlarını inceleyerek, onun dünya sanatındaki özgün konumunu ve eserlerinin benzersizliğini  Devrim Erbil “Yatay Derinlik” kitabı, Türkiye’de yazılmış en özel sanat kitaplarından biri olarak öne çıkmaktadır” dedi. 


Kitapta, sanatçının farklı dönemlerde ortaya koyduğu eserlerin yanı sıra, bu eserlerde kullanmış olduğu tüm uygulama teknikleri de kapsamlı bir biçimde inceleniyor. Bu eser, yalnızca Erbil’in sanatını daha iyi anlamak isteyenler için değil, aynı zamanda Türk sanat tarihi için de büyük bir değer taşıyor. Kitap, Türk sanat tarihine önemli bir katkı sunmanın yanı sıra, Erbil’in zamanın ötesine geçen eserlerini de sanatseverlerle buluşturuyor.


Sanatın ve Kültürün Kalbi Bodrum’da Atıyor...
Çağdaş resmin yaşayan efsanesi, resmin şairi Devrim Erbil’in tüm zamanlarından eserlerini içeren ‘‘Yatay Derinlik’’ sergisi, Gaye Donay liderliğinde Titanic Luxury Collection Hotel, MAJİ Art Gallery Bodrum’da sanatseverlerle buluşmuştu. Davette, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya gelmişti. Yüzyılın Sergisine; Gökçe Bahadır, Keremcem, Cengiz Abazoğlu, Pervin Ersoy, Vennas Akyol, Sevil Aygün, Nihat&Seycan Tanfer, Nezihe Kılıç, Evrim Kırmızıtaş, Gülgün Çavuşoğlu, Neslihan Özkan, Kıymet Giray  gibi isimler katılmıştı.
“Yatay derinlik” sergisi usta sanatçının tüm dönemlerine ait eserlerde kullanmış olduğu tüm uygulama tekniklerinin eşsiz sunumu ile Uğur Batı’nın küratörlüğünde gerçekleşmiş ti. “Yatay Derinlik”, Devrim Erbil’in sanat hayatında eşi görülmemiş bir sergi olarak sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne sermişti. Sanatseverler, bu eşsiz deneyimle sanatta derin bir yolculuğa çıkmışlardı.


Gaye Donay, “Devrim Erbil Sanatseverlere Kollarını Açtı”
Maji Art Gallery kurucusu Gaye Donay ev sahipliğinde gerçekleşen “Yatay Derinlik”, kitabı lansman davetinde de birbirinden güzel anlar yaşandı. Misafirleri ile tek tek ilgilenen Donay, yaptığı konuşmada, ‘‘Kitabımızın adı, sergimizle aynı adı taşıyor ‘Yatay derinlik’. Devrim Erbil o kadar büyük bir usta ki, hiçbir zaman dikey derinliğe itibar etmedi. Çünkü dikey derinlik veya bakış, aslında yukarıdan bakan bir bakıştır. Oysa büyük usta, insanlara, sanatçılara, sanat severlere hatta koleksiyonerlere adeta kollarını açtı. “Yatay Derinlik”, kitabımızın lansmanında sizleri aramızda olarak bizlere çok büyük bir değer kattı. Herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Devrim Erbil, “Özel Bir Sergi ve Büyük Bir Mutluluk”
Çağdaş resmin yaşayan efsanesi Devrim Erbil, lansmanda yaptığı konuşmasında böylesine özel güzel bir yerde sanatsever-lerle buluşturdukları için duyduğu mutluluğunu belirtti. Erbil sözlerine şöyle devam etti;
‘‘Böylesi mutlu bir anda; bir bakıyorum karşı ekranda belgeselim oynuyor. Bu çok büyük bir mutluluk ve çok özel bir gece. Küratörümüz, sevgili kardeşim Uğur Batı çok özen gösterdi. Resimlerimin derinliğini ve felsefi boyutu büyük bir yetkiyle çalıştı. Harika bir kitap ortaya çıkmış, Kitabı burada ilk kez Bodrumlu küçük şair yazar Sevinç Su Karlıova (üstte resimde) ile inceledim. Çok gururlandım” dedi ve ekledi: “60 yıldır amacım gelecek nesillere ışık olmak bu yüzden de.İlk kitabımı da Sevinç Su’ya imzaladım. Profesör Uğur Batı, Gaye Donay ile harika işler yapıyor. Gaye Donay da çok özel bir insan. Onun ev sahipliğinde çok özel işler yapılıyor. Hepinizi çok seviyorum. Beni onurlandırdığınız için hepinize ve özellikle benim ve sanatımın tarihini yazan MAJİ Art Gallery Bodrum’a çok teşekkür ediyorum”.diyerek konuşmasını bititirdi.

“Yatay Derinlik” kitabı, sanatseverler ve koleksiyonerler için büyük bir hazine niteliği taşıyor. Devrim Erbil’in sanatsal yolculuğuna tanıklık etmek ve onun eşsiz eserlerini yakından incelemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunan bu lansmanda, Usta oyuncu Tamer Le-vent ve sunucu Seray Sever’de Erbil’in eserlerini ve sanatsal süreçlerini derinlemesine keşfetmek isteyen sanatseverler arasında yer alırken, özel söyleşiler ve imza günü de katıldılar .


Çağdaş Bodrum Spor, İlk Maçında Ankaragücü’nü Mağlup Etti!
Tiyatrolu günler 1 Ekim’de başlıyor
Hayırsever Özkan’dan Bodrum’a 3’üncü okul
Kütüphanelee yoğun ilgi
“Moto fest Selim’e ve Bodrum’a çok yakıştı”
Yat yarışlarında dereceye girenler ödüllerini aldı
‘Güçlü Muğla’ için Büyükşehir ilçe ayrımı kaldırılıyor
‘Her Kapıda Bir Fidan’ projesi
“BODRUM’A DEVRİM ERBİL MÜZESİ YAKIŞIR”
MAJI ART GALLERY BODRUM'DAN "YATAY DERİNLİK"
Polat: “Transferde sürprizler olabilir”
Bodrum FK’dan savunmaya Ajeti takviyesi
400 bin lira dolandırıp kayıplara karıştılar
DEVRİM ERBİL’İN SANAT MİRASI TİTANIC LUXURY COLLECTION BODRUM'DA
Çöp kamyonunun altında can verdi