Whatsapp Ihbar

KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN ÜÇ İŞADAMI 8 SAAT SONRA KURTARILDI

Marmaris İlçesi´nde, Dağ yürüyüşünde kayalık alanda mahsur kalan biri yaralı üç işadamı 8 saatlik çalışma sonunda AKUT ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

16.12.2015 09:44:29 164 0
KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN ÜÇ İŞADAMI 8 SAAT SONRA KURTARILDI

Marmaris İlçesi´nde, Dağ yürüyüşünde kayalık alanda mahsur kalan biri yaralı üç işadamı 8 saatlik çalışma sonunda AKUT ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

Marmaris´te gece kulübü işleten Kamil Issı, işadamı arkadaşı Aykut Mertel ve Seçkin Aydın ile beraber doğa sporu (Trekking) yapmak için sabah saatlerinde Marmaris-Gökova Karayolu´nun 7´inci kilometresinde bulunan Karadere Mevkii´ne gitti. Dere yatağından yaklaşık 3 kilometre gittikten sonra sarp kayalıklara tırmanan üç işadamı öğle saatlerine doğru Hava Radar Tepesi´ne ulaştı. Hâkim bir tepede manzara izleyip dinlenen işadamları tekrar dönüşe geçti. Dere yatağında ayağı kayan İşadamı Kamil Issı, suya düşerek sağ ayak bileğini kırdı. Bunun üzerine Issı´nın arkadaşları telefonla AKUT ekiplerine haber verdi. İhbarı alan AKUT, Jandarma, Umke (Ulusal Medikal Kurtarma) ekipleri Karadere Mevkiine gelerek kurtarma hazırlıklarına başladı. İşadamlarının bulunduğu yer Küresel Yer Belirleme Sistemi (GPS) ile tespit edildi. Saat:13.00 sıralarında AKUT´dan 8, UMKE 6 ve Jandarma´dan 4 kişi olmak üzere toplam 18 kişi mahsur kalan 3 kişiyi kurtarmak için dağlık alana hareket etti. Ekipler, 3 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından işadamlarının bulunduğu alana ulaşmayı başardı. Sarp kayalıklar ve sık ormanlık alan olması nedeniyle ekipler, yaralı kazazedeyi sedye yerine kollarına girerek taşıdı. 8 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından biri yaralı üç işadamı Karadere Mevkii´ne indirildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası işadamları ambulansla Özel hastaneye götürüldü. Tedavisi yapılan üç işadamının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İşadamları kendilerini kurtarmaya gelen ekiplerle beraber öz çekim yaptı.


Bodrum’da kedi ve köpek katliamı
Gerçeği aratmayacak tatbikat
Deniz turizmi masaya yatırıldı
Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 5 meslek
SEVİNÇ SU KARLIOVA ÇOCUKLARA ROL MODEL
Bodrum’da Rally heyecanı başladı
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nden Başkan Aras’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
Bodrum Basketbol, Süper Lig'de
Başkan Aras Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı
Vali Akbıyık’tan 23 Nisan mesajı
59.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu için Marmaris’te bazı yollar trafiğe kapatılacak
Muğla EAH’ta 23 Nisan kutlaması
Bodrum'da işçiler toprak altına kaldı
Belediye ekiplerinin yağış mesaisi
Güzel İzmir isimli caretta soluğu Mısır’da aldı