CHP’nin Marmaris Adayı Acar Ünlü

CHP Marmaris Adayı için MYK’ya giren Acar Ünlü’nün ismi Parti Meclisinde de onaylandı.

Tarih: 03.02.2024 06:30 Güncelleme: 03.02.2024 07:07 320
CHP’nin Marmaris Adayı Acar Ünlü

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde partilerin adayları bir bir belli olmaya başladı. CHP’nin Muğla Büyükşehir Adayı olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı göstermesinin ardından gözler ilçelere çevrildi. CHP Milas’ta Fevzi Topuz, Dalaman’da Sezer Durmuş, Köyceğiz’de Ali Erdoğan, Yatağan’da Mesut Günay, Datça’da Aytaç Kurt, Ortaca’da Evren Tezcan ve Ula’da Mehmet Caner belediye başkan adayı olarak gösterdi. Bodrum'da Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci olurken, Marmariste de Acar Ünlü oldu.

Ünlü’nün Adaylığı Onaylandı

CHP’nin Marmaris adayı için MYK’ya giren Acar Ünlü’nün, Parti Meclisi Toplantısında da onaylandığı açıklandı. Buna göre CHP’nin Marmaris Adayı Acar Ünlü’nün kesin olarak açıklanması bekleniyor.

Acar Ünlü Kimdir, Kaç Yaşında?

Acar Ünlü 1981 yılında Marmaris’te doğdu. Eğitimine Marmaris'te Atatürk İlkokulu ile başlayan Acar Ünlü, daha sonra sırasıyla Kenan Evren Ortaokulu'nu, İzmir Türk Koleji Fen Lisesi'ni ve Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek eğitimini de İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı'nı Şeref Öğrencisi sıfatıyla bitirerek tamamlamıştır.

 

İş hayatına aile şirketlerine ait oteller ve restoranlarda yöneticilik yaparak başlayan Acar Ünlü, 2007 yılında bireysel olarak ticarete başlamış ve Pizzarium isimli bir pizza markası kurmuştur. İlerleyen dönemde Yoda isimli bir de kafe markası ile ticarete devam eden Acar Ünlü her iki markanın da büyümesine yönelik çalışmalar yürütmektedir.

 

Toplumun her zaman örgütlü bir yapıda olması gerektiğine inanan Acar Ünlü Rotaract Kulüp'te bir süre görev yapmıştır. Halen Marmaris Lions Kulübü, SKAL Kulübü ve Marmaris Genç İşadamları Derneği üyesi olan Acar Ünlü bu derneklerde çeşitli yönetim kademelerinde görev yapmıştır. Ve bir grup gönüllü arkadaşı ile Bir İnsan isimli bir oluşum ile çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam etmektedir.

 

2001 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan Acar Ünlü, bu zamana kadar Marmaris Gençlik Kolları'nda uzun yıllar görev yapmıştır. Bu zamana kadar delegelik ve yönetimsel birimlerde görev yapan Acar Ünlü, 2014 yılında yapılan seçimler ile Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi seçilmiştir. Bir dönem CHP Marmaris İlçe Başkanı olarak görev yapan Acar Ünlü, 2019’da CHP’den Marmaris Belediye Başkan Aday Adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Acar Ünlü, 31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçimler’de CHP’nin Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.