Zor Parkurları 3 Günde Geçerek Bodrum´a Ulaştılar

Bodrum´da 19 Nisan´da görkemli bir seremoni ile başlayan Rally Halikarnassos, 22 Nisan Pazar günü yapılan seyirci etabı ile sona erdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 290
Zor Parkurları 3 Günde Geçerek Bodrum´a Ulaştılar

Üç gün boyunca toplam 554 kilometre yol kateden Rally Halikarnassos yarışçıları, yarışı Kızılağaç´taki pakurda sonlandırdı. Sırasıyla motosikletler, ATV ve UTV´ler ve son olarak da 4X4´ler, Kızılağaç parkurunda tur attı. Motosiklet kategorisinde Serkan Özdemir birinciliği elde ederken, Selçuk Bektaş ikinci, Murat Korkmaz da üçüncü oldu. ATV´de Ahmet Atilla Serttaş birinci, Muharrem Göksel ikinci, Ertürk Yazıcı ise üçüncü oldu. UTV kategorisinde Çağdaş Çağlar ve Ertuğrul Danişment zafere ulaştı. Alper Gülener ve Koraman Şeref Çetinsoy ikinci, Necati Şahin ve Ömer Salmaz da üçüncü geldi. Otomobilde Mert Becce Hakan İsen birinciliği, Mehmet Tüfekçioğlu-Tuvana Şayar ikinciliği, Cenk Gürpınar-Osman Metin de üçüncülüğü elde etti.

Bodrum´da ikinci kez düzenlendi
Bodrum´da ikinci kez düzenlenen ve Türkiye´nin en zorlu parkurlarından biri olarak değerlendirilen Rally Halikarnassos´a 65 araç ve 8 ülkeden 115 yarışmacı katıldı. 3 gün boyunca Bodrum ve Gökova´nın muhteşem doğasında kıyasıya mücadele eden yarışçılar toplam 554 kilometre yol kat etti. Yarışlar, 19 Nisan Perşembe günü Bodrum Belediye Meydanı´nda, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´un da katılımıyla gerçekleştirilen magazin startı ile başladı. İlk gün 15 kilometrelik Pedasa Kızılağaç parkurunda mücadele eden yarışçılar, aynı gün akşam ise Yalıçiftlik´teki Gerenkuyu Plajı´nda düzenlenen Gekko Parti´ye katıldı.

Zorlu parkur zorlu finiş
Yarışların ikinci gününde Güvercinlik´ten start alan yarışçılar, Mumcular ve Akdeniz etabını tamamladı. Üçüncü gün Datça´ya giden sporcular buradan Gökova, Çamlı ve Gökbel istikametinde ilerlediler. Yarışın son günü ise rota Çamarası-Ege olarak belirlendi. Tüm etapları tamamlayan dört ayrı kategorideki yarışçılar, araçlarıyla son olarak Bodrum Kızılağaç´taki parkurda birer tur attı. Üç gün boyunca nefes kesen mücadelelere katılan yarışçılara Kızılağaç parkurunda madalyaları verildi. Madalyalar, yarış koordinatörleri Orhan Çelen ve Burak Büyükpınar tarafından tek tek sunuldu