YUSUF KAYACIK "MUĞLA`DA MUĞLALI MİLLETVEKİLİ YOK"

Ak Parti Muğla`dan milletvekilline aday adaylığını koyan Yusuf Kayacık, Bodrum`da Arena Royal Otel`de partililere ve basın mensuplarına kendini tanıttı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 384
YUSUF KAYACIK

Ak Parti Muğla`dan milletvekilline aday adaylığını koyan Yusuf Kayacık, Bodrum`da Arena Royal Otel`de partililere ve basın mensuplarına kendini tanıttı.


Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti`den aday adayı olanYusuf Kayacık yaptığı tanıtım toplantısında, Muğla`nın sorunlarından ziyade, sorunların neden çözülemediğine değindi. Kayacık "Ne yazık ki, Muğla`daki altı milletvekilimiz de, Muğlalı gibi davranmıyor, Ankara milletvekili gibi çalışıyorlar. Altısını birarada hiç göremedik. Başka illere baktığımızda, bütün partilerin milletvekilleri biraraya gelip, Ankara`ya sorunlarını birlikte taşıyorlar. Asla Ankara`da yaşayan bir milletvekili olmayacağım. Sadece oturumlara katılmak için ve sorunlarımızı hep birlikte Ankara`ya taşımak için gideceğim."


CHPli BELEDİYELER PROJE ÜRETMEDİLER


Kayacık bütün milletvekilerinin, valinin, idari müdürlüklerin, belediye başkanının ve STKların 4-6 aya gibi aralıklarla biraraya gelerek proje üretmeleri veya sorunları birlikte tesbit edip, Muğlalılar olarak Ankara`ya taşımaları gerektiğinin altını çizerek, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün`e buradan soruyorum. Bugüne kadar hangi projeyi götürdünüz de, Ankara`dan geri çevrildi. Kişisel olarak Gürün, dürüsttür, hiçbir yolsuzluğa adı karışmamıştır. Kendisini severim ama o bu işi yapamıyor. Muğla Belediyesi`nde 13 daire amirliği varken, 14 olarak kadro açıyorlar ve bunu denetimler sırasında öğreniyorlar, ondan sonra da toplanıp "acaba hangisini iptal edelim" diyorlar. Böyle bir yöneticilik, belediyecilik olur mu hiç?"
MUĞLA`DA HASTANE İÇİN YILLARCA YER TAHSİS ETMEDİLER


Kayacık,; geçtiğimiz günlerde açık kalp ameliyatı Muğla`daki Hastane`de yapılamadığından, İzmir`e götürülen Ula İlçe Başkanının vefatı ile ilgili, belediyeyi sorumlu tutarak "Muğla`da senelerdir hükümeti oyaladılar. Yeni hastane yapımı için bir türlü yer tahsisi yapmadılar. Ve yine iddia ediyorum, Ankara`ya götürülen tek bir proje yoktur. Zaten öyle bir anlayış var ki, belediyemizin borcu yok diye övünülüyor. Oysa ki, yatırım yapacaksın, proje üretecek ve uygulayacaksın ve borçlanacaksın, ardından kazanca geçeceksin. Ama böyle bir anlayış yok. Bütün ilçelerin hali içler acısı, ne alt ne üst yapı, ne kanalizasyon, bir çivi çakılmış değil. Oysa ki, Muğla Türkiye`nin en çok vergi ödeyen üçüncü ili. Ama bunun Muğla`ya geri dönüşü yok. " dedi.


TURİZMDE ÜÇÜNCÜ BÜYÜK İLİZ, BİR KEZ TURİZM BAKANI GELMEDİ


Yusuf Kayacık; İstnabul, Antalya`dan sonra Muğla`nın turizmde üçüncü sırada geldiğini belirterek, ancak Muğla`ya özel bir işinin dışında bir kez bile Turizm Bakanı`nın gelmediğini ifade ederek, bundan Muğla milletvekillerini ve yöneticileri sorumlu tuttu. "Turizm Bakanımız`ın kapısında yatar, yine de onu buraya getirttiririm. Bunun için kararlılık, siyasi irade ve Muğlalı olmak gerekir. Ankara milletvekili olmakla olmaz bu işler. Ben kaybedilen siyasi itibarı geri getirmek içi milletvekilliğine adaylığımı koydum. Ankara`da Muğlalı bir tane bakanımız yok, bir tane bürokratımız, müsteşarımız yok. Bir tane Muğlalı Vali yok. Üçüncü büyük turizm kentini temsil edecek bir tek bürokrat yok Ankara`da. Çünkü bizler hiç Muğlalı gibi davranmadık"


ÇAY DA GETİRDİM, AFİŞ TE ASTIM


Veteriner Hekim olan, 1972 doğumlu olan Yusuf Kayacık, 14 yıl Muğla Veteriner Odası Başkanlığını yaptığını, ancak siyasete atıldıktan sonra, sivil toplum kuruluşlarının siyasileştirilmemesi için bir kez daha adaylığını koymadığını ve Türkiye`deki STKların siyasi partilerin güdümünde olmaması gerektiğini söyleyerek "ne CHP`nin ne AK Parti`nin, ne MHP`nin sendikası olmamalı. STKların da sivilleşmeye ihtiyacı var" dedi. Kayacık, çok genç yaşlarda siyasete Doğru Yol Partisi ile başladığını söyleyerek "gençlere sesleniyorum. Örgütünüzde çay servisi de yapacaksınız, afiş te asacaksınız, ayak işlerine koşacaksınız. Ben hep teşkilatçı oldum ve her kademesinde bulunarak bugünlere geldim. DYP Genel Başkanımız Süleyman Soylu ile birlikte yollarımızı DYP`den ayırdık ve 2012`den bu yana da AK Parti içinde çalışmaktayım. Kısacası teşkilat nedir bilirim. Örgütümüzün küsen, dağılan kadrolarını da biraraya getireceğiz. Ak Parti`nin sadece muhafazakar parti olduğu algısını yıkacağım. Ben Atatürkçü, demokrat bir adayım. Partimiz kadar demokrat, katılımcı bir parti yoktur. Modernist, liberal, hatta sosyal demokratinsanlar da var partimizde. Gayrimüslüm adaylarımız bile var. Ben önce taban diyor ve teşkilatımın olurunu almadan milletvekili olmak istemiyorum. Farkındalık yaratan, birikim, deneyim sahibi ve Muğla`yı karış karış ve sorunlarını tek tek bilen bir aday adayıyım" dedi.