Yusuf Karakaş´tan Bodrum Mezarlık Sorunu Üzerine :

Biliyor musunuz? : Memleketimizde yaklaşık 30 yıldır mezarlıkların dolu olduğunu, son yıllarda cenazelerin üst üste defnedildiğini?

Tarih: 01.01.0001 00:00 419
Yusuf Karakaş´tan Bodrum Mezarlık Sorunu Üzerine :

Biliyor musunuz? : Memleketimizde yaklaşık 30 yıldır mezarlıkların dolu olduğunu, son yıllarda cenazelerin üst üste defnedildiğini?

Biliyor musunuz? : Bu sorunu çözmek için 2009 yılının Haziran ayında belediyemizin onayı ile Mezarlıklar Yapma ve Yaşatma Derneği´nin kurulması ile derneğin yaptığı uzun çalışmalar neticesinde Torba yolunu geçip Güvercinlik yolu üzerinde bulunan Opet benzin istasyonunun üst yamacındaki bölgenin 160 dönümlük bölümünün Muğla Orman Müdürlüğü´nden bütün bürokratik engellere rağmen onayının alındığını?

Biliyor musunuz? : Bu onaylamanın üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen hangi bürokratik engellere takıldığımızı anlayamadığımdan 29.05.2018 tarihinde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunduğumu?

Biliyor musunuz? : Bu memleketin insanı olarak beni çok üzen bu 9 yıl içerisinde insanlarımızın cenazelerini alıp Bitez, Ortakent veya Torba mezarlıklarına defnetmelerini veya memleketimizdeki mezarlıklara üst üste defnetmeleridir. İlginç olan medyada Bodrum adı geçerken dünya turizm merkezi gibi ifadeler kullanılıyor. Peki, bu mevcut durum bize yakışıyor mu? Muhakkak ki bu durumumuzun bir ismi vardır. Onu da insanlarımızın takdirine bırakıyorum.

Biliyor musunuz? : Bu konu, kabul edelim ki büyük bir ihtiyaç olduğundan başta yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ve müftülük dâhil olmak üzere insanlarımızla birlikte güç birliği yaparak çoktan çözülmüş olması gerekmez miydi?

Biliyor musunuz? : Bu mezarlık projesinin tasarımı son derece modern yapıldı. Cenaze namazların kalabalık olması ve kadın refakatçilerin neredeyse namaz saflarının içine girecek durumda kalmayacak şekilde olmasına cenazeye gidecek insanların araçlarıyla mezarlığa rahat bir şekilde giriş-çıkış yapmasına olanak sağlayacak. Ayrıca bu projede mezarlık içerisinde mescit, morg, gasil hane ve hizmet üniteleri olacak. En önemlisi memleketimizde ikamet eden ve vefat eden gayri Müslimler için ayrılmış yer ve yine gayri Müslimler için şapel olacak.

Biliyor musunuz? : Niçin bunları yazmak gereği duydum? Yapılan 9 yıllık bir çalışma neticesinde bu emeğin boşa gideceği endişesine kapıldım. Diliyorum bu yazdıklarımı okuyanlar birbirlerini veya yerel yönetimi, sivil toplum örgütlerini harekete geçirebilirler.

AYET-İ KERİME: HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR.

Not: Tarafımdan yapılan bu açıklamanın maksadı 9 yıldır gerçekleştiremediğimiz, son aşamasına gelmiş mezarlık projesini sizlere bildirip, ilginizi çekmektir.

Sizlerin de çevrenizle bu açıklamayı paylaşmanız ve vereceğiniz destekler bu projenin memleketimize kazandırılmasına vesile olmanızı sağlayacaktır.

Saygılarımla

 

Yusuf Karakaş