Yunan Askerlerine Gözdağı

Yunan askerleri Kardak Kayalıkları´na yaklaşamadı

Tarih: 01.01.0001 00:00 299
Yunan Askerlerine Gözdağı

Kardak Kayalıkları´na her yıl çelenk atmak için gelen Yunan yetkililer, bu yıl kayalıklara bile yaklaşamadı. Kardak Kayalıkları olayının 23. yıl dönümü nedeniyle 3 savaş gemisi, 1 sahil güvenlik botu bölgede devriye atarak, Yunan askerlerine gözdağı verdi.
Bodrum´un Gümüşlük Mahallesi´nin yaklaşık 3.5 mil uzağında olan Kardak Kayalıkları´nın 23´üncü yıl dönümünde Türk askerleri geniş güvenlik önlemleri aldı. 3 savaş gemisi 1 sahil güvenlik botu Kardak Kayalıkları´nın etrafında devriye atarak Yunan askerlerinin Kardak´a yaklaşmaması için gözdağı verdi.
30 Ocak 1996 tarihinde yaşanan Kardak krizinin ardından 23 yıl geçti. Olayın yıl dönümü nedeniyle Bodrum´a 3,5 mil uzaklıktaki bölgede Sahil Güvenlik ekipleri ve Deniz Kuvvetleri, güvenlik tedbirleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren Deniz Kuvvetleri´ne bağlı 2 Türk savaş gemisi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı´na bağlı 1 bot, Kardak Kayalıkları´na yakın bir bölgede beklemeye başladı. Öğleden sonra 1 savaş gemisi daha bölgeye geldi. Kardak Kayalıkları´nda devriye atan Türk askerleri Yunan askerlerine gözdağı verdi.

Çelenk atamadılar
23 yıl önce 28 Ocak´ta Kardak Kayalıkları´na gelmek için havalanan Yunan askeri helikopteri Kardak Kayalıkları´nın yakınlarında düşmüş ve 2´si pilot olmak üzere 3 askerleri ölmüştü. Yunan yetkililer ise o günden bu yana her yıl Kardak Kayalıkları´na gelerek çelenk atma girişiminde bulunuyordu. Kardak Kayalıkları´na çelenk atmaları Türk askerleri tarafından önlenirken, Yunan askerleri havadan çelenk bırakıp gidiyordu. Bu yıl ise Yunan askerleri bölgeye gelemedi. Geniş güvenlik önlemi alan Türk askeri, Kardak Kayalıkları´nı abluka altına aldı.
Öte yandan, Kardak Kayalıkları´na 2 mil uzaklıktaki Çavuş Adası´na yapılan gözetleme kulesinden 24 saat Kardak Kayalıkları izlenmeye devam ediliyor.