Yönler Muğla´yı gösteriyor

Milyonların ?Gel´ çağrısına koştuğu Hazreti Mevlana´nın kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 429 bin 31 ziyaretçi ile İstanbul´daki Topkapı ve Ayasofya müzelerinin de önüne geçerek birinci sırada yer almıştı. Muğla Basın İlan Kurumu (BİK)

Tarih: 01.01.0001 00:00 163
Yönler Muğla´yı gösteriyor

Milyonların ?Gel´ çağrısına koştuğu Hazreti Mevlana´nın kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 429 bin 31 ziyaretçi ile İstanbul´daki Topkapı ve Ayasofya müzelerinin de önüne geçerek birinci sırada yer almıştı. Muğla Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü M. Ali Köseoğlu, Mevlana Müzesi´nin bahçesine konularak milyonlarca turistin dikkatine sunulan Alem-i Medain-i Mevleviye (Mevlevi Şehirleri) Tablosu´nda Muğla´nın yer almaması üzerine harekete geçti. Daha önce, 17 Aralık´ta Konya´da düzenlenen Şeb-i Arus gecesine katılan misafirlere dağıtılan ?On´lar´ dergisine ?Semada buluşan şehirler: Konya-Muğla? başlıklı bir yazı kaleme alan Köseoğlu, Konya İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar´a Muğla Mevlevihanesi hakkında hatırlatmalarda bulundu.

MUĞLA TURİZMİNE KATKIDA BULUNACAK

Köseoğlu, "Konya ile Muğla arasındaki derin bağlardan birisi Muğla´da bulunan Mevlevihane´dir. Muğla Mevlevihanesi, Galata Mevlevihanesi´nden bile önce kurulmuş, Konya´dan ve Muğla´dan dervişler birbirlerine mukabelede bulunurcasına yıllar boyu ´Hu´ çekerek sema etmişler ve adeta iyilikte, güzellikte, semada buluşmuşlardır" dedi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar´a önemli bir eksikliği giderdikleri için teşekkür eden Köseoğlu, ?Alem-i Medain-i Mevleviye (Mevlevi Şehirleri) Tablosu´nda, Galata Mevlevihanesi´nden bile önce kurulan Muğla Mevlevihanesi´nin yer almaması şehrimiz Muğla açısından önemli bir eksiklikti. Bu eksikliği ilettiğimiz Konya İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Abdüssettar Yarar, tabloda gerekli düzenlemenin yapılmasını sağladı. Bir turizm şehri olan Muğla´nın, Türkiye´nin en çok ziyaret edilen müzesi olan Mevlana´da bu şekilde işaret edilmesi, inanıyorum ki Muğla´mızın turizmine de katkıda bulunacaktır? diye kaydetti.