Yerli tohum DEVLERE KARŞI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi´nin destekleri ile, Bodrum Tohum Derneği tarafından düzenlenen ?Tohum Özgürlüğü Festivali? 12 Ekim´de gerçekleşiyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 318
Yerli tohum DEVLERE KARŞI

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi´nin destekleri ile, Bodrum Tohum Derneği tarafından düzenlenen ?Tohum Özgürlüğü Festivali? 12 Ekim´de gerçekleşiyor.

 

?Tohum Özgürlüğü Festivali?nin amacı, bütün dünyada beslenme zincirinin her halkasına yapışan biokimya sanayisini teşhir etmek, farkındalık yaratmak olarak özetleyen Bodrum Tohum Derneği yetkilileri ? 2-16 Ekim tarihleri arasında Hollanda´nın Lahey kentinde ve dünyanın her yerinde, eş zamanlı gerçekleşecek etkinliklerde yerli tohum farkındalığının yanı sıra yeryüzünü ahtapot gibi sarmış; Monsanto, Novartis, Du Pont, Bayer gibi şirket devlerini protesto etmek, tüketiciye anlatmak.  Hepimizin, kanserli her insanda, beslenme zincirinin her halkasına yapışan biokimya sanayisinin vebali olduğunu bilmeye hakkı var.Topla tüfekle işgal yok artık ! Bir ülkenin tohumuna sahip olmanın o ülkeye sahip olmak olduğunu,küresel güçler biliyor ama biz bilmiyoruz ne yazık ki.? diyorlar.

 

Bodrum Belediye Meydanı´ndaki etkinlikten bir diğer beklenti ise, çiftçileri  yerli tohuma yönlendirmek, yerli tohumun kullanımını artırmak Bodrum Tohum Derneği´nin Agustos Ayı´nda yapılan seçimlerinde, yönetim kurulu başkanı olan Ziraat Mühendisi Zafer Semerci ise, gerek tarımsal üretimde, gerekse hayvanlara verilen ilaçlarla, tüm insanlığın ılık ılık zehirlendiğini ve oluşan kanser vakalarına karşı da yine bu dev firmaların tedavi amacı ile bu kez de ilaç ürettiklerini ifade ederek ?tek çözüm yerli tohumdadır. 2013 yılında çıktığımız bu mücadele yolunda dünya ile entegre olarak çalışıyoruz. Bodrum´da da yerli tohum kullanımı için, dernek olarak üreticilerimizle birlikte çalışıyoruz. Ve ticari bir kaygı düşünmeksizin, yüzde seksen-doksan yerli tohum veya fide dağıtıyoruz. Ekmeğimiz özgürlüğümüzdür sloganıyla ?Yaşasın yerli tohum? diyoruz. Ve 12 Ekimde tüm Bodrumlular´ı şenliğimize bekliyoruz.? dedi.

TOHUM ÖZGÜRLÜĞÜ FESTİVAL PROGRAMI

12 EKİM 2016, 08:30-18:00, BODRUM BELEDİYE MEYDANI