Yerel markalı ürünler raflarda yerini aldı

Milas ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası´nın (MİTSO), büyük mağazaların ve zincir mağazaların toplam raf alanının yüzde 1´inin yerel, markalı ürünlere tahsisini sağlamasının ardından Milas´ın Sakarkaya Köyü´nde üretilmekte olan ?Kırmızı Bal´ da büyük mağa

Tarih: 01.01.0001 00:00 10241
Yerel markalı ürünler raflarda yerini aldı

 Milas ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası´nın (MİTSO), büyük mağazaların ve zincir mağazaların toplam raf alanının yüzde 1´inin yerel, markalı ürünlere tahsisini sağlamasının ardından Milas´ın Sakarkaya Köyü´nde üretilmekte olan ?Kırmızı Bal´ da büyük mağazaların raflarında yer alan ilk ürün oldu.

MİTSO´nun girişim ve çabaları sonucunda büyük mağazaların veya zincir mağazaların toplam raf alanının yüzde birinin yerel, markalı ürünlere tahsisini zorunlu hale getiren yasa, geçen Aralık ayında yürürlüğe girmişti.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Milas´ta zincir mağazalara giren ilk ürün Milas´ın Sakarkaya Köyünde üretilmekte olan Kırmızı Bal oldu.

?Sakarkaya Kırmızı Çam Balı´ markasıyla tescilli olan balların raflarında yer alması için üretici şahıs firma ile Milas´taki zincir mağaza arasında anlaşma yapıldı. Anlaşma sonucunda Sakarkaya Kırmızı Çam Balları, Milas ve yöresindeki mağazalarının raflarında yerini aldı.

Sakarkaya Kırmızı Çam Balı´nın zincir mağazaların raflarında yerini alması üzerine, üretici şahıs firması yetkilisi Selahattin Tezcan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer´i ziyaret ederek teşekkür etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Tezcan, ?MİTSO´nun kararlı ve ısrarlı girişimleri sonucunda büyük mağazaların rafları yerel, markalı ürünlere de açılmış oldu. Bu, üreticiler için de, üreticinin ürününü birinci elden pazara ulaştıran firmalar için de büyük bir şans oldu. Bu nedenle, hem yerel üreticiler olarak, hem de yerel ürünlerin ticaretini yapan ilk aşamadaki ticaret erbabı olarak bizim MİTSO´ya çok büyük teşekkür borcumuz var. Eğer MİTSO bu yasal düzenleme için girişimde bulunmasaydı ve ısrarla arkasını takip etmeseydi, böyle bir yasal düzenleme olmazdı. Bu yüzden size çok teşekkür ediyoruz? dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Milas´ın Sakarkaya Köyü ve yöresinde elde edilmekte olan ve yörede ?Kırmızı Bal? olarak adlandırılan balın Milas ve yöresindeki zincir mağazalarına girmesi nedeniyle kendilerinin de çok mutlu olduğunu belirterek, ?Biz yerel üreticinin önünü açmak istedik. Yereldeki markalı üretimi teşvik etmek istedik. Bunu da başardık. Önümüzdeki yıllarda bu yasal değişiklik sayesinde birçok yerli markalı ürünümüz olacak ve bunlar da mağazaların raflarında kendilerine yer bulacak. Siz, firma olarak bir ilki başardınız. Biz de bu nedenle sizi kutlarız? dedi.