Yelken Şöleni The Bodrum Cup´ta Final

The Bodrum Cup´ın final akşamında Türk pop müziğinin efsanevi grubu MFÖ sahne aldı. MFÖ hayranları, Palmarina Bodrum´da saat 22.00´de başlayan konser boyunca grubun unutulmaz şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 241
Yelken Şöleni The Bodrum Cup´ta Final

19 Ekim´deki The Bodrum Cup etkinlikleri kapsamında yarışılan ANADOLU SİGORTA etabının yanı sıra Art Show, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması Finali, kitap imza günü, kokteyl ve Meya konseri ile heyecan, sanat ve lezzet bir aradaydı.
Türkiye´nin uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup´ta etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. 19 Ekim´de yapılan Anadolu Sigorta Bodrum-Yalıkavak etabına 105 tekne ve 1500 yelkenci katıldı. Yıkık Fener-Hüseyin burnu noktasından başlayan yarış Yalıkavak´ta sona erdi. Güneydoğu´dan 2-3 knot gücünde esen rüzgârla yola çıkan yelkenciler sarı yaz mücadelesinde büyüleyici manzaralar yaratarak yarıştılar.
Organizasyon kapsamında katılımcıları keyifli bir program da karşıladı. Saat 10.00´da ANADOLU SİGORTA etabı Bodrum-Yalıkavak rotasında başladı. Heyecan dolu yarışın ardından saat 18.00´de Alize yatındaki Art Show´da 13 değerli ressamın eserleri sanatseverlerle buluştu. Saat 19.00´da birbirinden leziz tatların yarıştığı Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması´nın finali Palmarina Bodrum´da gerçekleştirildi.
Yine The Bodrum Cup kapsamında Palmarina Bodrum´da düzenlenen imza günü etkinliğinde; usta foto muhabiri Ali Öz´ün biyografisini anlattığı kitabı Yaşam-Söylem ile Tekin Ertuğ, denizciliğe dair yazdığı Özgürlük Hattının Batısına kitabı ile Özkan Gülkaynak ve altı yaşındayken kan kanseri nedeniyle hayata gözlerini yuman torunu Yosun´un anısına yazdığı Yosun´dan Masallar kitabı ile Belkıs Öztin Koparanoğlu kitapseverlerle buluştu. Etkinliğin ardından kokteyle geçildi. Saat 21.00´de ise katılımcılar Meya konserinde gönüllerince eğlendi.
 Hafta başından bu yana Bodrum yarımadasında heyecan ve coşkuyla kutlanan uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup´ta 20 Ekim günü Technogymn etabı tamamlandı.  Etaba katılan 45 tekne Yalıkavak´tan start alarak Gümüşlük´e kadar kıyasıya yarıştılar. The Bodrum Cup´ın 4. gününün kazananı Dragonfly teknesi oldu.Organizasyon kapsamında 20 Ekim gün sonu katılımcılar eğlenceli bir programda günün yorgunluğunu attılar. Saat 20.00´de, Club Gümüşlük´te sarı yazın tadını çıkardıkları Gümüşlük Beach Party´de Bora Duran´la müziğin ve ritmin büyüsüne kapıldılar. The Bodrum Cup´ın final akşamında Türk pop müziğinin efsanevi grubu MFÖ sahne aldı. MFÖ hayranları, Palmarina Bodrum´da saat 22.00´de başlayan konser boyunca grubun unutulmaz şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.
Bu yıl 16-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup´ın son gününde Türkiye´nin efsanevi müzik grubu MFÖ rüzgârı esti. The Bodrum Cup ödül töreninin ardından Palmarina Bodrum´da saat 22.00´de sahneye çıkan grup, izleyenlere unutulmaz şarkılarıyla tadına doyulmaz bir akşam yaşattı.
Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur´dan oluşan Türk müziğinin en başarılı gruplarından MFÖ hem izleyenleri coşturan şarkılarıyla eğlenceyi sonuna kadar yaşattı hem de dillerden düşmeyen duygusal parçalarıyla izleyenlerin yüreğine dokundu. Saat 02.00´ye kadar süren konser boyunca MFÖ´nün ?Bu Sabah Yağmur Var İstanbul´da?, ?Bodrum Bodrum?, ?Ele Güne Karşı?, ?Yalnızlık Ömür Boyu?, ?Ali Desidero?, ?Sarı Laleler? ve ?Güllerin İçinden? gibi birbirinden güzel şarkılarına hayranları da eşlik etti.
29. The Bodrum Cup´ta mutlu son ve 30. yıla dair bir müjde
Ödül töreninde, 14 kategoride yarışan teknelere verdikleri mücadele sonunda kazandıkları başarılar için ödüller sunuldu ve organizasyona katkıda bulunanlara teşekkür edildi. 2018 yılında 30. yıldönümü gerçekleşecek olan etkinliği İstanbul´dan başlatacakları haberini veren Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, ?Bugüne kadar yani 29 yılda (bu sene dâhil) toplam 2256 yelkeni misafir ettik. Yıllık ortalamalara baktığımızda da her yıl ilginin daha da arttığını, daha çok katılımcı ve ziyaretçiyi Bodrum´un güzel koylarıyla buluşturduğumuzu söyleyebiliriz. 29 yılda yarattığımız bu değer, gerek Bodrum gerekse de Türkiye için önemli bir tanıtım fırsatıdır. The Bodrum Cup İstanbul etkinliğimizi düzenleyeceğimiz 30´uncu yılımızda sizlerin yoğun ilgisi ve katkısı ile Akdeniz´in en büyük yelken yarışı olma hedefimizi gerçekleştireceğiz? dedi.
The Bodrum Cup kazananları belli oldu
Heyecanla geçen haftanın ardından The Bodrum Cup´ta kategori birincilerine ödülleri takdim edildi. The Bodrum Cup toplam sonuçlarına göre ?Nazlım II? birinci, ?VALS? ikinci ve ?DRAGONFLY? üçüncü oldu. Gulet kategorisinde ?DRAGONFLY? birinci, ?VALS? ikinci ve ?METRO GRANDI? üçüncü gelirken, mozaik kategorisinde ?NAZLIM II? birinci, ?WENDY? ikinci ve ?ANITTA? üçüncü oldu. Tırhandil kategorisinin birincisi ?KALITA? olurken, ikinci sırada ?HIZIR 1? ve üçüncü sırada da ?BASTARDA? geldi. Performans kategorisinde ?MELODY II? birinci olurken, standart kategoride ?TAKE IT EASIER? birinci, ?NERISSA? ikinci ve ?ELELE II? üçüncü sırada yer aldı. Cruiser kategorisinde ise ?WAHRING DARLING? birinci, ?MILTA MARINA CAPEHORN? ikinci ve ?FORTUNA? üçüncü oldu.
Türkiye´nin uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup´ta Mavi Yolculuk Mutfağı´nın birbirinden leziz tatları yarıştı. Bu yıl 16-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda Maximilian J. W. Thomae´nin başkanlığında altı kişilik jüri, yemek tadımları yaptı. 19 Ekim´de yapılan ve her ekibin 3 meze sunduğu Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması´nın kazananı Meya konseri öncesi sahnede açıklandı.
Türkiye´nin önde gelen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, yelken yarışlarının yanı sıra birbirinden keyifli etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. 16-21 Ekim tarihleri arasında 29´uncu kez yelken tutkunlarını buluşturan The Bodrum Cup´ta Mavi Yolculuk Mutfağı´nın en güzel lezzetleri de Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması´nın birincisi olmak için yarıştı.
Yarışmacıların son anda öğrendiği malzeme ?kara kutuda? geldi Karada bir mutfakta değil de teknede yemek yapmak birçok güçlük içerdiği için yaratıcılık da gerektiriyor. Titiz bir plan isteyen teknede yemek yapma işleminin güçlükleri arasında, malzeme ve araç gereçlerin kısıtlı, zamanın az ve mekanın küçük olması yer alıyor. Denize çıkan insanların normalden daha çok acıkmaya meyilli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Mavi Yolculuk  Mutfağı Yemek Yarışması´nda ise bunlara benzersiz bir zorluk daha ekleniyor: Kara kutu! Yarışmacılar malzemelerin ne olduğunu teknelere dağıtılan kara kutuları açınca öğreniyor. Bu aşamadan sonra iş, yaratıcılığa ve sihirli ellerin ustalığına kalıyor. Bu malzemelerle üç meze yapması beklenen yelkenciler şu kriterlere uymak zorunda: Yemek malzemelerinin kullanımı, özgünlük, lezzet, sunum, hijyen. Katılımcıların yarış etabı boyunca ?Mavi Yolculuk Mutfağı? konseptinde gizli tariflerini ortaya çıkardığı yarışma büyük ilgi görüyor.
Bu yıl sponsorlarının Allium Villas, Metro ve Gastronometro ile Bodrum Mutfak olduğu yarışmada, katılımcılar teknelerin içindeki mutfaklarda tüm hünerlerini sergiledi. En leziz yemekleri seçen jüri üyeleri arasında Süreyya Üzmez, Hazer Amani, Jemma İskender, Kaan Avcı, Orbey Denizoğlu, Sait Birtan Yılmaz, Orhan Dumanlı ve Çağlar Bozçağa yer aldı. Melek Hakalan ÇÖKERTME