Yatağan´daki Santralde İş Kazası

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğünde Perşembe saat 10.00 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen iş kazası meydana geldi. Santrale kömür taşıyan bandın yıkılması sonucu, o sırada bandın bakımını yapan işçilerden 9´u çöken alandan çıkartı

Tarih: 01.01.0001 00:00 380
Yatağan´daki Santralde İş Kazası

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğünde Perşembe saat 10.00 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen iş kazası meydana geldi. Santrale kömür taşıyan bandın yıkılması sonucu, o sırada bandın bakımını yapan işçilerden 9´u çöken alandan çıkartılarak tedavi altına alınırken, 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İşçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaya, UMKE, AFAD, AKUT ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından destek verdi.
Yatağan ve Menteşe´deki hastanelere kaldırılan yaralılardan 5´i taburcu edilirken, 5´inin tedavisi devam ediyor. Yaralıların, hayati tehlikesi bulunmuyor.
Enerji Direktörü Serdar Toprak, konuyla ilgili olarak, ?Devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının desteği ve kendi bünyemizdeki ekiplerimiz ile yoğun bir çalışma titizlikle sürdürülmektedir. Olayın meydana geldiği andan itibaren olay için seferber olan valimize, kaymakamımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve diğer tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine şükran duygularımızı özellikle iletmek isteriz. Dayanışmanın ve birlikteliğin anlamlı bir örneğini yaşadık? diye konuştu.

Göçük altındaki işçiler kokuya duyarlı köpekle arandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, UMKE, jandarma ve şirkete ait tüm personel iş makineleri ve kokuya duyarlı köpekle kurtarma çalışmasını sürdürdü.
İzmir İl Jandarma Komutanlığından kokuya duyarlı bir köpek helikopter ile Termik Santral içine indi. Jandarma ekipleri ile gelen kokuya duyarlı köpek göçük alanında kurtarma çalışmalarına katıldı.
Kurtarma çalışmalarına katılan AKUT ekibinden Sadettin Uslu yaptığı açıklamada, ?Maalesef üzücü bir kaza yaşanmış içeride. Yaralı arkadaşlar hastaneye kaldırılmış. Şu anda ulaşılmaya çalışılan arkadaşlar var. Bu çalışmalar devam ediyor. İtfaiye, AFAD, AKUT, UMKE, jandarma bütün ekipler yoğun bir çalışma sürdürüyorlar. Derin bir çukur değil orası. Sadece enkazın olduğu yer bantların, kömür taşıma bantlarının olduğu yer. Yarım metre, 1 metre veya en fazla 2 metrelik bir yer. Ağırlıktan dolayı bir çökme var. Onların kaldırılması ile ilgili çalışma devam ediyor? dedi.
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise ?Göçük altında kalan arkadaşlarımız bakım çalışması yapan arkadaşlarımız. 12 tanesi hastanede, beşi taburcu oldu. Birisinin durumu ağır. Önemli olan bu göçüğün altında olan vagonların altında 2 arkadaşımız var. Umudumuz bir an evvel onları bir an evvel almak? diye konuştu.
Göçük altında kalan bir işçinin yakını ağlamaklı halde santralin içine girerken, işçilerin vardiya değişimi de yapılmaya başlandı.

Vali Civelek, yaralı işçileri ziyaret etti

Muğla Valisi Esengül Civelek, Yatağan Termik Santrali´nde meydana gelen çökmenin ardından yaralı kurtarılan işçileri hastanede ziyaret etti.
Hastane çıkışında işçi yakınlarıyla sohbet eden Vali Esengül Civelek, Yatağan Termik Santrali´nde kazanları besleyen kömür bant sisteminin çöktüğünü, ilk belirlemelere göre 9 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, içeride kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Civelek, ?Duamız içerideki iki arkadaşımıza sağ salim ulaşmak. Bunun için ekiplerimiz var güçleriyle çalışıyor. Ben de olay yerine geçip çalışmaları yerinde inceleyeceğim. Sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ediyor? diye konuştu.

Göçük altında cesedine ulaşılan işçinin kimliği belirlendi

 Muğla´nın Yatağan ilçesinde termik santralde yaşanan göçüğün altında kalan ve yapılan çalışmalar sonucu cesedine ulaşılan işçinin Sezgin Kılıç´a ait olduğu belirledi.
Yatağan ilçesinde termik santralin kömür bandının çökmesi sonucu göçük altında kalan 2 işçiden birinin cesedine ekiplerin 12 saatlik çalışmasının ardından ulaşıldı. Yapılan incelemenin ardından cenazesinin Sezgin Kılıç´a ait olduğu belirlendi. Göçük altındaki Seray Şimşek´i arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Yatağan Termik Santral önünde işçilerin yakınlarının bekleyişleri sürerken, Termik Santral Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Yurtseven yaptığı açıklamada, ?Bugün sabah meydana gelen kazada mahsur kalan işçilerimizden Sezgin Kılıç isimli arkadaşımızın biraz önce cansız bedenine ulaşıldı. Diğer işçi kardeşimiz Seray Şimşek´in bedenine ulaşılması konusunda ekipler yoğun bir çalışma sergiliyor şu anda. Sanıyorum biraz sonra onun da akibeti belli olacak. Yerinin tespit edildiği konusunda bilgi var. O da biraz sonra netleşir? dedi.
Öte yandan Sezgin Kılıç´ın eşi Şahinder Kılıç eşinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından sinir krizleri geçirdi. Genç kadın yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, araç ile santralden ayrıldı.

Göçüğün altında kalan ikinci işçinin cesedine 24 saat sonra ulaşıldı.

Yatağan Termik Santralindeki kömür bandının çökmesi sonucu göçük altında kalan 2 işçiden birisinin cesedine ekiplerin 12 saatlik çalışmasının ardından dün akşam ulaşıldı. Yapılan incelemenin ardından Sezgin Kılıç´a ait olduğu açıklanan cenazenin daha sonra Seray Şimşek´e ait olduğu ortaya çıktı.
Aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalar sonucunda göçük altındaki diğer işçi olan Sezgin Kılıç´ın cansız bedenine de ulaşıldı.
Muğla İHA