YATAĞAN´DA CAMİDE AŞURE İKRAMI

Yatağan´da Muharrem ayının 10. günü olması nedeniyle camide aşure ikramı yapıldı. Yatağan Merkez Yeni Mahalle Camii´nde Cuma Namazı sonrası cemaate aşure ikramı yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 153
YATAĞAN´DA CAMİDE AŞURE İKRAMI

Yatağan´da Muharrem ayının 10. günü olması nedeniyle camide aşure ikramı yapıldı. Yatağan Merkez Yeni Mahalle Camii´nde Cuma Namazı sonrası cemaate aşure ikramı yapıldı.

Yatağan ilçesinde Merkez Yeni Mahalle Camii´nde Muharrem ayının 10. günü nedeni ile Cuma namazı sonrası cemaate aşure ikramı yapıldı. Yatağan Müftülüğü ve hayırseverler tarafından masrafları karşılanarak hazırlatılan aşure Cuma namazının ardından cemaate dağıtıldı. Cemaat etkinliği düzenleyen cami personeline teşekkür etti. Yatağan Müftüsü aşure ikramında yaptığı konuşmada yaklaşan seçimler nedeni ile hoşgörülü olunması gerektiğini belirtti. Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz; ?Hangi görüşte olursak olalım ortak tatta, ortak milletin değerleriyle buluşmayı Allah bize daim eylesin İnşallah. Vatan, millet, din, iman mukaddes değerler yolunda bir ve beraber eylesin, kardeş eylesin, bu ortak tada katkı sağladığımız gibi, muhabbette ve meşakkatte inşallah tasada ve sevinçte bir ve beraber eylesin. Aynı zamanda bugün bir hüznümüz de var, kederimiz var, ortak elemimiz var. O da Hazreti Hüseyin ve ehli beyt-i Mustafa´nın zulme direniş gününün yıldönümüdür. Allah bizlere daima zalimlerden beliğ eylesin, Müminlere veli eylesin Hazreti Hüseyin´in duası. İnşallah bu duaya amin diyeceğiz hep birlikte. Değerli müminler bu Yeni Mahalle camimizde başta İmam Üzeyir hoca ve Olcay olmak üzere bu ortak tatta katkıda bulunan bütün Müslüman kardeşlerimizde Allah razı olsun. Rabbim her zaman hayırda yarışanlardan eylesin. Önce aşurelerimizi alalım, ağızlarımız tatlı, gönlümüz daima güzel olsun. Allah imandan, Kuran´dan ayırmasın, peygamber efendimizin en büyük mirası Kuran ve ehlibeytin yoludur diyor, Allah bu hidayet yolundan ayırmasın diyorum? ifadelerini kullandı.