YARIMADANIN TEK VEKİL ADAYI BAŞARAN ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 380
YARIMADANIN TEK VEKİL ADAYI BAŞARAN ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

İlk olarak Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden Asım Başaran, daha sonra Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD),Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyarette etti.

Ziyaretlere; MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Belediyesi MHP’li Meclis Üyeleri ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Ziyaretlerine Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan başlayan MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran ve İlçe Başkanı Mehmet Tosun’u Oda Başkanı Erdoğan Başeymez makamında ağırladı. Bodrum Yarımadası’ndaki esnafların sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten Başaran, yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi.

İkinci ziyaretlerini Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’a gerçekleştiren Milletvekili Adayyı Başaran ve İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Yarımadası’ndan sadece MHP’nin milletvekili adayı belirlediğinin altını çizerek, Ticaret Odası üyelerinden oy desteği istediler.

BESİAD’ın Konuğu Asım Başaran ve Mehmet Tosun

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği-BESİAD geleneksel Perşembe toplantısında, MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran ve MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun’u konuk etti. BESİAD üyeleri, Bodrumlu işadamlarının adaylardan beklentilerini iletti, MHP adayı Başaran da Bodrum`u anlattı. Bodrum`un, kendi içinden çıkan siyasiler için bir refleks göstermesini isteyen Başaran, "Bunun kim olduğu, hangi partiden olduğu önemli değil. Bodrum`un bu anlayışı yerleştirmesi lazım." dedi.

 

BESİAD`ın Bodrum Flora Otel`de gerçekleştirdiği geleneksel Perşembe toplantısının konuğu, Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran`dı. Toplantıya, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Kadın Kolları Başkanı Melek Topçu Yılmaz, Bodrum Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Erdinç Tekinkaya ve İlçe Teşkilatı Yöneticilerinin yanı sıra BESİAD üyesi iş insanları katıldı.

 

Her hafta Muğla`nın Milletvekili adayları ile buluşmaya devam ettiklerini belirten BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, bu toplantıda da Bodrumlu işadamları olarak adaylardan beklentilerini dile getirdi.

 

Daha sonra BESİAD üyelerine hitap eden MHP Muğla Adayı Asım Başaran, sözlerine "Siyasette gördüğüm husus, kendi haklarınıza sahip çıkmaz iseniz, maalesef kimse size hak vermez" diyerek başladı. Bodrum`un siyasetten hak ettiği payı alamadığını belirten Başaran "Muğla`nın en yüksek nüfusuna sahip ilçe konumunda. Fakat Muğla`da siyasetten payı her zaman Fethiye ile Milas almıştır. Bunun bir matematiği var. Büyükşehirden önce  yüksek nüfusa sahip Fethiye ve Milas, kendi temsilcilerini hem Muğla hem de Ankara`ya gönderebilme başarısını ortaya koyabilmiştir." diye konuştu.

Başaran, daha sonra BESİAD üyelerinin sorularını yanıtladı.

 

BESİAD eski Başkanı Engin Kaplan da Başaran`ı ve partisini kutladığını belirterek "Bodrum`dan bir milletvekili çıkarmayı tercih ettiği için MHP`yi tebrik ediyorum." dedi. Kaplan, seçimin matematiğini ve seçilme ihtimalini sordu.

Başaran da buna yanıt olarak "İmkansız değil ama zor." diye konuştu. MHP Adayı Başaran, "Üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmem gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu şekilde yerine getirirsem, yarın arkadaşlarıma da örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. İnşallah 7 Haziran`dan sonra ya Ankara`da sizin derneğinizin temsilcisi oluruz ya da burada sizin başarılı çalışmalarınızın, vizyon arayışlarınızın içinde yer alır ve destek veririz" dedi.

 

Başkan Kocadon’dan MHP’ye Tebrik

MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran ve MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Ortakent İmar İşleri Müdürlüğü’nde ziyaret etti.

 

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Başkan Kocadon, siyasi partiler arasında Bodrum Yarımadası’ndan tek milletvekili adayı çıkartan partinin MHP olduğunu belirterek, Asım Başaran’ı tebrik etti.

 

Ayrıca yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte Muğla’nın Büyükşehir olması ve belde belediyelerinin kapatılması sonucu belediyecilik anlamında ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Kocadon, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesinde kapatılan belde belediyelerinin yeniden açılması” maddesinin de yer almasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

Bodrum Yarımadası’nın vekil adayı olduğunu ve MHP’li olsun olmasın her siyasi görüşten destek istediğini belirten Asım Başaran sözlerine şöyle devam etti: Siyasi partilerden sadece MHP Bodrum’dan bir adayı yani şahsımı 3 sıradan aday göstermiştir. Bodrum Yarımadamızın bana vereceği destek ile birlikte benden sonraki Bodrumlu adaylarımızın önünü açacaktır.”