Yalıkavak Koyu Temizlendi

Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları 4 Nisan´da Yalıkavak´ta devam etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 256
Yalıkavak Koyu Temizlendi

?Denize en çok MAVİ yakışır? sloganıyla Bodrum Belediyesi Dalış ekibi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları 4 Nisan´da Yalıkavak´ta devam etti.

 

Bodrum Belediye A.Ş. Yalıkavak Cafe ile Yalıkavak Liman içindeki Balıkçı Barınağı önünde yapılan çalışmada; 3 yıldızlı üç, 2 yıldızlı yedi, tek yıldızlı iki ve bir serbest dalgıç olmak üzere 13 kişiden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, yaklaşık iki saat boyunca deniz dibinde biriken atıkları topladı. Gerek teknelere yükleyip gerekse iskeleden kıyıya çıkardı. Temizliğe Mehmet Tarık Tamer ile Rakip Can adında iki gönüllü dalgıç da destek oldu.

 

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yardımlarıyla taşınan atıklar bir süre iskele yanında bulunan alanda, çevrenin korunması kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla sergilendi. Daha sonra yerinde ölçülüp ayrıştırılarak geri dönüşüm için Konacık´ta bulunan Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi´ne nakledildi.  

 

Çalışmalarda 110 kg plastik, 125 kg metal, 19 adet (yaklaşık 350 kg) araç lastiği ve 250 kg da cam şişe olmak üzere toplam 835 kg atık kıyıya çıkarıldı.

 

Bu sene 19 noktada planlanan deniz dibi temizlik çalışmaları Yalıkavak´ın ardından Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve son olarak Bodrum ilçe merkezinde devam edecek.