Vanlı futbolcu kızlar Bodrum´da kamp yapıyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´un davetiyle Bodrum´a gelen Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler Yıldızlar Kız Futbol Takımı oyuncuları ve yöneticileri Başkan Kocadon´u ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 821
Vanlı futbolcu kızlar Bodrum´da kamp yapıyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´un davetiyle Bodrum´a gelen Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler Yıldızlar Kız Futbol Takımı oyuncuları ve yöneticileri Başkan Kocadon´u ziyaret etti. 

 

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler Yıldızlar Kız Futbol Takımı öğrencilerine Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Müdür Yardımcıları Adem Gürbüz ile Rıza Rızaoğulları, okulun beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü Ali İhsan Özmen ile İngilizce öğretmeni Gizem Cansel Özgür eşlik etti.

 

Van´dan Bodrum´a gelen başarılı kız futbolcular, Bodrum´a ve Ege Bölgesine ilk kez geldiklerini ve hep bir gün Bodrum´u görme hayalini kurduklarını ifade ederek; hayallerini gerçeğe dönüştüren Başkan Mehmet Kocadon´a, sağladığı bu imkan ve misafirperverliği için teşekkür etti. Öğrencilerden biri, ?Burada tarihi yerleri gezdik, Bodrum´u hep görmek istemişizdir zaten. Sayenizde o da oldu. Size çok teşekkür ediyoruz.? dedi.

 

Başkan Mehmet Kocadon´un, Van ziyaretinde kendisiyle iletişim kuran Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve takım antrenörü Ali İhsan Özmen, ziyarette öğrenciler adına Başkan Mehmet Kocadon´a teşekkür ederek, ?Gerçekten organizasyon, başından sonuna kadar mükemmel. Çocuklarımız bırakın denizi görmeyi, neredeyse çoğu ilk kez il dışına çıkıyorlar. Bodrum gezisi onlar için müthiş bir deneyim oldu; hem kültürel anlamda hem sportif anlamda. Tekrar teşekkür ediyorum size çünkü gerçekten inanılmaz bir deneyim oldu öğrencilerimiz için.? diye konuştu. Müdür yardımcıları da Başkan Kocadon´a okul ve öğrenciler adına teşekkür etti.

 

Ziyaret boyunca öğrencilerle bol bol sohbet ederek öğrencilerden Bodrum hakkındaki düşüncelerini de öğrenen Başkan Mehmet Kocadon, ?Sizler aslında alışıksınız zaten. Biliyorsunuz, göle deniz diyorsunuz. Ben en son Van´ı ziyarete geldiğimde Van´ı çok beğendim. Van çok güzel bir yer. Özellikle Edremit bölgesi, potansiyel bir turizm alanı ki orası işlenirse Van da bir Bodrum olabilir.? dedi.

 

Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ve beraberindekiler ile Van´ı ziyaret ettiğini de belirten Başkan Kocadon, ?Biraz da olsa gezme imkanını buldum. Van çok modern, çağdaş bir yer. Çok hoşuma gitti. Bundan sonra hep gideceğim. Çok güzel dinlendim orada. Gerçi bir iki gün rakımdan dolayı biraz sallandık çünkü 0´dan birden yükseğe çıkıyorsunuz ama çok güzel bir yermiş. Açıkçası bu kadarını ummuyordum; insanlarıyla yaşam tarzıyla hareketliliğiyle doğal güzelliğiyle ki tarihi ve kültürü de çok güzel Van´ın. Van kahvaltısı da yaptık orada. Bodrum´da, Türkiye´nin yedi bölgesinden yaşayan insanlarımız var. Sadece Türkiye´den de değil yurtdışından gelmiş o kadar çok insanımız var ki. Burada hep beraber dünya barış topluluğu gibi yaşıyoruz. Demek ki yaşanıyormuş. Hiç kimsenin dinine diline ırkına mezhebine hiç oralı bile olmayın. Bir kere herkesi insan olarak düşünün. Ve göreceksiniz ki bu sevgi çemberinizi, denize bir taş attığınızda nasıl su dalga dalga yayılırsa siz de öyle yayın. Artık sizler yayacaksınız bu sevgiyi. Bizler bu güne kadar yaydık ama demek ki yetememişiz. Şimdi sıra sizlerde... Sizler daha fazla yayın. Çünkü ileride bu koltuklarda sizler oturacaksınız. Ben özellikle üç şeye dikkat ederim: eğitme, sağlığa ve spora. Çünkü bunun üçünün olduğu yerde, sağlıklı nesiller yetişir. Siz zannediyorsunuz ki belediye başkanlarının en büyük görevi yol yapsın su akıtsın, değil mi? Hayır, sizin gibi sağlıklı nesiller yetiştirmek. Ve siz de bölgenizde bunun en güzel örneğisiniz. Onun için sizleri burada ağırlamaktan da son derece mutluyum. Çünkü sizler birçok kardeşinize de örnek olacaksınız. İleride sizin kardeşleriniz de, sizden küçükler de sizin gibi şampiyon olabilmek için bir forma giyebilmek için mücadele edecekler.Onlar da formalarını giyecekler, spor aşkıyla büyüyecekler. Spor aşkının olduğu yerde de kötü alışkanlıklar olmaz. Sadece sevgi ve birlik beraberlik olur. Onun için hepinizi kutluyorum. Beni ziyaret ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiniz. Van´a da döndüğünüzde bütün arkadaşlarınıza sevgi ve saygılarımı iletin.? dedi.   

 

Başkan Kocadon da Van ile artık kardeş okul olduk diyerek esprili bir şekilde futbolculuk yıllarındaki anıları anlattı. Başkan, ?Ben de geçmişte yıllarca Bodrumspor´da, Bodrumspor´un kalesinde oynadım. O zamanlar 1 numaradaydım takımda. Şu anda da Bodrum´un 1 numarasıyım. Hala sabahları erken kalkıyorum geç yatmama rağmen ve dağlarda yürüyüş yapıyorum.? dedi.

 

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin eşlik ettiği Vanlı kız futbolcular, Bodrum´da hem kamp yaparak antrenmanlarına devam ediyor hem de tatilin, denizin ve güneşin tadını çıkarıyor.  Ortaokul 7´nci ve 8´nci sınıf öğrencilerinden oluşan yıldızlar kız futbol takımının 18 öğrencisi, ilk gün Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesini, Halikarnas Mozolesini, Bodrum Deniz Müzesini ve Zeki Müren Müzesini gezdi. Grup, aynı gün öğleden sonra ise konaklayacakları Müskebi Club oteline dönerek denizin ve havuzun keyfini çıkardı. Akşam saatlerinde ise önümüzdeki hafta Van´da başlayacak olan maçlara hazırlık için oteldeki futbol sahasında antrenman maçı yaptı. Bir sonraki gün de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´a yaptıkları ziyaretin ardından yarımada turuna katıldı. Grup kaldıkları süre içinde Bodrum guletiyle tekne turuna da çıkarak Bodrum´un turkuaz mavisi koylarını keşfedecek.