Vali Civelek, Köyceğiz´deydi

Muğla Valisi Esengül Civelek bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Köyceğiz´deydi

Tarih: 01.01.0001 00:00 323
Vali Civelek, Köyceğiz´deydi

Muhtarların ihtiyaçlarını, talep ve önerilerini dinlemek üzere düzenli olarak muhtarlarla toplantılar yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, bu kapsamda Köyceğiz Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.
Köyceğiz Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Defterdarı Veysel Sezgin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Mahalli İdareler Müdürü Adem Okumuş, ilçe kurum müdürleri, Köyceğiz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akköprü Mahalle Muhtarı Ercan Güçlü ile mahalle muhtarları katıldı.
Toplantının amacının muhtarların mahalleleriyle ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirten Vali Civelek, muhtarlardan mahallelerinde varsa taleplerini ve ihtiyaçlarını aktarmalarını istedi.
Toplantı sonunda dile getirilen istek ve taleplere en kısa sürede cevap verileceğini kaydeden Vali Civelek, muhtarlara görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi
Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Köyceğiz ilçesine giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen programa katıldı.
Köyceğiz Kulak Mesire yerinde düzenlenen programa Vali Esengül Civelek, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu ve Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçelerinde yaşayan şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde yaşayan şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezen Vali Civelek, onlarla bir süre sohbet etti.
Programda yaptığı konuşmada Şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Vali Civelek, ?Çok değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, sizler, bizim için çok kıymetlisiniz, başımızın tacısınız. Devlet olarak her zaman sizlerin yanındayız. Türk Milleti olarak da sizlere minnettarız. Bugün her tarafı şehit kanıyla sulanmış kutsal vatan topraklarımızın üzerinde huzurla, güvenle yaşıyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği, istiklalimiz, istikbalimiz ve vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizle birlikte ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Hayatta bulunan gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlık, afiyet ve huzur dolu bir yaşam diliyorum? dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Köyceğiz´e giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz Belediyesi Kadın Akademisini ziyaret etti.
İlk olarak Köyceğiz Belediyesini ziyaret eden Vali Civelek, Belediye Başkanı Kamil Ceylan´dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kadın Akademisine giden Vali Civelek, tarihi Sabri Başoğlu Konağında ev hanımlarının ürettiği el işi ürünlerin sergilendiği atölyeleri ziyaret etti.
Ziyarette Vali Civelek´e Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima eşlik etti.
Kadınlarımızın toplumsal yaşamın her alanında konumlarının güçlendirilmesini, mesleki bilgi-beceri kursları ile meslek sahibi olmalarını, gelir elde edici aktiviteler gerçekleştirmelerini çok önemsediklerini ifade eden Vali Civelek, kadınlar tarafından el emeği, göz nuruyla üretilen her ürünün değerli olduğunu aktardı.
Muğla Valisi Esengül Civelek, Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin kitapla buluşmalarını ve bilgiye erişmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan Köyceğiz Fen Lisesi Z Kütüphane ve Bilgisayar Laboratuvarı açılışına katıldı.Açılış programına Vali Esengül Civelek, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, büyümesinde, değişim ve dönüşümünde nitelikli insan gücünün varlığının çok büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Civelek, ?Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin tespitinde en önemli ölçüt nitelikli insan gücü varlığıdır. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, sürekli geliştirilmesi ve yenilenmesi de eğitim sisteminin görevidir. Bilim ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmeler ve küreselleşme ile birlikte günümüz bilgi çağında çağa uyum sağlayacak, çağın gereklerine cevap verebilecek, bireyleri yetiştirmek de bizlerin görevidir, sorumluluğudur. Sizleri bilgi çağında bilgiyi üreten, kullanan, değerlendiren, araştıran, çok yönlü düşünebilen, iletişim becerisi yüksek, sorun çözme becerisi gelişmiş, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, milli ve manevi değerlerimizi benimseyen gençler olarak yetiştirebildiğimiz takdirde çağı yakalamamız mümkün olacaktır. ? dedi.
Kütüphane sayesinde öğrencilerin bilgiye erişimlerinin kolaylaşacağını ve teknolojik imkânlardan faydalanacaklarını belirten Vali Civelek, kütüphanenin sunmuş olduğu internet hizmeti, dijital kitap içerikleri ve diğer hizmetlerle eğitim öğretim sürecine destek vereceğini belirtti.
Konuşmanın ardından Vali Esengül Civelek tarafından Z-Kütüphane ve bilgisayar laboratuvarın açılışı yapıldı ve bütün davetlilerle birlikte kütüphane ve laboratuvar gezildi.