Vali Civelek, Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Esengül Civelek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Seydikemer ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 297
Vali Civelek, Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Seydikemer Ziraat Odası tarafından düzenlenen programa Vali Esengül Civelek, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Muhammet Sevinç, ilçe kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

 

Programda çiftçilerle bir araya gelen Vali Civelek, ?Alın teriyle, elinin toprağıyla gurur duyduğumuz siz değerli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü´nü tüm içtenliğimle kutluyorum? dedi.

 

Ülkelerin kalkınmasında tarım sektörünün çok önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Civelek, ?Tarım olmadan kalkınma olmaz. Muğla olarak çok şanslıyız. Uygun iklim koşulları, bereketli, verimli topraklarımızla Muğla olarak tarımda güçlü bir potansiyele sahibiz. Pek çok tarımsal ürün çeşitliliği ve tarımsal üretim miktarında da söz sahibiyiz? diye konuştu.

 Tarım sektörünün kentin ekonomisinde önemli bir yer teşkil ettiğine işaret eden Vali Civelek, şöyle konuştu:

?Seydikemer´in geçim kaynağı da tarım ve hayvancılıktır. Gerek ilimizin gerekse Seydikemer ilçemizin sosyo-ekonomik, kültürel gelişimine, değişimine, ilerlemesine katkı sağlayan tarım sektörünün değerli temsilcisi çiftçilerimize aileleri ile sağlık, afiyet, huzur dolu bir yaşam diliyorum.?

 

Kadın çiftçilerin düzenlenen kurslarla bilgi, beceri ve donanımlarının arttığını belirten Vali Civelek, kadınların sosyal ve ekonomik yönden gelişmelerinin ve aile içindeki rollerinin güçlendirilmesi önemsediklerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Anneler Günü dolayısıyla Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Süt Hijyeni ve İyi Tarım Uygulamaları? kursuna katılan en yaşlı kursiyer Gülümser Ertürk ve diğer kadın çiftçilere Vali Esengül Civelek tarafından çiçek takdim edildi.

 

Etkinliğin ardından Seydikemer Kabaağaç Mahallesinde yetiştirilen Trüf Mantarı ve Lavanta Bahçelerini ziyaret eden Vali Civelek, daha sonra Gölbent Mahallesinde yetiştirilen ve halk arasında ?Vali Hanım Çileği? olarak bilenen ?San Andreas? türü çilek ekiminin yapıldığı bahçeyi gezerek, incelemelerde bulundu. Üreticiler Vali Hanım Çileği ekiminden memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Vali Civelek daha sonra Şehit Alper Seven ve Şehit Adnan Ergen´in ailelerini ziyaret etti.