Ünlüler demokrasi için tek yürek oldu

Muazzez Ersoy, Serdar Ortaç, Oktay Kaynarca, Yeliz Yeşilmen, Hamdi Alkan, Fatih Ürek, Selen Görgüzel, Neco, Metin Akusta, Demet Akalın ve internet fenomeni Kerimcan Durmaz demokrasi mesajı verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 702
Ünlüler demokrasi için tek yürek oldu

Muazzez Ersoy, Serdar Ortaç, Oktay Kaynarca, Yeliz Yeşilmen, Hamdi Alkan, Fatih Ürek, Selen Görgüzel, Neco, Metin Akusta, Demet Akalın ve internet fenomeni Kerimcan Durmaz demokrasi mesajı verdi.

Bodrum´da tatil yapan ünlüler önceki gün Bodrum´daki demokrasi mitingine katıldı. Demokrasi mesajı veren ünlüler tek yürek oldu. Ünlülerin hepsinin tek bir düşüncede toplayan ise Türkiye´nin bölünmez bütünlüğü oldu.

 

"Çocuklarımıza huzurlu bir ülke bırakacağız"

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç mesajında, ?Cumhuru reisimiz çabuk ve etkili bir çağrı ile hepimizi sokaklara döktü. Artık bundan sonra daha mutlu bir Türkiye olacak. Çocuklarımıza daha huzurlu bir ülke bırakacağız. Allah´ıma bin kere şükürler olsun? ifadelerini kullandı.

Ünlü yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan ise ?Yurdun her yerinde bu birlik beraberlik rüzgarı sonsuza kadar esecek inşallah. Çok kötü bir imtihandan geçti bu ülke. Birçok vatandaşımız tankların altına yattı, uçakların karşısında durdu. Bizler de nefes alabiliyorsak özgür bir şekilde o insanlarımızın fedakarlığı ve bu oyna katılmayan askerimizin, polisimizin fedakarlığı. Biz sanatçılar olarak bu tür organizasyonlarda önlerde koşmaya devam edeceğiz. Her zaman kıymetini bilmek gerekiyor bu ülkemizin? şeklinde konuştu.

Oyuncu Metin Akusta da birlik beraberlik mesajı vererek, ?Atatürk´ün dediği gibi ?Vatan söz konusuysa gerisi teferruat´ Yaşasın demokrasi, yaşasın halkların kardeşliği? dedi.

Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy "Tek vatan, tek millet, tek Türkiye" diyerek, ?Bu cennet vatanımız, bu güzel ülkemiz ve insanlarımız bu ulusa demokrasi güzel yakışır? mesajı verdi.

Sanatçı Neco da birlik beraberliği vurgulayarak, ?Bizim bir devletimiz var. Bu devlet Mustafa Kemal´in ve arkadaşlarının büyük çabasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasinin olduğu güçlü bir devlet. Bunu korumak cumhur yani halkın işidir. Halk kendi demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkarsa, devletine sahip çıkıyor demektir. Bu ülke ilelebet ayakta kalacak? dedi.

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca da demokrasiye sahip çıkarak şu mesajı verdi:

?Her şerde bir hayır vardır diye düşünüyorum. Bence bundan bir hayır çıkarmak zorundayız ülke olarak. Fark etmek zorunda olduğumuz en önemli şey ise kilit noktasını çektiğimizde yapının paldır küldür yıkılacağıdır. Kilit taşı da nedir, Atatürk´tür. Bundan sonra tekrar tekrar dönüp Atatürk´ün sözlerine ve çizdiği yola tekrar göz atmak lazım. Baktığımızda o temelin o sağlam yapının aslan gibi orada durduğu belli oluyor. Bizim tek yolumuz Atatürk ve inkılapları olmalıdır. Çağdaş, demokratik bir Türkiye."

 

"Bu vatanı bırakmaya niyetimiz yok"

Menken ve oyuncu olan Yeliz Yeşilmen ise ?Tek bir bayrak altında yaşıyoruz. Din, dil, ırk ve mezhep ayırmadan biz bu vatanımızı seviyoruz. Bu vatanı öyle kolay kolay yar etmeye niyetimiz yok. Geldikleri gibi dönerler? dedi.

Ünlü sanatçı Demet Akalın çok mutlu olduğunu ifade ederek, ?Bir Bodrum´lu olarak çok mutluyuz böyle bir mitingden. Sonuna kadar demokrasinin yanındayız? şeklinde konuştu.

Fatih Ürek ise ?Güçlü bir demokrasi için güçlü güzel bir Türkiye için hepimiz buradayız. Güzel yarınlar için ne mutlu Türküm diyene? ifadelerini kullandı.

İnternet fenomeni Kerimcan Durmaz da demokrasiye sahip çıktıklarını söyleyerek, ?Demokrasi için buradayız. Çok gurur verici onur duyuyoruz. Güzel bir Türkiye için hep birlikteyiz? mesajı verdi.

 

"Beraberliğimizden herkes elini çeksin"

Ünlü şarkıcı Berksan da, ?Atatürk´ün sözleri bir sihirbazın sözleri gibi gerçeğe dönüşüyor. Gençliğe Hitabe´deki gibi bizim muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu bir kere daha gördük. Birliğimizden, beraberliğimizden dinimizden herkesin elini çekmesini istiyoruz? dedi.