ÜNLÜ YAPIMCI KIZ KARDEŞİNİ EVLENDİRDİ

Ünlü sunucu ve yapımcı Osmantan Erkır´ın kız kardeşi yapımcı Ayça Erkır, İngiliz iş adamı Matthew Warner ile Bodrum´da evlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 449
ÜNLÜ YAPIMCI KIZ KARDEŞİNİ EVLENDİRDİ

Ünlü sunucu ve yapımcı Osmantan Erkır´ın kız kardeşi yapımcı Ayça Erkır, İngiliz iş adamı Matthew Warner ile Bodrum´da evlendi.

Kumbahçe Sahili´nde yapılan düğünde ilk olarak İngiliz damat Bodrum geleneklerine göre deveyle çeyiz getirdi. Davul ve zurna eşliğinde Kumbahçe Sahili´ne kadar yürüyen İngiliz damat ve aile üyelerine çeyiz yüklü deve eşlik etti. Gelin evine gelen damat ve davetliler Erkır´ı evden gelinliği ile çıkararak nikahın kıyılacağı alana geçti. Türk geleneklerine göre evlenen çift davul ve zurna eşliğinde sahilde bir süre oynadı. Bodrum hayranı olan çift çevrede bulunan turist ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında sahilde bir süre deveyle de gezdi. Nikahın kıyılacağı alana geçen çift, şahitler ve davetlilerin huzurunda dünya evine girdi.

 

?YOK DEVE ARTIK?

Düğüne ev sahipliği yapan ünlü yapımcı ve sunucu Osmantan Erkır, kız kardeşinin hem Türk hem de İngiliz geleneklerine göre evlendiğini ifade ederek, şunları söyledi: ?Düğünde hem davul hem zurna hem de deve var. Anne tarafımız da Rizeli olduğu için düğünde tulum da var. Bu düğünle ilgili çok ayrıntı düşündük. Bazı şeyler için ´yok deve´ demek geliyor içimden ama deve de var.?

 

İNGİLİZ USULÜ EVLENME TEKLİFİ, TÜRK USULÜ DÜĞÜN

Çiçeği burnunda gelin Ayça Erkır da, nikah sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erkır, şöyle konuştu: ?Eşimle İngiltere´de katıldığım bir konferansta tanıştım. Yaklaşık iki yıl sonra Bodrum Kalesi´ndeki İngiliz Kulesi´nde evlenme teklifi aldım. İngiliz ve Türk geleneklerine göre de düğün yaptık. Düğünümüzde Bodrum´un geleneksel kültürlerinden olan deveyle de yük taşıma etkinliği düzenledik. Bizim için farklı bir tören oldu.?

İngiliz damat Mattew Warner ise, Türkiye´yi ve Bodrum´u çok sevdiğini ifade ederek, ?Bodrum sahilinde Türk geleneklerine göre evlenmeye karar verdik. Bodrum´u çok seviyoruz. Müstakbel eşimle sahilde evlenmeye karar verdik. Türk ve İngiliz geleneklerine göre bir program hazırladık. Ailemiz ve dostlarımız da bize destek verdi? dedi.

Nikah sonrası Bodrum ve Türk mutfağından yiyeceklerin ikram edildiği düğün akşam saatlerine kadar sürdü.