ÜNİVERSİTE-MÜSİAD ARASINDA AR-GE PROTOKOLÜ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi arasında Üniversitede okuyan uluslar arası öğrencilere yönelik protokolün ardından ikinci protokol Üniversite AR-GE biriminin işadamlarına sağlayacağı bilims

Tarih: 01.01.0001 00:00 262
ÜNİVERSİTE-MÜSİAD ARASINDA AR-GE PROTOKOLÜ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi arasında Üniversitede okuyan uluslar arası öğrencilere yönelik protokolün ardından ikinci protokol Üniversite AR-GE biriminin işadamlarına sağlayacağı bilimsel katkıları içeriyor. Protokol Üniversite rektörlük toplantı salonunda Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ile MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz arazsında imzalandı. İmza törenine Akademisyenler ve MÜSİAD Muğla Şubesi üyeleri katıldı.

MÜSİAD İLE İKİNCİ PROTOKOL

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, MÜSİAD’ın haklına güven veren, ülke için çalışan, ülkemizin çıkarlarını savunan en sağlıklı sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Harmandar, “Daha önce uluslar arası öğrenciler ile ilgili bir protokol imzalamıştık. Onu hayata geçirdik. Bu ikinci protokolümüz olacak. Üniversitemiz ile sanayicimiz arasında işbirliği, birlikte araştırma ve AR-GE projeleri yaparak, insanımızın ve ülkemizin hayrına yaşamını kolaylaştırmak ve uygulama koymak üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örnekleridir. Bu protokolümüzde AR-GE çalışmalarında üniversitedeki teknoloji transfer ofisimiz kanalıyla bilimsel hizmet sunulacak. Üniversite olarak MÜSİAD ile birlikte çalışmaktan ve işbirliği yapmaktan son derece mutluyuz. Üniversitemizin bütün birimleri ile MÜSİAD’ın yanındayız” dedi.

“BU ÇALIŞMALAR DAHA BAŞLANGIÇ”

MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, MÜSİAD’ın Türkiye’de sivil toplum kuruluşu olarak bir güç olduğunu belirterek, “MÜSİAD kuruluşundan bu yana çizgisi ve yapısı itibari ile ülke genelinde gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşunun gücü durumundadır. Biz Muğla şubesi olarak kurulalı iki yıl olmasına rağmen Muğla’da belli bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. MÜSİAD Muğla şubesi olarak sözde teoride kalacak konulardan ziyade, hayata geçirilecek projeler üzerinde daha fazla duruyoruz. Bu proje çalışmalarımız daha başlangıç” dedi.

PROTOKOLÜN İÇERİĞİ

MÜSİAD Muğla Şubesi bünyesinde bulunan şirket ve işletmelerin rekabet edebilirlik, büyüme, AR-GE ve İnovasyon kapasitelerinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ndeki teknik ve akademik bilgi birikimi ve teknolojik alt yapı yardımıyla arttırılması hedefleniyor. Protokolle, teknolojik yenilik alanında AR-GE, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapılacak. MÜSİAD Muğla, başvuru sahibi veya ortak olarak yer alacağı TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Bakanlıklar da dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası tüm hibe projelerinin hazırlanması ve fonlanan projelerdeki faaliyetlerin gerçekleştirilmesi konusunda öncelikli işbirliği ortağı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte çalışacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ise proje başvuru dokümanlarının hazırlanmasında koordinasyon ve danışmanlık hizmetlerini verecek.