Üniversiteliler, Bodrum´un Üç Kronik Sorununu Masaya Yatıracak

Türkiye´nin 10 farklı üniversitesinden Bodrum´a gelecek öğrenciler, Bodrum´un giderek kronikleşen üç sorunu için bir çalıştay düzenleyecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00 190
Üniversiteliler, Bodrum´un Üç Kronik Sorununu Masaya Yatıracak

Bodrum Belediyesi´nin ve BODER´in katkılarıyla gerçekleştirilecek çalıştayda genç beyinler Bodrum´un ulaşım, geri dönüşüm ve turizm ile ilgili sorunlarına çözüm arayacak.

Bodrum 20-22 Nisan tarihleri arasında Start in Bodrum projesine ev sahipliği yapacak. Bodrum Herodot Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek üç günlük çalıştaya, Türkiye´nin farklı üniversitelerinden yaklaşık 100 öğrenci katılacak. Öğrenciler, Bodrum´un kanayan yarası geri dönüşüm sorunu ile turizm ve ulaşım konularında tartışacak, çözüm önerileri ve projeler üretecek. Çalıştay sonrasında ilk üçe giren projeler ödüllendirilecek. Değerlendirmeyi ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrumlu yatırımcıların yer aldığı bir jüri yapacak. Projenin amacı, genç beyinlerle Bodrum yarımadasının yatırımcılarını, yerel yöneticilerini, iş insanlarını ve sivil toplumunu bir araya getirmek. Bodrum vizyonu yaratmayı hedefleyen proje Bodrum´un bugünkü ve gelecekteki sorunlarına da ışık tutacak.

Türkiye´nin bazı illerinde bugüne kadar yaşama geçirilen proje Bodrum´da ilk kez gerçekleştiriliyor. Start in Bodrum projesinin tanıtımı bugün Trafo Bodrum´da yapılan bir basın toplantısıyla yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile BODER Başkanı Halil Özyurt´un da katıldığı toplantıda proje geliştiricileri Sibel Tunalı ve Gert Kroon ile Bodrumlu turizmciler Kerem Özyurt, Ömer Dengiz hazır bulundu.

Projeyi tanıtan Sibel Tunalı, ?Amacımız Bodrum´un ekonomisini canlandırmak, Bodrum´a girişimcileri, yatırımcıları ve öğrencileri davet etmek için düzenlenen bir etkinlik. Sürdürülebilir bir proje olmasını hedefliyoruz.? dedi. Tunalı, ?Bu etkinlikleri senede iki kez yapmayı planlıyoruz. İkinci etkinlikte konu sağlık olabilir diye düşünüyoruz. ? diye konuştu.

BODER Başkanı Halil Özyurt da konuşmasında ?Projeyi destekledikleri için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bir ay önce bize böyle bir başvuruda bulunuldu. Üniversite öğrencileriyle böyle bir çalıştay yapacaklarını söylediler. Biz de konaklama sektörü olarak öğrencileri burada ağırlamaktan mutlu olacağımızı söyledik.?  dedi.

GENÇLER DÜNYAYA ÇOK DAHA GLOBAL BİR ŞEKİLDE BAKABİLİYORLAR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuşmasında Bodrum´un bugün yaşadığı sıkıntıların genç beyinler tarafından çözüm önerileriyle projelendirilebileceği böyle bir projeye katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Kocadon, şunları kaydetti:

?Bu projenin gelişmesinde büyük katkı sağlayan güzel ekibe teşekkür etmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi bizim için önemli olan genç beyinlerin hızlı düşünüp, güzel fikirleri ortaya çıkarmasıdır. Özellikle Bodrum konusunda şu anda ülkemizin ve ülke dışından bu güzel çalıştaya katılacak ?ün üzerinde öğrenci mevcut. Bu aynı zamanda Bodrum´un kendiliğinden oluşmuş bir reklamı. Türkiye´ni bir çok üniversitesinde şu anda Bodrum ve bu çalıştay konuşuluyor. Bu çalıştayın amacı ileride büyük problem yaratacak Bodrum´un sıkıntılarının şimdiden genç beyinler tarafından nasıl bir projeyle önüne geçilebilir ya da güzelleştirilebilir çalıştayı olacak bu. Güzel fikirler hepimize öncülük edecektir. Şuna inanıyorum, gençlerin düşünceleri çok daha farklı boyutta. Çok daha global bir şekilde dünyaya bakabiliyorlar. Sorunları çok çeşitli inceleyip, sonuçları verebiliyorlar. Onun için üniversite öğrencilerimizin, turizm, geri dönüşüm ve trafik konusunda büyük projeler gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren tüm genç arkadaşlarıma ve değerli yöneticilerime teşekkür ediyorum. Bodrum 12 ay yaşayan bir şehir, özellikle çalıştaylar, konferanslar, sanatçı arkadaşlarımızın yaptığı etkinliklerle Türkiye´nin gündemine oturmuş bir yer.?

İŞTE ÇALIŞTAY PROGRAMI

Program 20 nisan Cuma günü başlıyor. Öğrencilere Bodrum´un daha iyi ilerlemesi için, öğrencilere üç sorunun verilmesiyle çalıştay başlıyor. Bunlardan biri ulaşım, diğeri geri dönüşüm, bir diğeri de turizm. Öğrenciler cumartesi günü bu konular üzerinde çalışacak. Pazar günü birer sunum hazırlaycak. Birinci, ikinci ve üçüncü proje seçilerek ödüllendirilecek.Çalıştay ingilizce olarak gerçekleşecek.

Pazar günü ise bir kariyer günü düzenlenecek. Bodrum Bitez´deki Belediye Cafe´de öğrencilerle Bodrum işverenleri tanışacak.