Ülgen:?Ortakent´in Arıtması Danıştay Kararına Kaldı?

-MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından Ortakent-Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili devam eden hukuki süreç, mahallenin altyapı sorunları ve üretilecek olan çözümler,düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile vatandaşlara anlatıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 393
Ülgen:?Ortakent´in Arıtması Danıştay Kararına Kaldı?

Bodrum ilçesinin Ortakent Mahallesi´nde yapılarak bölgenin tüm atıksu arıtma ihtiyacını karşılayacak olan ve yaklaşık 3 buçuk Milyon liraya mal olan tesis mahkeme kararı ile mühürlendi.

MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından Ortakent-Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili devam eden hukuki süreç, mahallenin altyapı sorunları ve üretilecek olan çözümler,düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile vatandaşlara anlatıldı.

Bodrum ilçesinin Ortakent Mahallesi´nde mahkeme kararı ile işin durdurulması nedeniyle devreye alınamayan Ortakent-Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi ve aynı bölgede imalatı tamamlanmış Ortakent-Yahşi İçme Suyu ve Kanalizasyon inşaatı ile ilgili devam eden hukuki süreç ve bölgenin altyapı sorunları,Muğla BüyükşehirBelediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile vatandaşlara anlatıldı. TÜRSAB toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Ortakent- Yahşi eski Belediye Başkanı, Ortakent-Yahşi Mahallesi Muhtarı, Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, arıtma tesisi için mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesi nedeniyle her şeye karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini, ayrıca işletmeye alınamayan kanalizasyon hattına vidanjörlerce kaçak dökümler yapıldığını ve kanalizasyon şebeke hatlarına yapılan kaçak bağlantıların tespit edildiğini ifade etti.

?TESİSİN KAPISINA KİLİT VURDUK VE İŞLETMEYE ALAMADIK?

Ortakent-Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, mahkemenin yürütmeyi durdurması nedeniyle tesisin kapısına kilit vurduklarını ve işletmeye alamadıklarını belirtti. Ülgen, ?2014 yılının Eylül ayında mülk sahibi, arıtma tesisi alanı olarak belirlenen bölümün iptali için Muğla 2. İdare Mahkemesine dava açtı. Bunun sonucunda mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi.Kararın ardından hemen hemen bitme aşamasına gelen arıtma tesisinin kapısına kilit vurduk ve işletmeye alamadık. Bu nedenle arıtma tesisini çalıştıramıyoruz. Dosya hala Danıştay´da. Bakanlığımız ile İlbank ve MUSKİ olarak yakından takip ediyoruz. Ortakent Arıtma Tesisi´nin yenisi yapılana kadar çalıştırılmasının hem kamuya hemde Ortakent Mahallesi sakinlerimize yararı olacaktı. Ancak bu şu anda hukuken mümkün değil.Yeniden bir Atıksu Arıtma Tesisi yapımı için de en az 5 yıl gibi bir süreye ihtiyacımız var. Kaldı ki arıtmayı yapacağımız yerde şu an için neredeyse yok? dedi.

?KAÇAK DÖKÜMLER BÜYÜK SORUNLAR YAŞATIYOR?

Ortakent-Yahşi Belediyesi ve İller Bankası A.Ş tarafından ihale edilen ?Ortakent-Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi´nin devreye alınamaması nedeniyle, Ortakent-Yahşi Kanalizasyon ve İçmesuyu İnşaatı projesinde imalatı tamamlanan kanalizasyon ve terfi istasyonlarının da devreye alınmadığını belirten Ülgen şöyle konuştu:?İmalatı tamamlanmış kanalizasyon hatlarına vidanjörlerce yapılan kaçak dökümler nedeniyle idaremiz büyük sorun yaşamaktadır. Mahalle sakinlerimizden gelen şikayetler neticesinde; işletmeye alınamayan kanalizasyon şebeke hatlarına, hem de aktif olmayan terfi merkezlerine gelen atık sular nedeniyle kaçak bağlantılar yapıldığı ekiplerimiz tarafından tespit edilmiştir. Parsel bacalarına yapılan kaçak bağlantılar, vatandaşlarımız tarafından gelen ihbarlar ve personellerimiz tarafından yapılan tespitler sonucunda iptal edilmiştir. Mevcut durumda aktif olmayan kanalizasyon şebeke hatlarına verilen atıksulardan kaynaklı olarak en düşük kotlarda taşmalar meydana geliyor. Sıcaklıkların artması ile bu duruma koku ve sinek oluşumu da eklenecektir. Vatandaşlarımızdan kanalizasyon şebeke hatlarına kaçak bağlantılar yapıldığını ve vidanjör firmalarının aktif olmayan hatta kaçak olarak döküm yaptıkları şikayetlerini alıyoruz. Bizde vatandaşlarımıza hizmet aldıkları vidanjör firmalarından mutlaka atıksu arıtma tesisine döküm yaptıklarına istinaden vidanjör döküm fişlerini almalarını istedik. Ayrıca kanalizasyon şebekesine kaçak döküm yapan vidanjör gördükleri anda 444 48 01 numaralı Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezine ihbarda bulunmalarını söyledik? diye konuştu.  

?ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU?

Gerçekleştirmiş oldukları toplantıya yoğun katılım gösteren mahalle sakinlerine teşekkürlerini ileten Ülgen, ?Mahkeme kararı ile işin durdurulması nedeniyle devreye alınamayan Ortakent-Yahşi Atıksu Arıtma Tesisi ve aynı bölgede imalatı tamamlanmış Ortakent-Yahşi İçme Suyu ve Kanalizasyon inşaatını ile ilgili hukuki süreçleri, Ortakent Mahallesi´nin altyapı sorunlarını ve çözümlerini mahalle sakinlerimizle paylaştık. Ayrıca mahalle sakinlerimiz bölge ile ilgili sorunlarını ve şikayetleri dile getirdiler. Bizim görevimiz dile getirilen bu şikayet ve sorunlara kısa sürede çözümler üretmek. Ancak bazı sorunlar bürokratik olarak kolaylıkla çözülemiyor. Yaz sezonu başlamadan önce bölgenin altyapı sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma başlatacağız. Çok verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum? diyerek sözlerini tamamladı.