UÇAK DAHİL 199 TL´YE HAFTA SONUNU FETHİY´EDE GEÇİRİYORLAR

- Halil Sezai´nin mezarcı rolünü üstleneceği ?Mezarcı" filminde Nuri Alço da yer alacak. Dalyan, Fethiye ve Dalamanda çekilecek filmin uluslar arası festivallere katılacağı bildirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 347
UÇAK DAHİL 199 TL´YE HAFTA SONUNU FETHİY´EDE GEÇİRİYORLAR

 Halil Sezai´nin mezarcı rolünü üstleneceği ?Mezarcı" filminde Nuri Alço da yer alacak. Dalyan, Fethiye ve Dalamanda çekilecek filmin uluslar arası festivallere katılacağı bildirildi.

Muğla´nın Dalaman ve Fethiye İlçelerine her hafta sonunda bir grup ünlü misafir getirilecek. Özellikle kış ve İlkbahar aylarında Muğla´nın Dalaman ve Fethiye yöresinin güzellikleri ünlülerin yanı sıra İstanbul´dan gelecek yerli turistlere hafta sonunda gezdirilecek.

Dalaman havalimanı genel müdürü Hamdi Güvenç, Gario Royal, Pegasus havayolları, Türsap ve Ligh Tour organizasyonuyla Dalaman ve Fethiye´ye her hafta sonunda İstanbuldan ünlüler ve turist getirilecek. ?Dalaman Weekend? adlı proje ile ünlüler başta olmak üzere hafta sonunda Fethiye ve Dalamana uçakla bir saatte gelecek misafirler havaalanından alınıp bölgedeki tesislerde misafir edilip yöre yemekleriyle tanıştırılacak. Proje çerçevesinde ilk misafirler Dalaman ve Fethiyede ağırlandı. Hafta sonu Dalaman projesi ile ünlü oyuncu Nuri Alço, yönetmen Talip Karamahmutoğlu, oyuncular Mustafa Uzunyılmaz, Ümit Okur, spiker Pelin Sönmez, yönetici asistanı Oğuzhan İhtiyar İstanbul´dan Fethiye´ye gelip hafta sonunu bölgede gezerek geçirdiler. Bölgenin turizm değerlerinin tanıtımı için kültür ve turim bakanlığı destekleriyle aynı proje çerçevesinde ?mezarcı? isimli film çekiminin yapılacağı da öğrenilirken Nuri Alço´nun yanı sıra filmde Halil Sezai, Mustafa Uzunyılmaz, Ümit Okur ve Pelin Sönmezinde oynayacağı ekibin çekim yerlerini birlikte gezdikleri öğrenildi. Proje hakkında bilgi veren turizmci Ali Mürşit Yağmur hafta sonu Dalaman projesiyle her hafta ünlüler Dalaman ve Fethiye´ye gelecek yıldızlı tesislerde konuk edilecek ve bölge gezdirilecek dedi.

Ali Mürşit Yağmur " İstanbul´da tüm acentaları bir araya getirdik. Dalaman Hava limanı müdürü sayesinde. Bir yıldan buyunca çok büyük mücadeleler verdik. Pegesustan 15 tane bileti şimdilik garantiledik. Hafta içi ve hafta sonu olarak. Fakat bunun 12 ay boyunca devem etmesi gerekiyor. Bu biletler için çok büyük paralar yatırılması gerekiyordu. İstanbul´a gittiğimizde fethiye´yi Marmaris´i Dalyan´ı tanımayan insanlar var. İstanbul´a gittiğimizde İstanbul Turizm il Müdürünün oğlunun Fethiye´nin Dalyan´ın nerde olduğunu bilmediğini gördük. Biz turistleri 230 tl´ye uçak bileti dâhil bu bölgeye getireceğiz. Burada sadece otelciler değil herkes kazanacak" dedi.

Projenin Muğla eski Valilerinden Fatih Şahin döneminde hazırlanmaya başlandığını anlatan marka danışmanı Tülin Dilgin ?Muğlanın Dalaman ve Fethiye yöresindeki değerlerini Türkiye´ye ve Dünyaya tanıtacağız. Bu bölgede turizm mi 12 aya yaygınlaştıracağız. İstanbul stresten kurtulup hafta sonunda Dalamana kaçacak? dedi.

Tülin Dilgin "Marka danışmanıyım. Proje bundan 2-3 yıl önce başladı. Muğla Valisi Fatih Şahin döneminde Muğla turizmini bölge turizminin öncüsü olacak bir proje başlatmıştık. Bu proje kapsamında başta turizmciler olmak üzere uzun bir araştırma yaptık. Öncelikle Muğla halkından, Muğla´nın tanıtımı için ne yapılması gerekiyor bunu araştırdık. Daha sonra halktan edindiklerimiz ile bir markalaşma projesi hazırladık. Muğla ve ilçeleri Dünya çapında farklı bir destinasyona sahip olan bir ilimiz. Tarım, tarih, deniz ve karlı dağları ile birlikte dört iklimiz aynı anda Muğla´da yaşayabiliyorsunuz. Bu turizmde farklı bir şey. Buraya gelen buradan ayrılmak istemiyor. Muğla´da turizm 12 ay değil, turizmi 12 aya yayacak olan bir proje başlattık. Projenin adı Dalaman Vikent projesidir. bu proje Dalaman´ın yanı sıra diğer ilçeler ede yayılacak. Bu proje turizmin canlanması için çok güzel bir proje"dedi.

Türsab Batı Akdeniz bölgesel yürütme kurulu başkanı ve Ligh Tour sahibi Süleyman Kaya ise hafta sonunda uçağa atlayan İstanbullu soluğu Dalaman ve Fethiye de alacak. 2-3 ve 4 yıldızlı tesislerde misafir edilip bölgeyi bu mevsimde de gezip hafta sonunu geçirdikten sonra bir saatte İstanbul´a dönecek dedi.

Süleyman Kaya "bu proje Turizmi 12 aya yaymak için bir yıldan buyana üzerinde çalıştığımız bir proje. Yalnız bu proje kasım ayında başlayacak ve Nisan ayının 15´inde son bulacak. Nisan ayının 15´inde zaten sezon başlamış olarak ondan sonra daha farklı projeler ile devam edeceğiz. Bu projede 199 liradan başlayarak 2 yıldız, 399 liradan başlayarak 3 yıldız, 499 liradan başlayarak 4 yıldız gibi tesisi fiyatları var. Hedefimiz bu bölgeyi canlandırmak. Hedefimiz bölgemize gelecek tatilci örneğin Cuma günü akşam İstanbul´dan uçağa binerek bölgemize gelecek ve Pazar günü yeniden İstanbul´a dönecek" dedi.

?MEZARCI? FİLMİ YÖREDE ÇEKİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Dalaman ve Fethiye yöresinin tarihi ve doğal güzellikleri ?mezarcı? isimli film ile de tanıtılacak. Yurt içi ve yurt dışındaki film festivalleri içinde hazırlanacağı bildirilen Osman Şahinin yazdığı hikâyenin çekileceği yerleri de gezdik diyen ünlü oyuncu Nuri Alço ?Fethiye ve Dalaman yöresine defalarca geldim. Bu yörede harika film platoları mevcut. Terör nedeni ile turizm de büyük bir düşüş bekleniyor. Hafta sonu Dalaman projesi ve ?mezarcı? filmi projesi ile turizmdeki düşüş belki bir nebze önlenebilecektir? dedi.

ALÇO ?TERÖR TURİZMİ BALTALADI?

Nuri Alço "ben Fethiye´ye defalarca geldim. Fethiye´yi çok seviyorum. Hafta sonu tatili için iyi bir fırsat. Ölüdeniz var, yamaç paraşütü var. Doğal güzellikleri ile yok yok. Bölgede Göcek var yat limanı ile Dünya´nın her yerinden gelenler var. Marmaris´e Bodrum´a Kuş adasına hiç benzemiyor. Doğası bozulmayan bir yer. Ben daha öncede gelmiştim fethiye´yi çok seviyorum. Burada çok güzel bir sinema platosu oluşturulması gerekir. Devletimiz ve yerli halk yapımcılara destek olunursa buraya gelmeyecek yapımcı yok. Bölgede çok iş adamı var. Torunoğulları var bölgede turizm ile uğraşan bölgeye sahip çıkan. Turizme hizmet ediyorlar. Fethiye başka bir yer Fethiye´ye sahip çıkmamız lazım. Talip Karamahmutoğlu´nun bu bölge için bir filim projesi var. Bu projeye herkes sahip çıkmalıdır. Terör turizmi baltaladı. Bunları aşmamız lazım. Devletin bu yönde de çok çalışması var. Fethiye´de olmaktan mutluyum. Dünya´nın herkesin gözü var Fethiye´de. Tüm Türkler olarak buraya sahip çıkmalıyız. Yaşanacak tek yer burası. Fethiye günlük güneşlik çok güzel. Doğu´ya Diyarbakır´a batığımız da her yer kan revan içinde adeta Doğuda savaş var adeta. Bunların olmaması lazım. Gerçekten çok üzücü. Bu gün baktığımız zaman ilkokullara bombalar atıyorlar. Polisimiz, askerimiz ölüyor. Onlarında çocukları var. Hükümetimizde bu konuda uğraş veriyor. Bu bölgede dostça ve kardeşçe yaşayalım. Baktığımız zaman bölgede çok sayıda Suriyeli var. Her gün 15 kişi ölüyor. Botlara çok sayıda kişiler biniyor. Can yelekleri pamuktan insanlar ölüyor. Bu işleri yapanları asacaksın idam edeceksin. Tüm sahillerde önlemler alarak bu olayları önlemek lazım" dedi.

Namber One Tv de sunuculuk yapan Pelin Sönmez ise çocukken geldiği Fethiye´yi çok değişmiş bulduğunu gezip gördüğü yerlerin dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığını sık sık geleceğini söyledi.

Pelin Sönmez " Burası çok güzel bir yer. Proje için heyecanlıyız. Bu proje ile buralar çok daha güzel olacak. Hafta sonu tatili için çok güzel bir yer. Denizi de çok güzel insanları da çok güzel Fethiye´nin" dedi.

Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz ise iyi ki Fethiye ve Dalamana gelmişiz bu mevsimde de çok güzel. Ancak Antik Telmessos tiyatrosunda ki restorasyon orayı mahvetmiş böyle restorasyon mu olur dedi.

Mustafa Uzunyılmaz " bugün Ölüdeniz ve Kaya köy´ü gezdik. Kayaköy Fethiye çok güzel kimlik kazandıracak bir yer. O halde atıl bir şekilde durması iyi değil. Kültürel değeri çok eskiye dayanan bir yer Kayaköy. Kaya köy´ün Fethiye çok büyük bir artıları olacağını düşünüyorum. Burada Antik Telmessos tiyatroya başka türlü bakmak lazım. Telmessos Antik tiyatrosunda restorasyon yapmasınlar bu bir cinayet olur. Eski mimariye dikkat ederek etrafından evlerde baraka gibi değildi daha iyi yapılabilir. Evlerin ve sokakların rengi olması da etken. Görsellikte insanların buraya gelmesine neden olur. Dünya´da böyle güzel yerler yok. Filim çekimi açısından bölge muhteşem. Talip arkadaşımız bir ilki deneyecek Kaya köy´de. Burası İstanbul´a uzak değil, hafta sonu için güzel bir tatil yeri olabilir"dedi.

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu, "Dalaman, Dalyan ve Fethiye´nin tanıtımının yapılacağı Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli ?mezarcı? filminin hikayesini kısaca anlatıp bu film uluslar arası film festivalleri arasında da yer alacak. Mezarcı filmin yönetmeniyim. Mezarcı filmi Almanya´da Hıristiyan mezarlığında çalışan gurbetçinin babasının ölümü ile Dalyana gelmesi ve Dalyan´da kral mezarlarının bulunduğu yerde zeytinliğe gömülmesini vasiyet etti yerde mezarlık kurarak mezar işine girer. Eski mezarcı ile yeni mezarcının çatışmasıdır. Osman Şahin´in çok güzel bir öyküsü Kültür Bakanlığından da destek aldık. Dalaman Vikent projesi ile buraya geldik. Muğla da turizmin 4 ay gibi kısa sürede yapılmasına bu proje ile son verildi. Buralarda 12 ay turizm yapılmalıdır. Filimde mezarcı Halil Sezayi olacak. Ancak konserleri çok yoğun hala üstünde konuşuyoruz. Filmde Nuri Alço var. Mustafa Uzunyılmaz var. Rıza Sönmez. Gonca Ustaeri, Ümit Okur, Turan Özdemir, Pelin Naz var. Dünya´da tüm festivallere gideceğimiz bir filim çekeceğiz. Burası filim çekmek için doğal bir plato. Filimde öldüğünde bile buraya gömülmeyi vasiyet den bir aile var. Bende sinemacı olmasaydım burada yaşamak isterdim" ifadelerini kullandı.