TÜRSAB Başkanı Ulusoy: "Afrin Harekatı Turizmi Olumsuz Etkilemez"

Bodrum ilçesinde üyeleriyle bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Afrin´de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´nın 2018 turizmine olumsuz yönde etkisi olmayacağını söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 168
TÜRSAB Başkanı Ulusoy:

Bodrum´daki üyeleriyle bir araya gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2018 turizminin çok iyi geçeceğini belirtti. Ulusoy, genel kurul seçimlerinde bir daha aday olmayacağını da paylaştı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından TÜRSAB Bodrum Şubesi Başkanı Ulusoy´a bir resim, Milas´ın narenciyeleri ve Bodrum´un narenciyeleri hediye edildi.

 

"Müttefiklerimiz adam gibi hareket etsin"

 

Afrin´e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´nın Türkiye turizmine olumsuz bir etkisi olmayacağını söyleyen Başaran Ulusoy, müttefiklerin adam gibi hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak "2018 turizmine Zeytin Dalı Operasyonu´nun olumsuz bir etkisi olmaz. Afrin Operasyonu´nun erken biteceğini umut ediyorum. Mehmetçiğimiz orada bizler için mücadele ediyorlar. Askerimizin bu kutsal vazifelerinde başarılar diliyorum. Hepsinin sağ salim geri dönmelerini arzu ediyorum. Ateş çemberinin etrafında olan Türkiye´nin komşularının dert değil, zevk vermesi lazım. Güvenliğimiz için oradayız. Reyhanlı´ya ve Kilis´e atılan roketlerin, bombaların acısını yaşıyoruz. Türkiye bunu hak etmiyor. Bundan sonra müttefiklerimizde adam gibi hareket etsinler. Tekrar söylüyorum bu harekatın turizme olumsuz bir etkisi olmaz" şeklinde konuştu.

 

"Orta Doğu´dan Ege´ye direkt uçak seferleri gerekiyor"

 

Bodrum ve Ege Bölgesi´ne Orta Doğu´dan turist getirmek gerektiğini söyleyen Ulusoy, "Orta Doğu´dan gelenlerin en çok rahat edeceği yer Türkiye. Yaşam ve aile bakımından ve kültür bakımından en rahat ettikleri yer Türkiye. Orta Doğu´dan Bodrum´a, Marmaris´e, Fethiye´ye direk uçak seferlerinin yapılması, charter yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Ulusoy, 2018 yılı turizm sezonundan umutlu olduğunu ve iç turizm sayısının artacağını söyleyerek sözlerine son verdi.