Türkiye’yi kırmızı listeye aldılar, Uçuş kısıtlamaları başlıyor

Nüfusun yüzde 56’sının tamamen aşılandığı ve virüsle mücadelede model olarak görülen ülkede koronavirüs vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle yeni önlemler yürürlüğe giriyor.

Tarih: 28.07.2021 10:51 4488
Türkiye’yi kırmızı listeye aldılar, Uçuş kısıtlamaları başlıyor

Ülkede Bakanlar Kurulu’nun koronavirüs önlemlerinin ele alındığı toplantısında uçak yolculuklarına yeni kısıtlamalar getirildi.

Turizm Haber Merkezi’nin haberine göre, İsrail’den sadece özel izinle seyahat edilebilecek kırmızı listedeki ülkeler arasına Türkiye, İngiltere, Gürcistan ve Kıbrıs eklenirken aşılanmış yolcuların da bu ülkelerden İsrail’e girişte karantinaya alınması ve negatif test sonucu ibraz edene kadar karantinada kalması gerekecek.

Aşılanmamış yolcuların ise bir hafta karantinaya alınmasının açıklandığı Bakanlar Kurulu kararına göre yeşil kimlik uygulaması da yeniden yürürlüğe sokulurken Covid-19 geçirmiş ya da aşılanmış kişilere pek çok alanda muafiyetler getiren ve Şubat ayında yürürlüğe sokulan uygulama, vaka sayılarının hızla azalması ve kısıtlamaların ülke genelinde kaldırılmasıyla birlikte son bulmuştu.