TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI MARMARİS´TE BAŞLADI

Marmaris ilçesinde bu yıl 45. kez düzenlenen Türkiye Ralli Şampiyonası başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 341
TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI MARMARİS´TE BAŞLADI

Marmaris ilçesinde bu yıl 45. kez düzenlenen Türkiye Ralli Şampiyonası başladı.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası Marmaris´te düzenleniyor. Türkiye Rallisi bu yıl 45. kez Marmaris Rally Turkey adıyla düzenleniyor ve etkinlik Avrupa Ralli Kupası haricinde; Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Rally Şampiyonası´na da puan verecek.

Organizasyonun ilk günü seromonik start verilmesi ile başladı. Ralli haricinde, Marmaris Offroad Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı´ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest, 150 kadar araç ve 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yapacak. İlk yarış günü Cumartesi sabahı saat 12.00´de İçmeler Pazar Yeri´nde kurulacak olan servis alanından başlayacak. Rallinin ilk gününde Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde yer alan beş özel etabı geçecek ekipler, saat 18.00´den itibaren İçmeler Servis Alanı´nda günü noktalayacaklar.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından ilk kez Marmaris´te düzenlenen ralli; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi katkılarıyla, Spor Toto, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Marmaris Ticaret Odası, Fora Araç Takip, Baki Dalyancı ve AutoClub sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası´nın en uzun ve en yüksek katsayılı yarışı olması nedeni ile Türk pilotlar açısından da büyük önem taşıyan rallide, şampiyona mücadelesi daha da kızışacak. Şampiyona lideri Neo Motorspor´dan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve ikinci sırada yer alan BC Vision Motorsport´tan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekipleri, Castrol Ford Team Türkiye sporcuları Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekipleri ile nefes kesen bir podyum mücadelesi sergileyecekler. Sınıflardaki çekişme de en az genel klasman kadar dikkat çekecek.