Turizmci Galip Gür´e Yeni Görev

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği 14´üncü Dünya Kongresi Tayvan´ın Penghu adasında yapıldı. Kongrede yapılan genel kurulda Bodrumlu Turizmci Galip Gür´e birliğin genel sekreterliği görevi verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 287
Turizmci Galip Gür´e Yeni Görev

Bodrum´un Türkiye´den tek üyesi olduğu birlikte, Gür´ün yeni görevi Bodrum´un dünyada daha ön plana çıkmasında da etkili olacak. Galip Gür, toplantıda, Bodrum ve koylarında yapılan çalışmaları anlattı ve Bodrum´un tanıtım filmi ?Mavi Bodrum?u izleyicilerin beğenisine sundu.

20 ülkeden 200´e yakın delegenin katıldığı toplantıya Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-Wen´in sürpriz katılımı da geceye renk kattı.

Daha önce sırasıyla Avrupa bölümü başkanı, başkan yardımcısı ve 2012-2016 yılları arasında da Dünya başkanlığı görevini yürüten Gür; genel kurulda görev süresi dolmuş olmasına rağmen Kanadalı Michel Bujold tarafından aday gösterilerek yeni görevine seçildi.

3 yıl boyunca bu görevde kalacak olan Gür, Kent Haber´e yaptığı açıklamada ?Bu görev benim için sürpriz oldu, şimdi göreve başlayan Dünya başkanı arkadaşım benim başkanlığım dönemimde Genel Sekreterlik görevini yapmıştı. Şimdi de kendisi yeni görevinde benim yardımcı olmamı istedi. 3 yıl daha Bodrum´u ve ülkemi temsil edecek olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Kongreye katılım çok iyiydi. Değişik ülkelerden çok renkli simalar, temsilciler katıldı. Tayvan devlet başkanı da sürpriz bir şekilde kongreye katıldı. Bodrum Belediyesinin hazırladığı 3,5 dakikalık ?Mavi Bodrum? tanıtım filmini geçtiğimiz yıl Fransa´da ki kongrede göstermiştik. Bu yılki kongrede de 2 defa olmak üzere izleyicilerin beğenisine sunduk. Çok büyük bir alkış aldı. Bodrum ve koylarımızda ki çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulduk ve kongremizi tamamlayarak geri döndük? ifadelerini kullandı.