Turizm Cenneti Sular Altında Kaldı

Mavi deniz çamura büründü 5 yıldızlı oteller sular altında kaldı

Tarih: 01.01.0001 00:00 352
Turizm Cenneti Sular Altında Kaldı

Bodrum´da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur turizm cennetini sular altında bıraktı. Yağmurun dinmesiyle birlikte korkunç görüntüler ortaya çıktı. Mavi deniz çamura büründü, araçlar denize sürüklendi, evler ve oteller sular altında kaldı. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı ilçede maddi zarar oluştu.
Bodrum´da Cumartersi sabah saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini arttıran yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Birçok mahallede yaşanan sel nedeniyle ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Sabah havanın kararmasıyla birlikte ortaya korkunç görüntüler çıktı. Araçların denize sürüklendiği, asfaltların patladığı ilçede belediye ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Can kaybının yaşanmadığı ilçede büyük çaplı maddi zarar meydana geldi.

Çocuklarını son anda kurtardı
Yağmur suları nedeniyle meydana gelen selde Yokuşbaşı Mahallesi´nde bulunan birçok ev sular altında kaldı. Gece yataklarından kalkan vatandaşlar evlerini bir anda su bastığını ifade etti. Haldun Çolak isimli vatandaş, ?Gece evde uyuyorduk. Evi bir anda su bastı. Çocukları yataklarından alıp dışarı çıkardım. Çocukları son anda kurtardım? dedi.
Aynı mahallede yaşayan İzzet Akkaya ise bir anda büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, ?Evimizin yanındaki duvar çöktü. Yağmur suları pencerelerden ve kapılardan içeri girmeye başladı. Canımızı zor kurtardık. Evde büyük hasar oluştu? diye konuştu.

Hasar tespit çalışmaları başladı
Bodrum Belediye Başkan Vekili Taner Uslu yaşanan sel felaketi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ?Tüm ekiplerimiz sahada. Temizlik çalışmaları başladı. Gece saat birden beri çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda bölgeye gidip yardımcı oluyoruz. Torba Mahallesi´nde bulunan molozlar nedeniyle mazgalların kapandığını tespit ettik. Kaymakamlığımız ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışmalarımız sürüyor.?
Öte yandan, yapılan ilk belirlemelere göre yaklaşık 20 araç ve 40´a yakın motosikletin hasar gördüğü, 100 evin de sular altında kaldığı öğrenildi. Vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Selin araçlarıyla birlikte denize sürüklediği 2 balıkçı son anda kurtarıldı

(Fotoğraflı)

Bekir Tosun-Eren Ayhan
MUĞLA (İHA) ? Muğla´nın Bodrum ilçesinde, aşırı yağıştan korunmak için bindikleri araçlarıyla birlikte denize sürüklenen iki balıkçı son anda kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre; Bodrum´un Torba mevkiinde balık tutmakta olan Recep Koç (39) ve Cemile Demirtaş (62) aşırı yağıştan korunmak için araçlarına bindikleri sırada gelen sel sularıyla birlikte denize sürüklendi. Kendi imkanlarıyla araçlarının üzerine çıkmayı başaran balıkçıları kurtarmak için bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu, bir dalış timi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Koç ve Demirtaş, denizde başka kimsenin olmadığını ifade etti.
Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri, denize sürüklenen 4 aracın sabitlenmesini sağlayarak, sahiplerine bilgi verdi. Bölgede kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre 18.11.2018 gece saatlerinde başlayan yağmur sırasında Bodrum bölgesine metrekareye yaklaşık 150 kilogramdan fazla yağış düştüğü ifade edildi.

Yağmurun başladığı ilk andan itibaren Bodrum Belediyesi ekipleri, sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Bodrum Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan kriz masası koordinasyonuyla gelen şikayet ve talepler de kayıt altına alınarak vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışılıyor. 

Yağışla birlikte Bodrum Belediyesi Çözüm Masasına vatandaşlar tarafından yaklaşık 150 şikayet iletildiğini ifade eden Bodrum Belediyesi ekipleri, bu şikayetlerin büyük kısmını çözerken, bir kısmını da  ilgili kurumlara yönlendirdi.  Yağışın başladığı saatlerden itibaren Bodrum Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Zabıta ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin tamamı göreve çağrılarak sahada çalışmaya başladı. Bodrum Belediyesi ekipleri ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ve itfaiye ekipleri ile koordinasyon halinde sorunları gideriyor.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, "Yağmurun ilk başladığı saatlerden itibaren ekiplerimiz ile birlikte sahada çalışmaya başladık. Tabi kısa sürede metrekareye 150 kilogram yağış düşünce, bazı dere yataklarında su taşkınları yaşandı. Ekiplerimiz, vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye gece saat 1´den itibaren iş makinalarıyla çalışmaya devam ediyorlar. Bodrum Kaymakamlığımız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bodrum Belediyesi ekiplerimiz koordinasyon halinde vatandaşların mağduriyetini gidermek için ve hasar tespiti yapmak için sahadalar" dedi.