Turistin Tercihi Yine Bodrum

Türkiye´nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum ilçesine gelen yerli ve yabancı turistte yoğunluk yaşanıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, turizmde düşüş yaşanmaması için Bodrum´daki sivil toplum örgütleri ve TAV ile gerekli t

Tarih: 01.01.0001 00:00 186
Turistin Tercihi Yine Bodrum

Türkiye´nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum ilçesine gelen yerli ve yabancı turistte yoğunluk yaşanıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, turizmde düşüş yaşanmaması için Bodrum´daki sivil toplum örgütleri ve TAV ile gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların ardından Bodrum sokaklarında gözle görülür bir turist artışı yaşandığına dikkati çeken Kocadon, "Bu çalışmalarımız daha da devam ediyor. İngiltere´den gelecek gazeteci ve tur operatörü bir grubumuz var, onları da ilçede ağırlayacağız." dedi.

Bodrum´un en büyük pazarlarından birinin İngiltere olduğuna değinen Kocadon, özellikle nisan ve mayıs aylarındaki kaybı telafi etmeye çalıştıklarını anlattı. Vatandaşların Bodrum´a ilgisinden de bahseden Kocadon, "Sadece yurt dışından gelen turistlerden söz ediyoruz. Ama Anadolu halkının Bodrum´a ilgisi ve desteği var. Bunu da her zaman görüyoruz." diye konuştu. Kocadon, turizm sezonunun olumsuz geçmemesi için çok büyük emek ve mücadele sarf ettiklerini belirterek, "Göreceksiniz ki sezonu minimum bir düşüşle kapatacağız. Çok büyük çaba gösteriyoruz. Bir yıl içinde yapmış olduğumuz tanıtım çalışmasının maliyeti 1 milyon avroyu buldu. Bu konuda TAV olmak üzere ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Bodrum Otelciler Derneğine teşekkür ediyorum." dedi. "İnsanlık ayıbı olan terör sadece Türkiye´de değil" Tanıtım çalışmasına ayrılan bütçeye değinen Kocadon, konuşmasını şöyle sürdürdü: "(Yabancılar Bodrum´a gelmez) şeklinde bir algı oluşmuştu ama zaman içinde bunlar kırıldı. İnsanlık ayıbı olan terör sadece Türkiye´de değil, dünyanın her yerinde var. Bunlar hep oluyor ve olmaya da devam edecek. Gelen misafirlerin özellikle Fransız gazetecilerin söylediği çok ilginç bir laf vardı. ´Şu anda Bodrum´da kendimi Fransa´dan daha güvende hissediyorum.´ Bunları köşelerinde de yazması bizi mutlu ediyor. Bodrum´dan kötü ayrılan hiç turistimiz olmadı." Bodrum´a Almanya´dan direkt uçuşların da başladığını hatırlatan Kocadon, "Almanya pazarında bir yükselişimiz var. Hatta Almanya´dan tarifeli direkt uçuşları başlattık. Kiev´den de uçuşlar başlıyor. İnanıyorum ki tarifeli uçakların sayısı seneye daha da fazla olacaktır. Bodrum bu yıl Almanya pazarında da artış yaşayacak." diye konuştu. "Yerli turist Bodrum´u tercih etti" Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da kış aylarında olumsuz olacağını düşündükleri sezonun, beklentilerinin üzerinde yükseliş kazandığını vurguladı. Bodrum olarak bu yıl yurt dışı ve yurt içi fuarlara büyük önem verdiklerini ifade eden Kavala, farklı ülkelerden çok sayıda gazeteci ve turizmciyi de ilçede ağırladıklarını anlattı. Otellerdeki doluluk oranlarından da bahseden Kavala, şunları söyledi: "Yüksek kapasitedeki otellerimizde doluluklar yüksek. Ancak istenilen verimlilik şu an için elde edilemiyor. Orta ve düşük ölçekli otellerimiz de birbirine yakın dolulukta seyrediyor. Bu yılki avantajlarından bir tanesi, yerli müşterinin Bodrum´u tercih etmesi. Bu yıl geçtiğimiz senelere göre ilçeye gelen gemi sayısı arttı. Bu, esnafımız açısından büyük bir avantaj. Umuyorum insanlar güvenlikli hissettikleri andan itibaren daha yoğun bir şekilde ilçeye gelmeyi tercih edeceklerdir."