TOKİ´lerden gerçek ihtiyaç sahipleri mi yararlanacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum CHP İlçe Başkanı yaptığı basın açıklamasında, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp´in tokiler ve CHPli belediyeler ile ilgili sözlerine cevap verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 154
TOKİ´lerden gerçek ihtiyaç  sahipleri mi yararlanacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum CHP İlçe Başkanı yaptığı basın açıklamasında, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp´in tokiler ve CHPli belediyeler ile ilgili sözlerine cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin hedefi gerek Yerel gerekse Ulusal alanda halkımızın menfaatlerini korumak ve kollamak, talan ve yandaşa kayırmayı önlemek için gerekli çalışmaları yapmaktır.

Nitekim Muğla Milletvekilimiz Sn. Akın ÜSTÜNDAĞ , Bodrum´da yapılması planlanan TOKİ binalarının yabancılara yönelik lüks konutlar olarak yapılacağı yönünde kamuoyundaki rahatsızlığı Meclis gündemine  taşımıştır.  Yönetimin şeffaf olduğu devletlerde, kamuoyunun taşıdığı endişenin ivedilikle giderilmesi için gerekli açıklamaların yapılması asıl iken sorunun muhatabı olmayan Ak Parti İlçe Başkanı´nın yapmış olduğu açıklamayı kaygı ve endişe ile değerlendiriyoruz.   ?´Biz nereyi uygun görür isek orada bu çalışmayı yaparız ?´ şeklindeki açıklama iktidar partisinin kanun ve kural tanımaz bir bakış açısına sahip olduğunu gözler önüne sermektedir. Asıl olan, yerel ihtiyaçlar çerçevesinde kar-zarar hesabı yapılarak yatırım yapılmasıdır. Bu anlamda 3000 adet yapılması planlanan TOKİ binalarına Bodrum´da bu sayıda ihtiyaç olup olmadığı, daha önemlisi yarımadada bulanan binlerce ikinci konutun boş ve atıl olarak durması bu konutlarla ilgili kanuni düzenlemeler yapılarak Bodrum´daki konut açığının giderilmesi sağlanabilir. Yine de yeni toplu konutlara ihtiyaç var ise inşa edilecek yerin neresi olacağı, binaların Bodrum imar durumuna uygun yapılıp yapılmayacağı ve tabi ki en önemlisi Bodrum´da yaşayan gerçek ihtiyaç sahiplerinin faydalanacağı şekilde edindirilip edindirilmeyeceği olacaktır.

Bu belirsizlikler durumunda gerek milletvekillerimiz gerekse bizler Bodrum´da  yapılması planlanan her türlü işin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Sn. Demiralp , CHP´li Belediyelerin  imar durumlarını gözden  geçirmeleri gerektiğini belirtmiş . Evet Belediyelerimizin imar durumları gözden geçirildiğinde Belediyelerimizce imar izin verilmeyen yerlerin Bakanlıklar vasıtası ile imara açıldığını görüyoruz. Nitekim bunun en açık örnekleri Kissebükü ve Pina yarımadasıdır. Pina Yarımadasında çıkan yangın sonrası bölgenin kesinlikle imara açılmayacağı yönünde açıklama yapılmasına rağmen  binlerce Halep çamları kesilerek  bugün bölgede 4 adet otel inşa edildiğini görüyoruz. Evet doğasına , tarihine sahip çıkan CHP´li Belediyelerimizin Belediyecilik anlayışı ile Hazineye ait alanların Bakanlıklar eli ile imara açılıp talan edilmesine yol açan AK Parti anlayışının örtüşmediği ve hiçbir zaman da örtüşmeyeceği açık ve nettir. Bununla birlikte Muğla Büyükşehir Belediyemizin evsel katı atık tesisi, Bodrum Yarımadasındaki pis su  arıtma tesisleri, Şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili çalışmaları en kısa sürede faaliyete geçirilecek şekilde devam etmektedir.

 Recai Seymen
CHP Bodrum İlçe Başkanı