The Bodrum Cup´ın Festival Havası Tam Gaz Devam

Metro Etabı´nı geride bırakan uluslararası deniz festivali American Hospital The Bodrum Cup, güne mavi yolculuğun saklı lezzetlerini günümüze ulaştıran Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması ve Levent Yüksel´in unutulmaz canlı performansıyla devam etti. Ya

Tarih: 01.01.0001 00:00 231
The Bodrum Cup´ın Festival Havası Tam Gaz Devam

Metro Etabı´nı geride bırakan uluslararası deniz festivali American Hospital The Bodrum Cup, güne mavi yolculuğun saklı lezzetlerini günümüze ulaştıran Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması ve Levent Yüksel´in unutulmaz canlı performansıyla devam etti. Yarışmanın kazananları konser öncesinde sahnede açıklandı.
 
Amerikan Hastanesi´nin isim sponsorluğu ve Yalıkavak Marina´nın ana sponsorluğuyla gerçekleşen The Bodrum Cup´ın benzersiz etkinlikleri 23 Ekim Salı, Yalıkavak Marina´da organizasyonun ruhu ve çıkış noktası olan mavi yolculuğun serüven olduğu günlerdeki lezzetli tarifleri gümüş tepside günümüze getiren Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması ve Türkiye´nin en deneyimli şarkıcılarından Levent Yüksel´in hafızalardan silinmeyecek canlı performansıyla devam etti.
 
Saat 18:00´de başlayan Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması; Metro, Gastronometro ve Arçelik´in sponsorluğunda Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Azra Erhat ve Bedri Rahmi´nin döneminde bir serüven olarak kabul edilen mavi yolculuğun benzersiz lezzetleri, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması´yla günümüzde tekrar hatırlandı. Kapalı kutu konseptinde yapılan yarışmada katılımcılara içerisinde rastgele malzemeler bulunan bir kutu verildi. Yarışmacılar, kutularından çıkan malzemelerle mavi yolculuğun lezzetlerini tekrar yarattı. Kutudan çıkan malzemelerle ön eleme aşamasında iki soğuk meze, final aşamasında ise 1 sıcak yemek yapması beklenen yelkenciler; yemek malzemelerinin kullanımı, özgünlük, lezzet, sunum, hijyen kriterlerine göre puanlandı. Gastronometro Direktörü Maximillian J. W. Thomae´nin başkanlığında Bahar Akıncı, Gurukafa (Burak Kan) ve İdil Cimril gibi birçok ünlü ismin de aralarında bulunduğu jüri üyeleri, konuk kategorisinin birincisini DORUK REİS´ten katılan ve 297 puana ulaşan Zuhal Uysal, ikincisini de 227 puan alan BODRUM BELEDİYESİ DRAGONFLY´dan Hüseyin Alan; şef kategorisinin birincisini de 303 puanla KUĞU 1 ekibinden Mehmet Çetin ve ikincisini de 225 puanla AEGEAN PEARL ekibinden Serkan Ar olarak belirledi. Kazananların ödülleri Levent Yüksel konserinin öncesinde takdim edildi.
 
Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması´nın ardından sahneye Levent Yüksel çıktı. Deneyimli şarkıcı, konserde söylediği şarkılarıyla muhteşem bir performans sunarken katılımcıların da unutamayacağı bir müzik şöleni sundu.
 
Bu etkinliklerden elde edilen tüm gelir, The Bodrum Cup´ın kurucularından Prof. Dr. Galip Beygü İsen´in anısını yaşatmak ve eğitime verdiği önemi ölümsüzleştirmek için oluşturulan Prof. Dr. Galip Beygu İsen-The Bodrum Cup Eğitim Fonu aracılığıyla kurulduğu günden bugüne, binlerce öğrencinin eğitimini destekleyen Türk Eğitim Vakfı´na bağışlanacak