TEV Bodrum Şubesi Hizmete Başladı

50 yıldır başarılı ve maddi imkânları kısıtlı gençlere eğitim desteği veren Türk Eğitim Vakfı´nın 12. şubesi vakfın ünlü ve en değerli bağışçılarından, sanat güneşi Zeki Müren´in bir dönem yaşadığı Bodrum´da açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 188
TEV Bodrum Şubesi Hizmete Başladı

50 yıldır başarılı ve maddi imkânları kısıtlı gençlere eğitim desteği veren Türk Eğitim Vakfı´nın 12. şubesi vakfın ünlü ve en değerli bağışçılarından, sanat güneşi Zeki Müren´in bir dönem yaşadığı Bodrum´da açıldı. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, "Geçtiğimiz yıllarda Muğla ili, bağışları ile vakfımıza büyük destek olmuştur. Her geçen gün artan bağışlara ve ilgiye daha iyi cevap verebilmek adına burada bir şube açma kararı aldık. Şube bağış ve hizmet potansiyeli açısından tüm kriterlerimizi karşılayan Muğla, diğer iller arasında en üst sıralarda yer almaktadır" dedi.

 

2017 yılında 50. yaşına giren Türk Eğitim Vakfı (TEV), değerli bağışçılarından Zeki Müren´in hayatının son yıllarını geçirdiği Bodrum´da şube açılışı gerçekleştirdi. TEV´in 12. şubesi olan Bodrum, Bodrum Halk Eğitim Merkezi binasının yanında kurdele kesim töreni ile hizmete başladı. Kurdele kesiminin ardından TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV Bodrum Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yeşilpınar ev sahipliğinde Bodrum Marina Yacht Club´ta gerçekleşen açılış kokteyline Türk Eğitim Vakfı bağışçıları, yöneticileri ve çok sayıda eğitim dostlarının yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon katıldı.

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon: "Eğitimin olmadığı yerde medeniyet olmaz"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon açılış vesilesiyle yaptığı konuşmada "50 yıl önce aydın insanlar iyi ki bu vakfı kurmuşlar. Çünkü eğitimin olmadığı yerde medeniyet olmaz. Biz gençlerimize eğitim vermezsek Türkiye´de medeniyetten bahsedemeyiz. Bir yerel yönetici olarak eğitime destek vermeyi sürdüreceğim. İnanıyorum ki bir yerel yöneticinin görevi iyi nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmaktır. Bu da eğitime destek veren kuruluşların yanında olmaktan geçer. Gelin elele verelim, 81 ilimizde TEV şubeleri açalım. TEV Bodrum Şubesi´nin açılmasından ötürü son derece mutlu ve gururluyum.

 

Rona Yırcalı: "Muğla diğer iller arasında en üst sıralarda yer almaktadır"

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, İstanbul´da temelleri atılmış bir vakıf olarak Türkiye´nin dört bir yanında başarılı ve maddi imkânı yetersiz gençlere, bağışçıların katkılarıyla destek verdiklerini vurgulayarak vakfın 50. kuruluş yılında 12. şubeyi Bodrum´da hayata geçirmenin gururu içinde olduklarını kaydetti. Yırcalı, "Geçtiğimiz yıllarda Muğla ili, bağışları ile vakfımıza büyük destek olmuştur. Her geçen gün artan bağışlara ve ilgiye daha iyi cevap verebilmek adına burada bir şube açma kararı aldık. Şube bağış ve hizmet potansiyeli açısından tüm kriterlerimizi karşılayan Muğla, diğer iller arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Özellikle son 20 yıldır Zeki Müren Anma Etkinlikleri vesilesiyle yakın ilişkilerimizin olduğu Bodrum halkı ve yerel yönetimleri de bizi sadece bu organizyonlarda değil, daimi hizmet veren bir kurum olarak yanlarında görmek istediğini defaten belirtmiştir. Bu amaçlar ve temennilerle hayata geçirdiğimiz şubemizle bölgeye hayırlı hizmetler verecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu süreçte bizlere büyük destek veren Sayın Belediye Başkanı´mız Mehmet Kocadon ve ekibine bir kez daha huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

"Zeki Müren´in 21.ölüm yıldönümünde anma etkinlikleri düzenleyeceğiz"

Bodrum´un TEV için son derece kıymetli bir şehir olduğunu, vakfın çok değerli bağışçısı rahmetli Zeki Müren´in bu şehrin önemli bir simgesi olduğunu söyleyen Yırcalı, "Kendi deyimiyle hayat oyununun perdesini kapattığı yer olan Bodrum´da her sene ölüm yıldönümü 24 Eylül´de düzenlediğimiz özel etkinliklerle kendisini anıyoruz. Bu sene de 24 Eylül günü Zeki Müren´in müzeye dönüştürülen evinde mevlit, aynı günün akşamında ise Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği´nde Osmantan Erkır´ın sunuculuğunu üstleneceği organizasyonda değerli sanatçımız Emel Sayın´ın sahne alacağı görkemli bir Türk sanat müziği konseri düzenleyeceğiz. Vakfımız için büyük anlam taşıyan bu etkinliklerde bizlere eşlik ederek heyecanımızı paylaşmanızdan memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Ece Yeşilpınar: "2 ay içinde şubemizi faaliyete geçirmiş bulunuyoruz"

TEV Bodrum Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yeşilpınar ise "Bodrum Şube açılış kararının Temmuz ayında alınmasını takip eden 2 ay içinde hızlı ve hummalı bir çalışma ile Şubemizi faaliyete geçirmiş bulunuyoruz. Bu yoğun süreçte ülkemizin aydınlık yarınlarına destek adına bu kutsal amacımızı paylaşan çok sayıda yol arkadaşımız oldu. Bu vesile ile başta Bodrum Belediyesi olmak üzere, tüm işbirlikçi kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak isteriz" dedi.

 

Açılış kokteylinde TEV´in Bodrum Şube açılışına katkı sağlayan kurumların temsilcilerine teşekkür sertifikası takdim edildi.