Teröristlerin cenazelerini HDP´li vekiller teslim aldı

Muğla´nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen 5 PKK´lı teröristin cenazelerinden ikisi HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile ailesi tarafından Muğla Adli Tıp Kurumu´ndan teslim

Tarih: 01.01.0001 00:00 201
Teröristlerin cenazelerini HDP´li vekiller teslim aldı

Muğla´nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Mahallesi ormanlık alanda güvenlik güçleri ile girilen çatışmada etkisiz hale getirilen PKK´lı 5 teröristten ikisinin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu´ndan HDP milletvekilleri ve aileleri tarafından teslim alındı.
Geçen hafta içinde Köyceğiz Toparlar Mahallesi ormanlık alanda bir grup PKK´lı teröristin bulunduğu ihbarını alan güvenlik güçleri, Şelale bölgesinde teröristler ile sıcak temas sağlamış ve 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Etkisiz hale getirilen 5 kişi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu´na getirilmişti. Adli Tıp´ta otopsisi tamamlanan Diyarbakır doğumlu Roshad Seçkin ve Mersin doğumlu Musa Aslan´ın cenazeleri bugün teslim edildi.
Muğla Adli Tıp Kurumu´nda cenazeleri teslim almak için ailelerin yanı sıra, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Erol Dora da geldi. Cenazeler Batmanlılar Derneği´ne ait cenaze aracı ile taşındı. Cenazelerin nerede toprağa verileceği ile ilgili bilgi verilmedi.
Köyceğiz Çayiçi Mahallesi´nde düzenek hazırlarken kendini patlatan terörist ile ilgili ulaşan bilgiye göre ise teröristin İranlı olduğu öğrenildi.

 

Terör işbirlikçileri adliyeye sevk edildi
- Muğla´nın Seydikemer ilçesinde yakalanan PKK´lı 4 teröriste yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 3 kişi emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiler

Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrasında Muğla´nın Seydikemer ilçesinde yakalan 7 şahıstan 3´ü (milis işbirlikçi /teröristleri bölgeden çıkarmaya kaçırmaya çalışan) adli makamlara sevk edildi.
Muğla´nın Seydikemer ilçesinde uzun süredir teknik takibe alınan terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlenmiş ve operasyonda 4 PKK´lı terörist kıskıvrak yakalanmıştı. Yakalanan teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen İ.B., A.Y. ve M.Y. isimli kişiler de gözaltına alınmıştı.
TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 kişinin emniyetteki sorgulamaları tamamlanarak adli makamlara sevk edildiler. 3 kişinin PKK´lı teröristi bölgeden kaçırmaya yönelik yardım ettikleri ve işbirliği yaptıkları öğrenildi.