?Taşta Festival Buluşması? üç piyanistimizi bir araya getirdi

16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen ?Taşta Festival Buluşması?, İsrailli Şef Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrasını, üç piyanistimizle bir araya getirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 1160
?Taşta Festival Buluşması? üç piyanistimizi bir araya getirdi

2500 yıllık tarihi mekândaki konsere Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın solist olarak katıldılar.

 

Her iki yılda bir festival kapsamında düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano yarışmasında gösterdikleri üstün başarıyla birinciliği elde eden genç piyanistlerimiz, Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın´a yarışma ödülü olarak düzenlenen konser, Art Israel işbirliğiyle; Sistem A.Ş ve Gruptrans´ın etkinlik sponsorluğuyla gerçekleşti.   

 

Genç piyanistlerden üstün performans

?Taşta Festival Buluşması?na ev sahipliği yapan tarihi taş ocağındaki konserde Wolfgang Amadeus Mozart ve Ludwig van Beethoven´ın ikişer eserine yer verildi. Berlin Senfoni Orkestrasının daimi şefi Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası, ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği iki genç piyanist; Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın´a eşlik etti. Genç piyanistlerin sergilediği performans, müzikseverlerce ayakta alkışlandı.

 

Konserin diğer bir konuğu ise uluslararası müzik kariyeri Arjantin´den Japonya´ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 80 ülkeyi kapsayan; Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan; uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilen Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay idi.

 

Avrupa, Asya, İsrail ve Amerika´da aktif olarak pek çok orkestranın müzik direktörü ve misafir şefi olarak, aktif bir konser kariyerine sahip olan Lior Shambadal ise Berlin Senfoni Orkestrasıyla birlikte Japonya, Çin, Kore, İtalya, İspanya, İrlanda, İngiltere, Fransa ve Almanya´da yüzlerce konser turnesi gerçekleştirdi. Shambadal´in opera repertuarında Alman, İtalyan, Fransız, Rus ve İngiliz repertuarına ait 40´ın üzerinde eser yer alıyor. Oda müziğinden senfonik yapıtlara uzanan farklı alanlarda verimli bir besteci de olan Shambadal, düzenli olarak Berlin, Vicenza, Roma, Imola, Pescara, Çek Cumhuriyeti ve Güney Amerika´da şeflik masterclassları veriyor.

 

2008 yılında kurulan ve bugüne kadar Gürer Aykal, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Lee Jong-Wuk ve Timur Selçuk gibi şeflerin yönetiminde sahne alan Bodrum Oda Orkestrası, Suna Kan, İdil Biret, İnna Akulinina, Mario Hossen, Jülide Gündüz, Cha Seung-Hee, Lee Gong-Hee ve Pepe Romero gibi sanatçılara da eşlik etti.

 

Mozart ve Beethoven´ın eserlerine yer verildi

16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserde, sahneye Bodrum Oda Orkestrası eşliğinde ilk olarak çıkan solist Özgür Deniz Akalın, Wolfgang Amadeus Mozart´ın, ?Piano Concerto 20 in D minor, K. 466? başlıklı eserinden ?Allegro ? Romance ve - Rondo. Allegro assai? adlı bölümleri seslendirdi. Daha sonra sahneye gelen solist Tolga Atalay Ün, Wolfgang Amadeus Mozart´ın ?Piano Concerto 21 in C major ("Elvira Madigan") K. 467? adlı eserinin ?Allegro maestoso - Andante ve Allegro vivace assai? başlıklı bölümleriyle Bodrumlu klasik müzikseverlerden alkış aldı.

 

Gecenin ikinci yarısında İsrailli Şef Lior Shambadal´ın yönettiği Bodrum Oda Orkestrası, Ludvig van Beethoven´ın ?Symphony No. 4 in B flat major, op. 60? adlı eserini seslendirdi. Dört bölümden oluşan yapıtın başlıkları şöyleydi: 1.Adagio ? Allegro vivace, 2.Adagio, 3.Allegro Vivace, 4.Allegro ma non troppo?. Gecede son olarak festival sahnesinde yer alan Piyanist Gülsin Onay yine Ludwig van Beethoven´dan, ?Piano Concerto no. 4 in G major, Op. 58? adlı eserde yer alan ?Allegro moderato - Andante con moto ve Rondo. Vivace? adlı bölümleri seslendirdi. Konserin sonunda sanatçılara çiçek verildi.