TARİHİ DEĞİRMENLERDE RES EYLEMİ

Bodrum ilçesinde kurulacak rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) yerine karşı olan vatandaşlar, tarihi değirmenlerin tepesinde eylem yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 207
TARİHİ DEĞİRMENLERDE RES EYLEMİ

Bodrum ilçesinde kurulacak rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) yerine karşı olan vatandaşlar, tarihi değirmenlerin tepesinde eylem yaptı.

Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerinde kurulması planlanan iki RES için belirlenen yerlerin arkeolojik ve doğal sit alanı olduğunu söyleyen çevreciler, davullu zurnalı eylem yaptı. Değirmenlerin önünde toplanan kalabalığa Av. Remzi Kazmaz, Uluslararası Çevre Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Çepeçevre Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Akkuş ile çevre il ve ilçelerden gelen doğa severler de eşlik etti. Eyleme yöresel kıyafetleri ile gelen kadınlar zeybek oynayarak, RES’in yerinin yanlış olduğunu ifade etti.

Eylemde açıklama yapan Av. Remzi Kazmaz, RES’e karşı olmadıklarının altını çizerek, yerinin yanlış olduğunu ve hukuksuzca yapıldığını söyledi. Kazmaz, “Bugün çevreciler burada. Çünkü Bodrum’un tepelerinde kurulmaya çalışılan RES’ler Bodrum`un geleceğini yok etmek üzere. Bu sinsi plana karşı Türkiye’nin dört bir yanından dostlarımız koşarak buraya geldi. Bodrum büyük bir sinsi planla karşı karşıya. Yalıkavak’ta, Akyarlar’da, Gümüşlük’te ve yarın Bodrum merkezde rüzgar enerjisi santralleri kuracaklar. Buralarda kurulacak olan RES’e karşı değiliz. Buraya toplanan halk RES’e karşı değil. RES adı altında yaşatılmaya çalışılan hukuksuzluğa karşıyız. Kuruldukları bölgenin insanların yaşam alanlarının içerisinde olmasına karşıyız. Doğa ve arkeolojik sit alanlarının üzerine kurulmasına karşıyız. Yetkililere sesleniyoruz, bu projenizi gözden geçirin. Bu proje Bodrum’un suretini bozacak” dedi.