Sosyetik tatil merkezinde köpek katliamı

Bodrum´un sosyetik mekanlarından Göltürkbükü´de 3 köpek zehirlenerek telef olurken, 2 köpek ise son anda kurtarıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 168
Sosyetik tatil merkezinde köpek katliamı

 Bodrum´un sosyetik mekanlarından Göltürkbükü´de 3 köpek zehirlenerek telef olurken, 2 köpek ise son anda kurtarıldı.

Ünlülerin ve sosyetenin uğrak mekanı olan Göltürkbükü sahilinde sabah saatlerinde 5 köpek zehirlendi. Sabah yürüyüşe çıkan vatandaşlar zehirlenen köpekleri görünce sinir krizleri geçirdi. 3 köpeği kurtaramayan vatandaşlar, 2 köpeği ise özel bir veteriner kliniğine getirerek hayatlarını kurtardı.

Sabah saatlerinde sahil kenarında yürüyen Melek Mjaanes isimli hayvansever yol kenarında kendisinin de bakımlarını üstlendiği köpeklerin zehirlenmiş olduğunu gördü. Yardım isteyen hayvansever, 3 köpeğin öldüğünü, 2 köpeğin ise halen yaşadığını gördü. Bir araba çağırarak çevredekilerin yardımı ile köpekleri Yalıkavak Mahallesi´nde bulunan bir veterinere getirdi. Veteriner hekim Zeynel Yücel yaptığı ilk incelemelerde zirai ilaçlarla köpeklerin zehirlendiğini tespit etti. Bir köpek 4 saatlik müdahalenin ardından kendine gelirken, diğer köpek ise serum ve ilaç takviyeleri ile hayata döndürülmeye çalışıldı.

2 köpeği de kurtaran Veteriner Yücel bir köpeğin durumunun halen kritik olduğunu açıkladı. Yücel, ?Köpeklerin ilaçlarını verdik. Bir köpeğin vücut ısısı 42 dereceydi, tedavi ile 38 dereceye düşürdük vücut ısısını. Uyutmak zorundayız. Köpeğin ne kadar zehre maruz kaldığını bilmiyoruz. O yüzden tedaviye devam ediyoruz. Bir köpeği iyileştirdik ama diğer köpeğin durumu da daha iyi şimdilik. Köpekler tarımsal zirai ilaçlar ile zehirlenmiş. Muhtemelen bu ilaçları gıda ile karıştırıp bu canlılara vermişler? dedi.

Köpekleri gören Melek Mjaanes sabah yürüyüşe giderken köpekleri gördüğünü söyleyerek, ?Türkbükü sahiline yürüyüşe indim. İlk önce bir tanesini ölmüş gördüm. Kendi baktığım köpeği aramaya başladım. Kendi baktığım köpeği de ağzından köpükler gelirken gördüm. Hemen ilerisinde halen tedavide olan köpeği buldum. O da halen hayattaydı. Çok sevdiğim 3 köpek ise yol ortasında ölmüştü. Köpekleri o halde görünce yardım edin diye bağırdım. Ardından Bodrum Hayvan Koruma Derneği Başkanını aradım ve bir ekip göndereceğini söyledi. Ama onlar gelene kadar köpekler ölebilirdi. Ben de özel bir veteriner kliniğine köpekleri getirerek tedavi altına aldırdım? ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayın gerçekleştiği sahil kenarında birçok kedinin de telef olduğu öğrenildi.