SITKI KOÇMAN VAKFINDAN REKOR DESTEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi´nin hamisi Sıtkı Davut Koçman adına kurulan ?Sıtkı Koçman Vakfı´ Başkanı emekli Vali Naci Parmaksız, 2015 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Aynı alanda hizmet veren vakıflar arasında verilen madd

Tarih: 01.01.0001 00:00 1328
SITKI KOÇMAN VAKFINDAN REKOR DESTEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi´nin hamisi Sıtkı Davut Koçman adına kurulan ?Sıtkı Koçman Vakfı´ Başkanı emekli Vali Naci Parmaksız, 2015 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Aynı alanda hizmet veren vakıflar arasında verilen maddi desteğin çok önemli bir miktar olduğunu belirten Parmaksız, halkın katkısının sürdüğü müddetçe öğrenci ve akademisyenlere yönelik desteklerinin de artarak devam edeceğini açıkladı.

2015 yılında 550 öğrenciye burs verdiklerini, bursu sadece Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde değil, diğer üniversitelerde okuyan öğrencileri de kapsadığını belirten Muğla Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Naci Parmaksız, ?Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerimize 991 milyon 518 bin 518 lira, diğer üniversitelerde okuyan öğrencilerimize de 122 bin 625 lira destek verdik. Yine MSKÜ´de okuyan öğrencilere verilen acil maddi yardım bursu 17 bin 620 lira. Şartı eğitimi bursları kapsamında ise 6 bin 840 lira, Muğla ve diğer üniversitelerde okuyan bursiyer öğrencilerimize verilen başarı bursu miktarı da 2 bin 225 lira? dedi.

YURT DIŞI DESTEKLERİ

Öğretim üyelerine yönelik yurt dışı mali desteklerinin de bulunduğu açıklayan Parmaksız, ?Öğretim üyeleri ve öğrencilerimize yönelik yurtiçi mali destek olarak 6 bin 299, yurtdışı mali destek miktarı da 20 bin 400 lira. Fransa Campüs ile ortak bütçeli olarak gerçekleştirdiğimiz yurtdışı yüksek lisans eğitim bursu 43 bin 824 lira. Patent konusunda yapılan çalışmalara da destek verdik. Bu kapsamında öğretim üyesi ve öğrencilere 4 bin lira patent desteği sağladık? dedi.

SITKI KOÇMAN ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ

Muğla Sıtkı Koçman Vakfı´nın öğretim üyelerine yönelik düzenlediği Sıtkı Koçman Araştırma Ödülleri kapsamında 86 bin 152 lira katkı verildiğini belirten Parmaksız, MSKÜ tarafından düzenlenen kongre, sempozyum ve çalıştay desteği olarak 31 bin 645 lira, üniversite dışındaki diğer kurumlara verilen desteğin 5 bin 625 lira ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine verilen diğer desteklerin de 93 bin 664 lira olduğunu açıkladı. Parmaksız, vakfa halkın katkılarının sürmesi ile hizmetlerin de artarak devam edeceğini söyledi.