Silahlı Pusuda Kurşunların Hedefi Oldu

Dünyaca ünlü Barlar Sokağı´nda bir eğlence mekanı sahibine kurulan silahlı pusuda ünlü sanatçı Hacer Tülü hayatını kaybetti

Tarih: 01.01.0001 00:00 256
Silahlı Pusuda Kurşunların Hedefi Oldu

Bodrum ilçesinde, bir eğlence mekanı sahibine kurulan pusuda, silahlardan çıkan kurşunlar ünlü sanatçı Hacer Tülü ile birlikte 6 kişiye isabet etti. Hacer Tülü ve eğlence mekanı sahibi Mehmet Ali Sürensoy´un hayatını kaybettiği saldırının 4 faili, Manisa´da yakalandı.
Olay, Bodrum´un dünyaca ünlü Barlar Sokağı´nda bulunan bir eğle mekanı ölünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Adnan Menderes Caddesinde bulunan eğlence mekanının önüne park ettikleri otomobilin içerisinde pusuya yatan 4 şüpheli, Barlar Sokağı´nda eğlence mekanı işleten Mehmet Ali Sürensoy gece kulübüne girdiği sırada rast gele ateş açmaya başladı. Şüphelilerin kullandığı silahlardan çıkan onlarca kurşun Mehmet Ali Sürensoy´un yanı sıra sanatçısı Hacer Tülü (40), Servet K. (52), Cesur A. (40), Kaan M. (23) ve Onur S´ye isabet etti.
Olayda yaralanan 6 kişi, ambulanslarda çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan eğlence mekanı sahibi olan Mehmet Ali Sürensoy ile sanatçısı Hacer Tülü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olay yerindeki kameraları incelemeye alan polis ekipleri, saldırganların kullandığı aracın plakasını tespit ederek takibe aldı. Saldırganlar, Manisa il girişindeki polis kontrol noktasında polis tarafından gözaltına alındı. Saldırıda yaralanan diğer k kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Ünlü sanatçının tek suçu o anda orada olmasıymış

 

Bodrum´un Gümbet Mahallesi´nde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden sanatçı Hacer Tülü ile işadamı Mehmet Ali Sürensoy´un cenazeleri otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Hacer Tülü´nün arkadaşı Levent Akbulut "Tek suçu o an orada olmaktı" dedi.
Gümbet Barlar Sokağı´nda faaliyet gösteren bir gece kulübünün işletmecisi olan Mehmet Ali Sürensoy, eğlence mekanına girdiği sırada daha önceden aralarında husumet bulunduğu öğrenilen 4 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.


Hesabı öderken vuruldu


O akşam 3 kız arkadaşıyla birlikte kulübe eğlenmeye giden Hacer Tülü, hesabı ödemek için kasaya geldi. Tülü, hesabı ödediği sırada arkadaşları taksiye bindi. Tülü, garsonların yanlışlık olduğunu söylemesi üzerine geri dönerek 10 dakika daha kasada bekledi. Yanlışlığın düzeltilmesi üzerine Tülü, kapıdan çıkarken yaşanan silahlı saldırıda vuruldu.
Olayda Mehmet Ali Sürensoy, şarkıcı Hacer Tülü ile Onur S, Servet K, Cesur A, ve Kaan M. yaralandı. Kaldırıldıkları hastanelerde hayatlarını kaybeden Mehmet Ali Sürensoy ve Hacer Tülü´nün cenazeleri otopsi yapılmak üzere Bodrum Devlet Hastanesi morgundan Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Hastaneye gelen Hacer Tülü´nün kardeşi Ozan Tülü sinir krizleri geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken Ozan Tülü, "Kardeşimin hiçbir suçu yoktu" dedi.
Hacer Tülü´nün arkadaşı turizmci Levent Akbulut ise "Şu an hala inanamıyorum. Şok oldum. Kendisi çok iyi arkadaşımdı. Altın gibi bir kalbi vardı. Her şeyi kendisi başarmaya çalışan bir insandı. Her şey bu kadar basit mi? Ailesine de çok düşkündü. Birçok ünlü sanatçı ile beraber çalıştı. Olay zaten içeri girerken oluyor, tek suçu o an orada olmaktı" şeklinde konuştu. Silahlı saldırıda ölen kişinin eğlence kulübü sahibi olan Ali Ekber Sürensoy olduğu ortaya çıktı. Muğla Adli Tıp Kurumu´nda ailesi tarafından teşhis edilen Sürensoy´un ağabeyi, kimliğin kendisine ait olduğunu, ölen kişinin ise kardeşi olduğunu söyledi.  Ali Ekber Sürensoy´un yurt içi ve yurt dışında çeşitli suçlardan arandığı için ağabeyinin kimliğini taşıdığı öğrenildi.

Olayın zanlıları, Manisa´da yakalanarak Bodrum´a getirildi. Zanlıların ilk ifadelerinde olayla ilgileri olmadıkları, Bodrum´a tatil için geldiklerini söyledikleri öğrenildi.
Sabah saatlerinde Gümbet Mahallesi´nde meydana gelen olayda Medusa isimli mekana giren Ali Ekber Sürensoy, 4 kişinin silahlı saldırısına uğramış, saldırıda Sürensoy ve şarkıcı Hacer Tülü yaşamını yitirmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından Bodrum´dan kaçan olayın zanlıları Manisa´da yakalandı. S.Ç., K.Ç., H.A. ve T.O. akşam saatlerinde Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi. Zanlıların ilk ifadelerinde, ?Biz Bodrum´a tatil için geldik, gece de o mekana eğlenmeye gitmiştik. Silahlı saldırıyı görünce olay yerinden kaçtık. Olayla alakamız yok? dedikleri öğrenildi.
Zanlılar, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliğine sevk edildi.
Sosyal Medya hesabından üzüntüsünü dile getirip Hacer Tülü´nün cenazesinin İzmir´de toprağa verileceğini yazan Onur Akay, ?Şarkıcı arkadaşımız Hacer Tülü´nün, Bodrum´da bir eğlence mekanında çıkan çatışmada hayatını kaybetmesi, bizi çok derinden üzdü. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Cenazesi, 22 Haziran Cuma günü İzmir Soğukkuyu Kabristan Camii´nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, İzmir Soğukkuyu Mezarlığı´na defnedilecek. En son 30 Nisan 2016´da yatla açılmış ve özel bir gecede şarkılar söylemiştik. Mekanı cennet olsun inşallah? notunu paylaştı.