SEYDİKEMER´E 4 YILLIK YÜKSEK OKUL İSTEDİLER

Seydikemer ilçesinde yeni kurulan Seydikemer Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği ilk toplantısını yaptı.b Toplantıya katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ilçeye 5 adet 4 yıllık Yüksekokul k

Tarih: 01.01.0001 00:00 350
SEYDİKEMER´E 4 YILLIK YÜKSEK OKUL İSTEDİLER

Seydikemer ilçesinde yeni kurulan Seydikemer Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği ilk toplantısını yaptı.b Toplantıya katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ilçeye 5 adet 4 yıllık Yüksekokul kazandırmak istediklerini açıkladı.

Seydikemer Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar da konuk oldu. Toplantıya, Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kavcar´ın yanı sıra Muğla Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Bayram Bozyiğit, oda ve STK başkanları ile dernek yönetiminde bulunan Seydikemerli işadamları katıldı.

Toplantıda söz alan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ?Seydikemer´de Meslek Yüksek Okulu kurulması açısından imarla ilgili bütün sorunları çözdük. Yer tahsisinin süresini uzatmak için de gereken gayreti sayın vekillerimizle birlikte göstereceğiz. Mansur Hocam Seydikemer´li olduğu için kendisinden bu işin hızlanması ve desteklenmesi açısından Seydikemer´e Meslek Yüksekokulu kazandırılması için huzurlarınız da söz istiyorum. Kalkınma Bakanlığı´ndan da gereken desteği sayın vekillerimizle birlikte inşallah alacağız. Seydikemer´e yapılması gereken ne varsa bizler sayın vekillerimizle birlikte çalışıyor ve olması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. İnşallah Seydikemer´e Üniversitemize bağlı eğitim kurumlarını kazandıracağız? dedi.

SEYDİKEMER´DE DEĞİŞİM DEVAM EDECEK

Seydikemer´e Sosyal Hizmetler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Bankacılık ve Sigortacılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları gibi bölümlerin açılmasının planlandığını kaydeden Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, ?Seydikemer´li bir hemşeriniz olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi´ne bağlı birimlerin burada açılması için gerekli çalışmayı yapacağız. Sayın vekillerimiz Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile Sayın Valimiz Amir Çiçek ile birlikte Ankara´da Kalkınma Bakanlığı´na ve diğer bakanlıklara gittiğimizde Muğla´ya yatırım alma konusunda söz aldık. İnşallah Seydikemer´e en kısa süre içerisinde yatırımlar gelecek ve en güzel ilçelerimizden birisi olacaktır. Ben Yakup Başkanıma özellikle teşekkür etmek istiyorum, Seydikemer´de değişimler başlamış. İnşallah açılacak yeni bölümler ile birlikte Seydikemer´de gelişim daha da devam edecektir? dedi.

Seydikemer´de başlatılan bu yüksek okul çalışmasının ilerleyen zamanlarda Fakülte´ye dönüşmesini temenni ettiklerini belirten Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, ?Seydikemer´in önde gelen isimlerini buraya toplayarak Yaksekokul açılması işlemlerini başlatmış bulunmaktayız. İnşallah Seydikemer´e bir yüksek okul kurulur ve daha sonra fakülteye dönüştürürüz. Sizlerle birlikte taşın altına elimizi koyduktan sonra Seydikemer´de başaramayacağımız iş yok.

Seydikemer Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Emrullah Tuna da, ?Seydikemer´de bir Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi´ne bağlı Yüksekokulların açılması için kurduğumuz derneğin ilk toplantısında sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşaallah Seydikemer´e en kısa sürede okulumuzu kazandırırız? dedi.

2 saati aşan toplantıda Seydikemer´e otel yatırımı yapan Fethiye eski belediye meclis üyesi Mimar Selahattin Kayaman, ilçeye yapılacak üniversitelerin tümünün inşaat projesini ücretsiz olarak üstleneceğini açıkladı.