Sevgi Sanat Atölyesi´nden yılbaşı kermesi

Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen yılbaşı kermesi, hem sanatçılardan hem vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Tarih: 01.01.0001 00:00 252
Sevgi Sanat Atölyesi´nden yılbaşı kermesi

Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen yılbaşı kermesi, hem sanatçılardan hem vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

Bodrum´un Yakaköy Mahallesi´nde bulunan, etkinliğe yer desteği sağlayan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü´nde gerçekleşen yılbaşı kermesinde, Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi öğrencileri, yılbaşı için özel olarak tasarladıkları ürünlerini sergilendi. Atölyede eğitimlerini sürdüren 9 engelli vatandaşın el emeği göz nuru ahşap ve taş boyama gibi çeşitli teknikler kullanarak hazırladıkları hediyelik ve ev dekorasyonu eşyalardan oluşan yaklaşık 150 parça ürün, açılan stant üzerinde şık süslemelerle vatandaşların ilgisine sunuldu. Satın alınan ürünlerden el edilen gelirlerin de atölyenin ve engelli bireylerin ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

 

Toplam iki gün süren kermeste, Bodrum genelinden el sanatlarıyla uğraşan pek çok kişi ve sanatçının katılımlarıyla birlikte toplam 60 adet stant kuruldu. Etkinlik alanında bulunarak destek olan ünlü sinema sanatçısı Hikmet Karagöz, zamanının büyük bir çoğunluğunu Bodrum´da resim yaparak geçirdiğini, engelli bireyler için bir şeyler yapmanın ise kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

 

Bodrum Belediyesi Engelli Sevgi Sanat Atölyesi eğitmeni Hilal Karakaş da, engelli bireyler yararına düzenlenen yılbaşı kermesine katılımın oldukça yüksek olduğunu ifade ederek, ?Bu yılbaşı kermesimiz, adeta yılbaşı partisi tadında geçti. Kermese sanatseverlerimiz ve ev hanımlarımız da destek verdi. El sanatlarıyla uğraşan kadın ve erkeklerin eserleri için ayrı ayrı stantlar açtık. Ünlü ve değerli sinema sanatçılarımızdan Hikmet Karagöz de kermes boyunca bizimle birlikteydi, bize güç verdi. Hep birlikte güzel ve keyifli bir atmosfer yakaladık.? dedi.  

 

Yılbaşı kermesinin birinci günü, ziyaretçilerden bol alkış alan Mu Art Sirtaki Gönüllüleri´nin hazırladığı sirtaki gösteresi sunuldu. İkinci ve son gün ise yılbaşına özel hediye çekilişleri yapıldı.