Sevgi Sanat Atölyesi El Sanatları Sergisi açıldı

Bodrum Belediyesinin destekleriyle kurulan "Sevgi Sanat Atölyesi", Bodrum´un Yaka Mahallesi´nde, Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi´nde açılan ilk sergisiyle sanat severlerle buluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 137
Sevgi Sanat Atölyesi El Sanatları Sergisi açıldı

Bodrum Belediyesinin destekleriyle kurulan "Sevgi Sanat Atölyesi", Bodrum´un Yaka Mahallesi´nde, Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi´nde açılan ilk sergisiyle sanat severlerle buluştu.

 

El Sanatları Eğitmeni Hilal Karakaş önderliğinde 9 engelli öğrencinin, dekoratif özgün el sanatları alanında 461 ürününden oluşan serginin açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Belediye Meclis Üyeleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ve sanatsever katıldı.

 

Sevgi Sanat Atölyesi El Sanatları Eğitmeni Hilal Karakaş çalışmalara destek verenlere teşekkür ederek, "Bundan 5 ay önce Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon tarafından açılan, Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi´nde öğrencilerimize 5 aydır  el sanatları eğitimi vermekteyiz. Bu atölyeyi açmadan önce iki amacımız vardı; Engelli dostlarımızı sosyalleştirmek, neler yapabildiklerini kendilerine göstermek ve Bodrum yarımadasındaki engelli kardeşlerimizi kaynaştırarak tek bir çatı altında toplayabilmekti. Bunları da yavaş yavaş başardığımızı görüyoruz." dedi.

 

Engelli öğrencilerin emekleriyle oluşturulan sergiyi gezmeden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Kocadon; "Bu güzel Bodrum akşamında sizleri burada görmekten çok mutluyum. Kısa süre önce Yakaköy Muhtarımızın da katkılarıyla bir atölye açtık. Bugün dönüp baktığımızda, bu atölyenin 5 ay gibi kısa bir sürede yapmış olduğu eserleri birazdan hep beraber göreceğiz. Arkadaşlar, sevgi engel tanımaz, inanarak mücadele edersek bütün engeller aşılır. Siz güzel aydınlık insanlara, bu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Ayrıca, özellikle değerli hocama ve öğrenci kardeşlerimize, inançlarını yitirmeden ve yaratıcı ruhlarını hiçbir zaman kaybetmeden bizlere bu güzel eserleri kazandırdıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Önemli olan mücadele etme ruhumuzu asla yitirmemektir. Yenilgiler pes edince gelir. Kardeşlerime bu mücadelelerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olarak her zaman yanlarında olacağımı, onlarla gurur duyduğumu, onlarla mutlu olduğumu bir defa daha belirtmek istiyorum." dedi.

 

Ardından beraberindekilerle birlikte sergiyi gezen Başkan Mehmet Kocadon, öğrencilerle ve katılımcılarla bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi tarafından gerçekleştirilen El Sanatları Sergisi 26 Ekim´e kadar Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi´nde görülebilecek.