SELDEN ETKİLENEN İŞLETMELERİMİZE ODALARDAN ÇAĞRI

Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar OdasıBaşkanları 22 Eylül Salı günü İlçemizde yaşanan sel felaketi sonrası işletmelerinin yaralarının sarılması için Muğla ?da 29 ve 30 Eylül 2015 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 226
SELDEN ETKİLENEN İŞLETMELERİMİZE ODALARDAN ÇAĞRI

Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar OdasıBaşkanları 22 Eylül Salı  günü İlçemizde yaşanan sel felaketi sonrası işletmelerinin yaralarının sarılması için Muğla ?da 29 ve 30 Eylül 2015 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Muğla Defterdar Yardımcısı Mehmet Yavuz Özmen, Muğla Kosgeb İl Müdürü Uygar Köse, Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmettin Öz makamlarında ziyaret edildi.Kendilerine selin yarattığı zararla ilgili raporlar sunuldu.

Yaşanan sel felaketi sonucu işletmelerin sorunları ve çözümü için yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan ziyaret ve temaslar sonucunda işletmelerin yapması gereken işlemler ve destekler hakkındaki bilgiler önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve üyelerle paylaşılacaktır.

Maliye Bakanlığı´nın verdiği karar ile sel felaketi nedeniyle Bodrum Vergi Dairesi mükelleflerinin Bodrum Vergi Dairesine, yaşadığı mağduriyeti tespit eden, beyan ve tahakkuklarının ileriki döneme ertelenmesini talep eden bir dilekçe ile başvurmalarını, yapılan başvuruların değerlendirilip mücbir sebep sayılarak vergi usul kanununa göre gerekli düzenlemenin yapılacağı belirtilmiştir.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Başeymez yaptığı ortak açıklama ile işletmelerin sel nedeniyle yaşadığı mağduriyeti ve iş kayıplarını başta Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Jandarma Komutanlığı, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ve  İtfaiye Amirliğine başvurarak bildirmesi gerektiğini söyledi. Gelecek dönemde bölgemiz için uygulanacak desteklerde yapılan başvuru ve tespit tutanaklarının oldukça önemli olduğu vurgulandı.