SAYAÇ OKUMAK İÇİN KÖPEK VE AKREPLERLE MÜCADELE EDİYORLAR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kuruluşundan bu yana toplam 425 bin 522 abonenin sayacını okumak için arazi şartlarının yanında evcil ve tehlikeli hayvanlarla da mücadele ediyor. MUSKİ’ye bağlı Abone İşleri

Tarih: 01.01.0001 00:00 359
SAYAÇ OKUMAK İÇİN KÖPEK VE AKREPLERLE MÜCADELE EDİYORLAR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kuruluşundan bu yana toplam 425 bin 522 abonenin sayacını okumak için arazi şartlarının yanında evcil ve tehlikeli hayvanlarla da mücadele ediyor. MUSKİ’ye bağlı Abone İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, evlerde bulunan su sayaçlarının düzensiz olmasından dolayı çalışmalarını zor şartlarda yürütüyor.

10 PERSONEL KÖPEK SALDIRISINA UĞRADI

Yürürlükteki Yönetmelik ve Yasaya göre, tek katlı ve bahçeli evlerde bina dışı parsel girişinde, müstakil evler ve apartmanlarda bina girişine sayaçlarının koyulması zorunluluğu bulunuyor. Ev ve işyerlerinde okuma yapan ekipler; banyoda, yatak odasında, salonda, ahır ve kümes gibi noktalarda bulunan sayaçlar veya sayaçlara köpeklerin bağlanması yüzünden büyük sıkıntı çekiyorlar. İş güvenliği resmi rakamlarına göre 10 sayaç okuma personeli köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralandı. Sayaç okumadaki zorluklarla mücadele eden ekipler, hayvanların yanı sıra sayaçların konumu nedeniyle yüksek noktalara tırmanarak zorunda kalıyorlar. Ekipler, bu sırada düşme tehlikesi atlatırken ayrıca bulundukları yerlerdeki çalılıklarla da mücadele veriyorlar.

VATANDAŞLARIMIZIN DAHA DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ”

Vatandaşların sayaç okuyan personellere yardımcı olmasını rica eden MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Sayaç okuyan personellerimizin çoğunluğunu gençlerimiz oluşturuyor. Her genç arkadaşımız evine ekmek götürmek için yaptığı bu görevinde vatandaşlarımızın onlara yardımcı olmaları çok önemli. Sayaç okuyan personellerimiz kimi zaman sayaç okumak için çıktıkları yüksek yerlerden düşme tehlikesi, kimi zaman sıcaklardan dolayı sayaç etrafında bulunan yılan veya akreplerin sokma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Vatandaşlarımızın sayaçlarına köpeklerini bağlaması da personellerimiz için hayatı tehlike söz konusu. Vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olmasını ve ekip arkadaşlarımıza yardımcı olmaları çok önemli” dedi.

SAYAÇLAR DAHA ULAŞILABİLİR NOKTADA OLMALI”

Sayaçların bulunması gereken yerlerle ilgili bilgi veren Ülgen şunları söyledi:

Yürürlükteki Yönetmelik ve Yasaya göre, tek katlı ve bahçeli evlerde bina dışı parsel girişinde, müstakil evler ve apartmanlarda bina girişine sayaçlarının koyulması zorunluluğu var. Sayaçların daha kolay okunması ve sayaçların özel mülk içirişinde bulunması hem vatandaşlarımız için hem de personellerimiz için zorluklara neden oluyor. Sayaçlar daha ulaşılabilir yerde olmalı. Bu yüzden sayaçların özel mülk içinde olmaması için vatandaşlarımızın duyarlı olmasını rica ediyoruz.”