Sarayyanı Mahallesi´ne Yeni Su Kaynakları Ekleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında su sıkıntısı çeken Ula ilçesi Sarayyanı Mahallesi´nde su ihtiyacının kesintisiz ve uzun vadeli olarak karşılanması için mevcut içme suyu kaynaklarının yanına alternatif yeni su kayn

Tarih: 01.01.0001 00:00 411
Sarayyanı Mahallesi´ne Yeni Su Kaynakları Ekleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelindeki mahallelere yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Ula ilçesi Sarayyanı Mahallesi´nde yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununu sona erdiriyor. Sarayyanı Mahallesi´nde yaz aylarında meydana gelen su sorununu ortadan kaldırmak için kısa bir süre önce harekete geçen MUSKİ ekipleri, bölge bulunan içme suyu kaynaklarının daha verimli şekilde kullanılması amacıyla mevcut içme suyu kaynaklarının yanına yeni su kaynakları ekliyor.

 

MEVCUT KAPTAJLARIN YANINA 2 ADET YENİ KAPTAJ EKLENİYOR

1988 yılında yapılan mevcut içme suyu kaynaklarının eski olması nedeniyle suların dışarı taşması ve bu sebeple suyun yetersiz kalmasından dolayı yaz aylarında mahallede su sıkıntısı yaşanıyordu. MUSKİ ekipleri, gerekli incelemeler ve çalışmalar sonucunda Sarayyanı Mahallesi´nde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırmak için mevcut içme suyu kaynaklarının yanına alternatif yeni su kaynakları ekliyor.Yaklaşık 3 haftadır devam eden çalışmalar sonucunda MUSKİ ekipleri tarafından mahallede bulunan mevcut 2 adet kaptaj yenilenerek yanına 2 adet de yeni kaptaj ekleniyor. Önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması planlanan yeni içme suyu kaynakları ile birlikte Sarayyanı Mahallesi´nde mevcut durumdaki su gözlerinden kaçan suların tekrardan isale hattına takviye olması sağlanarak su sıkıntısının önüne geçilecek.

 

SU KAYNAKLARI DAHA KORUNAKLI HALE GETİRİLİYOR

MUSKİ ekiplerinin çalışmaları ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ? Ula ilçesi Sarayyanı Mahallesi´nde 1988 yılında yapılan mevcut 2 adet su kaynağı kaptajının eski olması nedeniyle mahallede yaz aylarında su sıkıntısı yaşanıyordu. MUSKİ ekipleri bölgede gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hem mevcut kaptajları yenilemeye karar verdi hem de bu kaptajların yanına yeni içme suyu kaynakları ekledi. Yenilenen ve yeni eklenen kaptajlarla birlikte su kaynakları daha korunaklı bir hale getirilecek. Ayrıca dış etkenler nedeniyle meydana gelebilecek herhangi bir kirlenmenin ve tehlikenin önüne geçilmiş olacak. Vatandaşlarımızın yeterli ve sağlıklı su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.?