ŞAMPİYON MUĞLASPOR KUPASINA KAVUŞTU

6 yıl önce düştüğü Bölgesel Amatör Lig (BAL)´da şampiyonluk mücadelesi veren Türkiye´nin köklü kulüplerinden Muğlaspor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Gruptaki şampiyonluğunun ardından şampiyonluk kupasını Atatürk stadında düzenlenen şampiyonluk gecesinde

Tarih: 01.01.0001 00:00 385
ŞAMPİYON MUĞLASPOR KUPASINA KAVUŞTU

6 yıl önce düştüğü Bölgesel Amatör Lig (BAL)´da şampiyonluk mücadelesi veren Türkiye´nin köklü kulüplerinden Muğlaspor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Gruptaki şampiyonluğunun ardından şampiyonluk kupasını Atatürk stadında düzenlenen şampiyonluk gecesinde kavuştu. Şampiyonluk törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve taraftarlar katıldı.

Şampiyonluk kutlama töreninde konuşan kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu, seçilmiş ve atanmışların verdikleri imkanları iyi kullandıklarını belirterek, ?Bu başarının asıl mimarları şehrimin büyükleri ve taraftarlarımızdır. Ben ve yönetimim sadece bu başarıda vesile olduk. Biz Muğlalıların neler başarabileceğini 1 Mayıs 2016 tarihinde gösterdik. Biz Muğla olarak Türkiye´nin en büyük marka kentinin sahibiyiz ve bunun kıymetini bilmiyoruz. Ama bu elde edilen başarı sadece bir başlangıç? dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bugünlere gelinmesinde büyük bir emeğin yattığını söyledi. Başkan Gürün, ?Biz hiç de layık olmadığımız halde 6 yıldır BAL liginden 3. Lige çıkmaya çalışıyoruz. Bu süreçten çok iyi ders almamız lazım. Eğer bir şehrin valisi, Belediye Başkanı, taraftarı, kulübün yönetimi ve futbolcuları inanırsa başarılmayacak ve aşılmayacak hiçbir engel yoktur. Başka kulüpler ne yaparsa yapsın, biz hiçbir zaman spor ahlakının dışına çıkarak maç kazanmaya çalışmadık. Kendimize güvendik, futbolcularımıza güvendik ve seyircimize güvendik bu şampiyonluğu hak ettik. Önümüzdeki yıllarda 2. Lig ve daha yukarısını ulaşmak hiç de ulaşılmayacak hedefler değil. Yeter ki birlikte ve beraber olalım? dedi.

Vali Amir Çiçek 3. Ligin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Çiçek, ?Bu taraftar ve bu yönetim ile 3. Lig değil, 2. Lige hazır olmalısınız. 3. Lige çıkmayı bir yıl önce bizler inandık, yönetim inandı, futbolcular inandı, taraftar inandı. Biz de ilin yöneticileri olarak her zaman sizlerin yanında olduk. 1 Mayıs´ta 520 kilometrelik yolu Muğlaspor flaması ile kat eden ve sonunda mutlu sona ulaşan Muğlaspor´un başarısı bizler kadar bütün Muğla´yı memnun etti. Taraftarını her zaman yanında gören bu takım 2. Lige de en kısa zamanda çıkacaktır. Bunun için önce inanmak gerekir? dedi.

Konuşmaların ardından saha içine kurulan platforma şampiyon takımın futbolcuları tek tek sahneye çağrıldı. Coşku içinde platforma çıkan futbolcuların ardından Teknik Direktör Gürkan Ferhatoğlu alkışlar arasında sahneye geldi. Ferhatoğlu, takımın başına sezon başladıktan sonra geldiğini belirterek, ?Futbolcularıma her zaman şunu söyledim. Bir takıma karşı oynamıyoruz, her maçımızı buna göre hazırlanmalıyız dedim. Çok şükür Allah?ıma bizi mahcup etmedi. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. İnşallah profesyonel liglerde de başarılı oluruz? dedi.

Takımın tamamının platformda yer almasının ardından Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer protokol üyeleri futbolcular ile bir araya gelirken, şampiyonluk kupası Vali Amir Çiçek tarafından takım kaptanı Ozan Özkan´a verdi. Kupa töreninde havai fişek gösterisi yapılırken, takım daha sonra hazırlanan otobüs ile birlikte taraftarları selamladıktan sonra şehir turu attı.